ΕΛ.ΑΣ. κατά Πυροσβεστικής για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

ΕΛ.ΑΣ. κατά Πυροσβεστικής για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση και το «μπαλάκι» ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 87 ανθρώπους.

Το νέο «μέτωπο» άνοιξε ανάμεσα στην Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

«Με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν είχαμε επικοινωνία. Μάθαμε περίπου στις 18:10 ότι η φωτιά είχε περάσει τη Λεωφόρο Μαραθώνος», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, Γιάννης Κατσιαμάκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Μέχρι την ώρα που πέρασε η φωτιά τη Μαραθώνος δεν μας είχαν ενημερώσει για τίποτα», πρόσθεσε.

«Αν μας είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα, θα είχαν οι κάτοικοι περισσότερο χρόνο αντίδρασης και θα είχαν ειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν τα σημεία που τελικά εγκλωβίστηκαν», τόνισε.

Σε ερώτηση για τις καταγγελίες που αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί οδήγησαν δεκάδες ανθρώπους στο θάνατο, στέλνοντάς τους πίσω στο Μάτι, ο κ. Κατσιαμάκας υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. ήταν παρούσα σε όλα τα μέτωπα. Είναι ευτύχημα ότι ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. που συντόνιζε τις ενέργειές μας διαμένει στη Νέα Μάκρη επί έτη και γνωρίζει όσο κανείς άλλος τη ρυμοτομία της περιοχής».

«Έδωσε εντολή να μην κατευθύνονται προς τη Νέα Μάκρη οι οδηγοί που κινούνταν επί της Λεωφόρου Μαραθώνος και κατευθύνονταν είτε δεξιά προς τη Λούτσα είτε με αναστροφή προς το Πικέρμι», υπογράμμισε.

87 νεκροί, ένας αγνοούμενος
Την  ίδια ώρα, η αγωνία για την ανεύρεση αγνοουμένων, αλλά και για την ταυτοποίηση των σορών, συνεχίζεται…

Η Πυροσβεστική, με επίσημη ενημέρωση, γνωστοποίησε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στους 87.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι ταυτοποιημένοι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά είναι 81.

Υπάρχουν επίσης, δύο μη αναγνωρίσιμοι σοροί με διαθέσιμο DNA, οι οποίοι δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά τους πρόσωπα.

Στους παραπάνω, προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν σε νοσοκομεία της Αττικής.

Άρα, οι ταυτοποιημένοι νεκροί ανέρχονται στους 85.

Τέλος, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής 41 εγκαυματίες, από τους οποίους οι δέκα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Επίσης, ένα παιδί παραμένει στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», εκτός κινδύνου.

0 Σχόλια