Αγωνίας συνέχεια στην Ταϊλάνδη: Δεν θα ξεκινήσει απόψε η επιχείρηση διάσωσης των παιδιών

Αγωνίας συνέχεια στην Ταϊλάνδη: Δεν θα ξεκινήσει απόψε η επιχείρηση διάσωσης των παιδιών

Δεν επιβεβαιώνονται τελικά οι πληροφορίες που ήθελαν την επιχείρηση διάσωσης των 12 παιδιών και του 25χρονου προπονητή τους από σπηλιά στην Ταϊλάνδη να ξεκινάει άμεσα, με τον κυβερνήτη της περιοχής να αναφέρει ότι ακόμη εξετάζονται τα σενάρια.

Στόχος, όπως είπε ο κυβερνήτης, είναι να βρεθεί το καλύτερο σχέδιο.

«Όταν το ρίσκο θα είναι το ελάχιστο, τότε θα προσπαθήσουμε. Φοβόμαστε τον καιρό και τα επίπεδα του οξυγόνου μέσα στη σπηλιά. Προσπαθούμε να βρούμε το καλύτερο σενάριο».

Όπως είπε ο ίδιος, ο Βρετανός δύτης που βγήκε από τη σπηλιά στις 21:00 τοπική ώρα είπε πως τα παιδιά είναι καλά.

«Σε περίπτωση που βρέξει, θα προσπαθήσουμε να τους βγάλουμε» είπε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Νωρίτερα, πληροφορίες που μετέδιδαν βελγικά ΜΜΕ να ανέφεραν ότι η επιχείρηση διάσωσης των 12 αγοριών και του 25χρονου προπονητή τους θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ώρες.

Όπως έλεγαν οι ίδιες πληροφορίες, ομάδα έμπειρων δυτών θα έβγαζαν δύο-δύο τα αγόρια έξω από το σπήλαιο, όπου έχουν παγιδευτεί.

«Είναι μια “μάχη” με τον χρόνο, επειδή την Κυριακή αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις. Αλλά παραμένουμε αισιόδοξοι. Ελπίζουμε ότι οι πρώτοι δύο μικροί ποδοσφαιριστές θα βρίσκονται στην έξοδο της σπηλιάς σήμερα. Η διαδρομή είναι δύσκολη και δαιδαλώδης, με καταδύσεις και περπάτημα» είπε στο κανάλι Het Laatste Nieuws ο Βέλγος δύτης, Ben Reymenants, που βρίσκεται στην Ταϊλάνδη για να βοηθήσει. 

Η είδηση του εντοπισμού της ποδοσφαιρικής ομάδας στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ από Βρετανούς δύτες τη Δευτέρα προκάλεσε ενθουσιασμό και ανακούφιση στην κοινωνία της Ταϊλάνδης έπειτα από την πολυήμερη εξονυχιστική έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί στην περιοχή και η οποία είχε συγκεντρώσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και είχε προσελκύσει εθελοντές από την Αυστραλία μέχρι την Φινλανδία.

Ωστόσο, τα επίπεδα οξυγόνου στο σημείο όπου βρίσκονται οι εγκλωβισμένοι έχουν μειωθεί στο 15%, σύμφωνα με το CNNi, ενώ η είδηση του θανάτου του έμπειρου δύτη Σαμάν Κουνάν ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης, αποθαρρύνει και τους πιο αισιόδοξους.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα παιδιά και ο προπονητής τους κινδυνεύουν πλέον με υποξία -μία παθολογική κατάσταση όπου ο οργανισμός στερείται επαρκούς οξυγόνωσης.

0 Σχόλια