Νέα ειδική έκδοση Jolly Spiaggina για το Fiat 500

Νέα ειδική έκδοση Jolly Spiaggina για το Fiat 500

Η συμπλήρωση 60 ετών από την παραγωγή της αυθεντικής έκδοσης Jolly Spiaggina του Fiat 500 έδωσε το έναυσμα στους Ιταλούς για την δημιουργία της σύγχρονης εκδοχής του.

Το σύγχρονο Fiat 500 Spiaggina ’58 θα παραχθεί μόνο σε 1.958 αντίτυπα ως φόρος τιμής στην πρώτη ειδική έκδοση Jolly του 500 που παρουσιάστηκε εκείνη την χρονιά. Η νέα ειδική έκδοση του μικρού Fiat θα προσφέρεται αποκλειστικά με μαλακή οροφή και φυσικά θα είναι βαμμένη στο χαρακτηριστικό θαλασσί χρώμα Volare Blue. Επιπλέον θα διαθέτει πολλές λεπτομέρειες από χρώμιο, νέες ρετρό ζάντες 16 ιντσών, vintage λογότυπα της Fiat καθώς και την επιχρωμιωμένη επιγραφή Spiaggina ’58.

Τα χρώματα του εσωτερικού θα είναι ταιριαστά με αυτά της εξωτερικής εμφάνισης οπότε η διχρωμία που θα υπάρχει θα περιλαμβάνει το Volare Blue μαζί με μια ανοιχτή γκρι απόχρωση. Το 500 Spiaggina ’58 θα είναι διαθέσιμο μόνο με τον κινητήρα των 1.2 λίτρων με 70 ίππους ο οποίος είναι σύμφωνος με τις προδιαγραφές Euto-6D.


Το αυθεντικό 500 Jolly που έγινε γνωστό με το όνομα Spiaggina ήταν μια ειδική έκδοση με φιλοσοφία Beach Buggy που παραγόταν από την Carrozzeria Ghia μεταξύ του 1958-1965 και πωλούνταν στην Ευρώπη, την Αμερική και την Νότιο Αφρική ενώ είχε και πολλούς διάσημους κατόχους μεταξύ των οποίων οι Αριστοτέλης Ωνάσης και Yul Brynner.

Πάντως με την ευκαιρία εορτασμού της 60ης επετείου οι σχεδιαστικοί οίκοι Garage Italia και Pininfarina συνεργάστηκαν και δημιούργησαν την δική τους έκδοση Spiaggina η οποία πλησιάζει περισσότερο στο αρχικό καθώς έχει αφαιρεθεί η οροφή και ο χώρος των πίσω θέσεων έχει διαμορφωθεί κατά κάποιο τρόπο σε χώρο αναψυχής. Εάν μάλιστα εκδηλωθεί το ανάλογο ενδιαφέρον το ιδιαίτερο 500αρακι δεν είναι απίθανο θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό από την Garage Italia.
Fiat-500-Spiaggina-58-01876543harpi640_1

0 Σχόλια