H Ιταλίδα δασκάλα που κατάφερε να μη δουλεύει για 20 χρόνια αλλά κανείς να μην την απολύει!



Μια Ιταλίδα καθηγήτρια απολύθηκε πρόσφατα αφού από τα 24 χρόνια υπηρεσίας τα 20 χρόνια ήταν απούσα...


Κόντεψε να πάρει σύνταξη χωρίς να πατήσει στην δουλειά της!


Η 51χρονη Cinzia Paolina De Lio, δασκάλα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ειδικεύεται στην ιστορία και τη φιλοσοφία, έγινε διάσημη στην πατρίδα της, την Ιταλία, επειδή κατάφερε να παραλείψει την εργασία για συνολικά 20 χρόνια από τα τελευταία 24 χρόνια υπηρεσίας σε αριθμός σχολείων στη Βενετία.

Η De Lio απολύθηκε αρχικά το 2017, αφού μια επιθεώρηση διαπίστωσε ότι ήταν «απροετοίμαστη» και «απρόσεκτη» στο μάθημα, αλλά άσκησε έφεση κατά της απόφασης και ο δικαστής την επανέφερε το επόμενο έτος.

Συνέχισε να παρέχει κάθε είδους δικαιολογίες για να μη χάσει τη δουλειά της μέχρι που το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάσισε ότι η αρχική της απόλυση ήταν δικαιολογημένη, ειδικά επειδή απουσίαζε από την τάξη για τις περισσότερες από 20 έτη.

Το ιταλικό Υπουργείο Παιδείας υποστήριξε ότι η Cinzia Paolina De Lio απουσίαζε εντελώς από τον χώρο εργασίας της κατά την πρώτη δεκαετία ως καθηγήτρια και δικαιολογούσε τη συνεχιζόμενη απουσία της τα επόμενα 14 χρόνια με διάφορα έγγραφα, από άδειες μητρότητας και θηλασμού έως άδειες βοήθειας για να στηρίξει μέλη της οικογένειας με ειδικές ανάγκες. Συνολικά, υπέβαλε πάνω από 100 αιτήσεις δικαιολογημένης απουσίας.

Η ιταλική εφημερίδα La Republica ισχυρίζεται ότι τα τελευταία 24 χρόνια, ο De Lio υπέβαλε 67 βεβαιώσεις αναρρωτικής άδειας, 16 αιτήσεις για άδεια για προσωπικούς λόγους, 7 περιόδους γονικής άδειας μετ' αποδοχών, 24 αιτήματα για βοήθεια μελών της οικογένειας με διάφορες αναπηρίες, 5 αιτήματα για συμμετοχή σε διάφορα προγράμματα κατάρτισης, δύο άδειες απουσίας για εργατικά ατυχήματα, καθώς και άδειες μητρότητας, θηλασμού και αρκετές αιτήσεις για άδεια για να φροντίσει την υγεία των παιδιών της.

Το 2015, κατά τη διάρκεια μιας από τις λίγες περιόδους που η καθηγήτρια ιστορίας και φιλοσοφίας παρέδωσε μαθήματα στην Chioggia, κοντά στη Βενετία, οι μαθητές παραπονέθηκαν για την έλλειψη ετοιμότητάς της, καθώς και για τον «τυχαίο και αυτοσχέδιο» τρόπο βαθμολογίας της. Μερικοί από τους γονείς παραπονέθηκαν επίσης ότι ήταν απρόσεκτη, προτιμώντας να αφιερώνει χρόνο στο τηλέφωνό της και κάποιοι από τους μαθητές σταμάτησαν να παρακολουθούν τα μαθήματά της.

Μια επιθεώρηση επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω. Το Υπουργείο Παιδείας απέλυσε την De Lio, αλλά εκείνη άσκησε έφεση κατά της απόφασης και κατάφερε να αποκαταστήσει τον εαυτό της. Ωστόσο, υπό το φως των συντριπτικών στοιχείων εναντίον της, το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε πρόσφατα την απόφαση για καταγγελία της σύμβασής της, υποστηρίζοντας ότι ήταν ευθύνη του δασκάλου να εγγυηθεί το δικαίωμα των μαθητών να σπουδάσουν.

Σε επαφή με τη La Republica για σχόλια, η Cinzia Paolina De Lio ορκίστηκε να αποδείξει την αθωότητά της, αλλά σε άλλη στιγμή, καθώς «αυτή τη στιγμή είμαι στην παραλία»...

0 Σχόλια