Ξεκινά το λανσάρισμα του Nissan Leaf

Ξεκινά το λανσάρισμα του Nissan Leaf

Το 2ης γενιάς Nissan LEAF κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρισμό και είναι εφοδιασμένο με τα πλέον προηγμένα συστήματα ασφάλειας και άνεσης. Προσφέρει αυτονομία κίνησης 378 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση, ενώ είναι σε θέση να φιλοξενήσει 5 ενήλικες επιβάτες στο εσωτερικό του, διαθέτοντας ένα μεγάλο πορτ-μπαγκάζ 435 λίτρων. Στο πεδίο των τεχνολογιών, το νέο LEAF διαθέτει πρωτοποριακές καινοτομίες όπως το e-Pedal, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να εκκινήσουν, να επιταχύνουν, να επιβραδύνουν και να σταματήσουν απλά και μόνο μέσω του πεντάλ του γκαζιού. 
Μάλιστα, όταν το πεντάλ είναι ελεύθερο, το σύστημα ανάκτησης ενέργειας σε συνδυασμό με την πέδηση εφαρμόζεται αυτόματα, φέρνοντας σταδιακά το αυτοκίνητο σε πλήρη στάση. Πολύ ενδιαφέρον διαθέτει και η τεχνολογία Nissan ProPILOT, που εντάσσει τον οδηγό στην εποχή της αυτόνομης οδήγησης, ενώ παράλληλα εφαρμόζει και την τεχνολογία ProPILOT Park, μέσω της οποίας το LEAF παρκάρει μόνο του αφού το σύστημα ελέγχει το τιμόνι, την επιτάχυνση, την επιβράδυνση και το κιβώτιο του αυτοκινήτου.

Nissan LEAF 640 (3)

Το νέο Nissan LEAF αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις του στη χώρα μας τον ερχόμενο Μάιο. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία, οι τιμές του θα εκκινούν από τα 30.000 ευρώ, ένα ποσόν πολύ καλό για ένα οικογενειακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η πιο πλούσια έκδοση του μοντέλου δεν θα ξεπεράσει σε τιμή τα 36.000-37.000 ευρώ.

Nissan LEAF 640 (2)

About xfm.gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.