Θα γίνει το Release Athens; Ο Δήμος Καλλιθέας εναντίον του μεγάλου μουσικού φεστιβάλ της Πλατείας Νερού

 

Την Πέμπτη θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα - Συνεχίζεται, χωρίς ανησυχία, η προετοιμασία για την έναρξη του φεστιβάλ που θα φιλοξενήσει Duran Duran, Massive Attack, Judas Priest κ.α.


Με ασφαλιστικά μέτρα, που κατέθεσαν την Παρασκευή, ο Δήμος Καλλιθέας και ομάδα πολιτών στρέφονται εναντίον των διοργανωτών του μεγάλου μουσικού φεστιβάλ Release Athens που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στην Πλατεία Νερού, στο Φάληρο.

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου, μόλις λίγα 24ωρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη του φεστιβάλ, στις 9 Ιουνίου, που θα φιλοξενήσει, για δύο μήνες, κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως οι Duran Duran, Massive Attack, Megadeth, Judas Priest, Pulp, Thievery Corporation κ.α. αλλά και τον δικό μας Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Ο Δήμος Καλλιθέας και η Κίνηση Δημοτών Καλλιθέας στρέφονται νομικά τόσο κατά των διοργανωτών του φεστιβάλ όσο και κατά της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ( ΕΤΑΔ ΑΕ) με την οποία έχει συμφωνηθεί, από το 2016, η μακροχρόνια εκμίσθωση της Πλατείας Νερού για την πραγματοποίηση συναυλιών. Τα προηγούμενα χρόνια, μάλιστα, διοργανώθηκαν στον ίδιο χώρο, συναυλίες και εκδηλώσεις και άλλων διοργανωτών, χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση.

Στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν υποστηρίζουν πως η διοργανώτρια εταιρεία δεν έχει ζητήσει άδεια από τον Δήμο, όπως προβλέπεται, ότι η ένταση του ήχου υπερβαίνει τα ανώτατα επιτρεπτά όρια που ορίζει ο νόμος, ότι τοποθετούνται, αυτοσχέδιες κατασκευές κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, αυθαίρετα, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα αλλά και ότι υπάρχει πρόθεση να τοποθετηθούν, τις ημέρες διεξαγωγής των συναυλιών, πινακίδες επί της πεζογέφυρας «Εσπλανάδας» που θα ενημερώσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική ασφαλής πρόσβαση των πολιτών προς την παράλια ζώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, πάντως οι διοργανωτές του Release Athens, οι οποίοι δεν έχουν προβεί, μέχρι στιγμής, σε καμία δημόσια δήλωση για το συγκεκριμένο ζήτημα, συνεχίζουν κανονικά και χωρίς ανησυχία τις πυρετώδεις προετοιμασίες τους για την φετινή έναρξη και είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους διάσημους καλλιτέχνες που θα φιλοξενήσουν αλλά και τις χιλιάδες ανθρώπων που θα σπεύσουν να απολαύσουν τις συναυλίες.

0 Σχόλια