Το ανανεωμένο Hyundai Sonata και υβριδικό

Το ανανεωμένο Hyundai Sonata και υβριδικό

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σικάγο η Hyundai αποκάλυψε τη νέα υβριδική και plug-in υβριδική έκδοση του ανανεωμένου Sonata.
Οι δύο νέες, φιλικές προς το περιβάλλον εκδόσεις βασίζονται στο πρόσφατα ανανεωμένο αισθητικά Sonata. Η τροφοδοσία των δύο υβριδικών εκδόσεων γίνεται από ένα βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων 154 ίππων που συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 51 ίππων και αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η απόδοση φθάνει συνδυαστικά τους 193 ίππους, με τη Hyundai να σημειώνει πως η μέση κατανάλωση θα φθάνει τα 5,6 lt./100 km.


Το υβριδικό Sonata θα μπορεί να λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ισχύ σε ταχύτητες έως και 120 km/h ενώ η έκδοση plug-in που θα διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 9,8kWh – έναντι 1.76kWh του απλού μοντέλου) θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 43 km. Ο χρόνος φόρτισης της μπαταρίας δεν θα ξεπερνά τις τρεις ώρες ενώ στην plug-in υβριδική έκδοση ο ηλεκτροκινητήρας θα φθάνει τους 67 ίππους με την συνδυαστική ισχύ να αυξάνεται τους 202 ίππους.
Φυσικά τα υβριδικά Sonata θα διαθέτουν όλες τις τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού καθώς και ένα πλήρες πακέτο δυνατοτήτων συνδεσιμότητας.
Το Hyundai Sonata Hybrid θα είναι διαθέσιμο το πρώτο τρίμηνο του 2018, με την έκδοση Plug-In Hybrid να ακολουθεί λίγο αργότερα.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More