Στην πρώτη θέση των smartphones η Huawei τον Δεκέμβριο

Στην πρώτη θέση των smartphones η Huawei τον Δεκέμβριο

Στην κορυφή της ελληνικής αγοράς των smartphones βρέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο η Huawei, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν τα στελέχη της ελληνικής θυγατρικής του κινεζικού κολοσσού.

Συγκεκριμένα, το μερίδιο της Huawei έφθασε τον τελευταίο μήνα του 2017 στο 24,7% με βάση τον αριθμό των τεμαχίων που διέθεσε κάθε κατασκευαστής, επίδοση που έδωσε στην κινεζική εταιρεία την πρώτη θέση. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια παρουσίασης που έγινε με αφορμή την παρουσίαση του νέου Huawei P Smart, για το σύνολο του 2017 η κινεζική εταιρεία κατέλαβε τη δεύτερη θέση της αγοράς (με βάση τα τεμάχια) με μερίδιο που έφθασε στο 17,5%. Σημειωτέον πως το 2016 το μερίδιο αγοράς της Huawei ήταν στο 12%, ενώ είναι ενδιαφέρον ότι μόνο για τις συσκευές η αύξηση των εσόδων το 2017 εκτιμάται ότι ήταν της τάξεως του 40%.

Η κατάληψη της πρώτης θέσης -έστω και για ένα μήνα- αποτελεί ορόσημο για τη Huawei, οι άνθρωποι της οποίας δεν έχουν κρύψει ότι ο βασικός στόχος τους είναι να βρεθούν -και να παραμείνουν- στην κορυφή της αγοράς smartphones.

Η κινεζική εταιρεία θα συνεχίσει τη φετινή χρονιά να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη μεσαία κατηγορία των συσκευών και δεν είναι τυχαίο ότι λανσάρει αυτή την περίοδο μία ακόμη συσκευή για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο λόγος για το Huawei P Smart, το οποίο έρχεται με τεχνικά χαρακτηριστικά που συναντάμε σε πιο ακριβά μοντέλα. Η συσκευή διαθέτει οθόνη 5,6 ιντσών, μνήμη 3GB, εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 32GB, διπλή κάμερα και τιμή που διαμορφώνεται στα 249 ευρώ.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More