Ήσυχες διακοπές στη Σχοινούσα

Ήσυχες διακοπές στη Σχοινούσα

Η Χώρα της είναι χτισμένη σε ύψωμα, για τον φόβο των πειρατών, κι έχει άπλετη θέα στο Αιγαίο. Παρά τη μικρή έκτασή της διαθέτει δεκαπέντε παραλίες. Κατοικείται από τα αρχαία χρόνια και, σύμφωνα με την παράδοση, το όνομά του το χρωστά στο θαμνώδες φυτό σχίνο, που ευδοκιμεί σε όλο το νησί.

Αυτή είναι η όμορφη και ήσυχη Σχοινούσα, στις Μικρές Κυκλάδες. Με τον Πειραιά συνδέεται τακτικά το λιμάνι της, το Μερσίνι, ενώ την επισκέπτεται και ο θρυλικός Σκοπελίτης, συνδέοντάς τη με τα γύρω νησιά.

Εκτός από τη Χώρα- ή Παναγιά, από την εκκλησία της Παναγιάς της Ακαθής- η Σχοινούσα έχει ακόμα έναν οικισμό, τη Μεσαριά, σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων. Σήμα κατατεθέν οι δύο ανεμόμυλοι αλλά και το χρωματιστό τέμπλο της εκκλησίας της Ευαγγελίστριας.

Φυσικά το ατού της Σχοινούσας δεν είναι άλλο από την ησυχία και την ηρεμία του νησιού, που αποτυπώνεται γλαφυρά στις πολυάριθμες παραλίες του. Λιβάδι, Ψιλή Άμμος, Αλμυρό, Μερσίνι, Τσιγκούρι είναι μερικές από αυτές, που είναι προσβάσιμες από τη στεριά. Σε άλλες, είναι πιο εύκολο να πάτε με σκάφος, απολαμβάνοντας τόσο τον όμορφο γύρο του νησιού όσο και εκδρομές στα γύρω νησιά.

0 Σχόλια