Ηνίοχος 2018: Ξεκίνησε η πολυεθνική διακλαδική άσκηση στην Ανδραβίδα

Ηνίοχος 2018: Ξεκίνησε η πολυεθνική διακλαδική άσκηση στην Ανδραβίδα (pics)

Στην 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Ανδραβίδα, βρέθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Τρίτης (20/03/2018) η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας προκειμένου να παρακολουθήσει την υπό εξέλιξη πολυεθνική αεροπορική διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνιόχος 2018».

Την άσκηση παρακολουθούν, ειδικότερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ, αλλά και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Οι επιχειρήσεις εκτελούνται σε 24ωρη βάση σε ένα ρεαλιστικό και παράλληλα απαιτητικό περιβάλλον, έως τα όρια του FIR Αθηνών.

Σημειώνεται πως στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2018» που ολοκληρώνεται στις 23 Μαρτίου, συμμετέχουν με μέσα και προσωπικό, για πρώτη φορά το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Κύπρος με ελικόπτερο για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της άσκησης.

Από την Ελλάδα θα συμμετάσχει μεγάλος αριθμός αεροπορικών δυνάμεων, καθώς και δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More