Σεντένο: Ασφαλή τα ελληνικά ομόλογα για τους επενδυτές


Την θέση πως τα ελληνικά ομόλογα είναι τώρα ασφαλέστερα για τους επενδυτές και θα γίνονται όλο και πιο ασφαλή, εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο σε συνέντευξή που παραχώρησε  στο CNBC.

Ο Μάριο Σεντένο σημείωσε ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε πριν από δύο εβδομάδες για την χαλάρωση των μελλοντικών αποπληρωμών του ελληνικού  χρέους, έχει μειώσει τις ανησυχίες των επενδυτών για την Ελλάδα. «Έχουμε μια ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους που κάνει λόγο για ένα χρέος που είναι βιώσιμο», είπε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Ο ίδιος είπε πως η ανάκτηση της εμπιστοσύνης θα είναι κάτι που θα απαιτήσει χρόνο.

«Κοιτάζοντας ξανά τις εμπειρίες του παρελθόντος μπορεί να δει κανείς χώρες που βγήκαν από το πρόγραμμα και σταδιακά ανακτούν την εμπιστοσύνη», ανέφερε ο Σεντένο.

Ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι είναι σίγουρος πως η Αθήνα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

«Θέλω απλώς να θυμάμαι ότι η Ελλάδα έχει δύο συνεχόμενα χρόνια με πρωτογενές πλεόνασμα μεγαλύτερο του 4%, που σημαίνει ότι συγκλίνουμε σε ένα χαμηλότερο επίπεδο πρωτογενούς πλεονάσματος. Εάν με ρωτάτε αν θα είναι απαιτητικό, ναι θα είναι, εάν με ρωτάτε αν θα είναι δύσκολο, ασφαλώς, θα είναι. Επομένως αυτή η ανθεκτικότητα σε όλους τους οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους είναι καθοριστικής σημασίας για την τύχη του προγράμματος», δήλωσε.

0 Σχόλια