Home » » Ετήσιες προβλέψεις ζωδίων 2018 (και για κάθε δεκαήμερο)

Ετήσιες προβλέψεις ζωδίων 2018 (και για κάθε δεκαήμερο)

1-450-e1514549971502

Ζώδια της Φωτιάς 2018

bestefa


Κριός
kriosΤο 2018 φαίνεται να είναι μία χρονιά που τεστάρει την ικανότητα σου να εμπιστευτείς το δημιουργικό σου ταλέντο, τη δυνατότητα σου να αγαπάς με όλη την καρδιά σου, τη νοημοσύνη σου απέναντι στο κλείσιμο κύκλων και στην έναρξη νέων δεδομένων της ζωής σου. Με το Δία να παραμένει στο Σκορπιό και το Βόρειο Δεσμό στο Λέοντα μέχρι το Νοέμβριο του 2018 θα νιώσεις πάρα πολλά, θα πιεστείς ώστε να μείνεις σε καταστάσεις που απλά υπάρχουν και θα έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις ευτυχία σε κομμάτια ζωής που απαιτούν δύναμη ψυχής και μέταλλο καρδιάς. Αν συνεχίσεις να κρύβεσαι πίσω από αφηγήματα άλλων, κανόνες πεθαμένων συστημάτων και αόρατες σχέσεις, τότε προς το τέλος του έτους θα αντιληφθείς πως ο βασιλιάς είναι γυμνός. Αν όμως εμπιστευτείς τον κύκλο της ζωής, τότε μπορείς να επανεφεύρεις τον εαυτό σου μέσα από το ανέβασμα μίας παράστασης που θα αρχίσει να χτίζεται προς το τέλος του 2018 με υλικά που θα αντέξουν σε βάθος χρόνου. Αρκεί, να τολμήσεις να πεις την αλήθεια σου ακόμα και όταν όλοι οι γνώριμοι γύρω σου επιμένουν πως είναι ένα ψέμα.

Ο Ουρανός παραμένει στο ζώδιό σας και επιμένει 

Με τον Ουρανό ακόμη στο ζώδιό σας και με τον Πλούτωνα ακόμη στον Αιγόκερω εδώ και αρκετά χρόνια, η φετινή χρονιά, όπως και οι προηγούμενες είναι μια ακόμη χρονιά γεμάτη προκλήσεις και ριζικές αλλαγές. Βέβαια, η τελευταία ακριβής όψη τετραγώνου μεταξύ των δύο αυτών βαρέων πλανητών πραγματοποιήθηκε το 2015, οπότε και τα πιο δύσκολα έχουν περάσει. Επειδή όμως κινούνται αργά, παραμένουν σε σκληρή όψη τετραγώνου όλο το πρώτο τρίμηνο του 2017. Μάλιστα, ο Δίας από τον Ζυγό θα μετατρέψει αυτό το τετράγωνο σε έναν σχηματισμό γνωστό ως ταυ-τετράγωνο διογκώνοντας ακόμη περισσότερο τις προκλήσεις και την πιθανότητα ανατροπών και ριζικών αλλαγών. Αυτό επηρεάζει πιο έντονα όσους από εσάς γεννηθήκατε από 8 έως 11 Απριλίου και σηματοδοτεί μια σειρά ριζικών αλλαγών που επηρεάζουν τομείς της ζωής σας όπως καριέρα ή γάμος. 

Ποιος ρίχνει το λάδι στην φωτιά; 

Η τάση θα είναι να θελήσετε να αλλάξετε τα πάντα μια και καλή, αλλά αυτό θα πρέπει να το προσέξετε, ειδικά αν είστε Κριοί του τελευταίου δεκαημέρου. Χρειάζεται να υπολογίσετε τις συνέπειες τον πράξεών σας και να μην λειτουργήσετε εντελώς παρορμητικά. Το λάδι στην φωτιά που θα σας οδηγήσει σε εκρήξεις μπορεί να το ρίξουν οι γονείς σας, το αφεντικό σας ή κάποιο άτομο που προσπαθεί με τον τρόπο του να σας επιβληθεί και να σας αναγκάσει να κινηθείτε με συγκεκριμένο τρόπο, κινώντας συναισθηματικά ή οικονομικά νήματα. 

Πάμε από την αρχή; 

Αυτό ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα να θελήσετε να επαναστατήσετε φέρνοντας έτσι μια γενική ανανέωση στη ζωή σας. Η ανανέωση μπορεί να σημάνει αλλαγή δουλειάς, κοινωνικής θέσης ή ακόμα και συντρόφου. Το τελευταίο ενδεχόμενο είναι ακόμη πιο έντονο δεδομένου ότι ο Δίας, από το έβδομο ηλιακό σας σπίτι, θα σας δώσει ευκαιρίες για να αλλάξετε την κατάσταση στην σχέση σας ή στο επίσημο αισθηματικό σας κομμάτι, είτε βελτιώνοντας τις καταστάσεις είτε αλλάζοντας σταθερό σύντροφο. Πολλές αλλαγές και σημαντικές λοιπόν σε αυτό το κομμάτι, οι οποίες βέβαια θα χρειαστούν χρόνο για να κατασταλάξουν. 

Διαστήματα προσοχής 

Η περίοδος κορύφωσης των παραπάνω αλλαγών θα κρατήσει από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τα τέλη Μαρτίου, μια περίοδος που σημαδεύεται άλλωστε από την ηλιακή έκλειψη της 26ης Φεβρουαρίου και την αναδρομή της Αφροδίτης η οποία θα ξεκινήσει από το ζώδιό σας. Αναθεωρήσεις σε προσωπικές σας αξίες και πηγές εισοδήματος καθώς και σε ήδη υπάρχουσες σχέσεις, με πιθανή αφορμή την επιστροφή ερώτων από το παρελθόν, θα τεθούν τότε επί τάπητος και θα σας βάλουν σε σκέψεις να τα παρατήσετε όλους και όλα! Μάλιστα, από 20 Απριλίου έως 3 Μαΐου θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή σε νεύρα και σε λόγια που θα ξεστομίσετε γιατί ο ανάδρομος Ερμής στο ζώδιό σας δεν αστειεύεται!

Υπομονή, όμως, γιατί η ορθόδρομη Αφροδίτη από το ζώδιό σας σε συνδυασμό με τον κυβερνήτη σας Άρη από τους Διδύμους για όλο τον μήνα του Μαΐου θα σας βοηθήσουν να τα ξαναβρείτε με τους αγαπημένους σας και να περάσετε όμορφες και απολαυστικές στιγμές επιδιδόμενοι σε αρκετές εκδρομές. Τέλος, η έκλειψη της 21ης Αυγούστου επηρεάζει θετικά όσους έχετε γεννηθεί στο τέλος του ζωδίου και σας βοηθά να κλείσετε εργασιακές εκκρεμότητες ώστε να επεκτείνετε τους ορίζοντές σας μέσω ενός πιστού συντρόφου, ενώ η σύνοδος Αφροδίτης-Κρόνου στα τέλη της χρονιάς σηματοδοτεί γάμο ή εργασιακό συμβόλαιο για όσους έχετε γεννηθεί στις αρχές του ζωδίου.

Κριοί 1ου δεκαημέρου

Ο χρόνος για εσάς τους Κριούς ξεκινά με τον Κρόνο να βρίσκεται στον Αιγόκερω και να επηρεάζει το δικό σας δεκαήμερο όλη τη χρονιά. Τα επαγγελματικά και η καθημερινότητα θα σας απασχολήσουν όπου θα πρέπει να καταβάλλετε πολύ προσπάθεια και υπομονή για να ανταπεξέλθετε τις υποχρεώσεις σας. Όλη αυτή η πίεση που θα αισθανθείτε θα φύγει στο τέλος του χρόνου που ο Κρόνος θα αφήσει το δεκαήμερό σας. Από τις αρχές Νοεμβρίου με το Δία από τον Τοξότη να σας επηρεάζει, θα έρθει και η επιβράβευση για όλους εσάς που δουλέψατε σκληρά.

Κριοί 2ου δεκαημέρου

Πολύ θετικά είναι τα πράγματα για εσάς τους Κριούς τους δευτέρου δεκαημέρου. Ο Δίας από το Σκορπιό θα σας δώσει τα δώρα του. Βρίσκετε λύση σε οικονομικά και επαγγελματικά θέματα που σας προβλημάτιζαν. Ο έρωτας χτυπά την πόρτα στους αδέσμευτους με μια καινούρια γνωριμία που θα σας ενθουσιάσει ενώ αν είστε δεσμευμένοι η σχέση σας γίνεται πιο σταθερή.

Κριοί 3ου δεκαημέρου

Για εσάς τους Κριούς του τρίτου δεκαημέρου ο Δίας από το Σκορπιό θα σας επηρεάσει από το Σεπτέμβριο και θα σας δώσει δυνατότητα για ευκαιρίες στον επαγγελματικό και τον αισθηματικό τομέα. Το Νοέμβριο που ο Ουρανός θα είναι σε ανάδρομη πορεία στις τελευταίες μοίρες του δεκαημέρου σας ξαφνικά γεγονότα θα σας αναστατώσουν και ίσως αναθεωρήσετε κάποια σχέση σας από το παρελθόν και κάνετε μια καινούρια αρχή.


Λέων 

leon
Το 2018 κουβαλά μεγάλες προσδοκίες για εσένα, αρκεί να είσαι έτοιμος/η να σπάσεις την εικόνα σου και να δείξεις την καρδιά σου που μπορεί να φοβάσαι να φέρεις στην επιφάνεια εδώ και αρκετό καιρό. Η παρουσία του Δία στο Σκορπιό και του Βόρειου Δεσμού στο ζώδιο σου, τουλάχιστον μέχρι το Νοέμβριο του 2018, σηματοδοτεί μία περίοδο που θα κοιμηθεί με το θάνατο και θα ξυπνήσει με τη γέννηση. Καλείσαι να φύγεις από περιβάλλοντα και καταστάσεις που φαίνεται να σε έχουν οδηγήσει σε μία επαναλήψιμη ρουτίνα και ροή, σε έναν ασφαλή αλλά μάταιο τρόπο ζωής, σε ένα pattern που μοιάζει να το έμαθες και να αρχίζει να μοιάζει με τέλμα. Την ίδια στιγμή, κάποιοι θα προσπαθήσουν να σε στρέψουν προς ευκαιρίες που μπορεί να κουβαλούν και κάτι από τα παλιά, προσφέροντας ίσως μία εύκολη διαφυγή, θέλοντας όμως την ίδια στιγμή να τεστάρουν την ικανότητα σου να ξεχνάς και να κοιτάζεις πάντα μπροστά.
Ο Φεβρουάριος αλλά και ο Μάιος είναι μήνες που θα μπορούσαν να στρέψουν το βλέμμα σου στο επόμενο βήμα της ζωής σου, μέσα από ενάρξεις και μία τόλμη να διεκδικήσεις αυτό που θεωρείς πως σου αξίζει. Αν μάλιστα κάνεις το απαραίτητο καλοκαιρινό διάλειμμα για αναθεώρηση της πολεμικής σου τακτικής και επιτρέψεις στον εαυτό σου να λάβει τη θέση του θεατή, τότε μετά τον Αύγουστο ανοίγεται μπροστά σου μία νέα περίοδος ευτυχίας, αρκεί να μπορείς πλέον να ακούσεις την καρδιά σου και τίποτα άλλο.

Ανοίγει το μυαλό και αυξάνεται η αισιοδοξία σας! 

Αισιοδοξία και καινούργιες εμπειρίες 

Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβρη πρέπει να έχετε αρχίσει να νιώθετε την ευεργετική επίδραση του Δία από το τρίτο ηλιακό σας σπίτι. Αλλαγή γειτονιάς ή ανακάλυψη καινούργιων πραγμάτων και δρώμενων στη γειτονιά είναι ανάμεσα στα πιθανά σενάρια. Εξίσου πιθανή είναι η βελτίωση των σχέσεων με τα αδέρφια και τους κοντινούς σας συγγενείς ή γείτονες. Ενδέχεται να δείτε οφέλη από τις σχέσεις σας με τα παραπάνω άτομα, ενώ μπορεί να σας δοθούν και ευκαιρίες να μάθετε καινούργια πράγματα ώστε να ανοίξετε το μυαλό σας. Για παράδειγμα, ίσως να αρχίσετε να μαθαίνετε χορό, οδήγηση, χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών ή κάποια ξένη γλώσσα. 

Περισσότερες κοντινές εκδρομές και έξοδοι στα τοπικά μαγαζιά θα είναι επιπλέον στο πρόγραμμα για εσάς. Μάλιστα, εάν εσείς οι ίδιοι έχετε κάποιο μαγαζί ή κατάστημα, είναι αρκετά πιθανό να δείτε αύξηση της πελατείας σας. Αγορά τηλεφώνου, υπολογιστή, αυτοκινήτου ή άλλου επικοινωνιακού ή μεταφορικού μέσου είναι, επίσης, ανάμεσα στα ενδεχόμενα της ευεργετικής επίδρασης του Δία από το τρίτο ηλιακό σας σπίτι. Σε κάθε περίπτωση, ανοίξτε το μυαλό σας και σκεφτείτε τρόπους, έστω και φαινομενικά ασήμαντους, που θα μπορούσαν, όχι μόνο να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα, αλλά και να σας χαρίσουν περισσότερη αισιοδοξία. 

Ισορροπία ανάμεσα στις ανάγκες σας και τις ανάγκες του άλλου 

Καλό είναι να λάβετε, επίσης, υπόψη ότι από τις τέσσερις εκλείψεις της χρονιάς οι τρεις σας αφορούν άμεσα καθώς πραγματοποιούνται στον δικό σας ζωδιακό άξονα, αυτόν του Λέοντα-Υδροχόου, επηρεάζοντας προσωπικά σας ζητήματα καθώς και συνεργασίες και σχέσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι σεληνιακές εκλείψεις της 11ης Φεβρουαρίου και της 7ης Αυγούστου θα επηρεάσουν, αντίστοιχα, εσάς που γεννηθήκατε από 13 έως 17 Αυγούστου και εσάς που γεννηθήκατε από 5 έως 9 Αυγούστου. Και στις δύο περιπτώσεις θα χρειαστεί να βρείτε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ των προσωπικών σας αναγκών και αυτών ενός σημαντικού άλλου όπως είναι ο/η σύζυγος, μια μόνιμη σχέση ή μια επαγγελματική συνεργασία. Η διαφορά είναι ότι, στην πρώτη περίπτωση, θα νιώσετε την έλλειψη της ικανοποίησης κάποιων προσωπικών σας αναγκών λόγω συμβιβασμού με τις απαιτήσεις ενός σημαντικού άλλου, ενώ στη δεύτερη θα σας λείψει περισσότερο η παρουσία αυτού του ατόμου λόγω ενδεχόμενης αδυναμίας συμβιβασμού μαζί του. 

Σε ό,τι αφορά την ηλιακή έκλειψη της 21ης Αυγούστου, αυτή επηρεάζει πιο άμεσα εσάς που γεννηθήκατε τις τρεις τελευταίες ημέρες του ζωδίου και σηματοδοτεί την αρχή ή το τέλος ενός σημαντικού κεφαλαίου που αφορά εσάς τους ίδιους, την εξωτερική σας εμφάνιση ή κάποιο προσωπικό ζήτημα που είναι κεντρικής σημασίας για εσάς. Μάλιστα, δεν είναι διόλου απίθανο το κεφάλαιο αυτό να επηρεάσει θετικά τις μετακινήσεις σας, κοντινές και μακρινές, καθώς και τις σχέσεις με τα παιδιά σας και τους κοντινούς αλλά και τους μακρινούς σας συγγενείς. 

Ερωτικό και αισιόδοξο διάστημα 

Από τις πιο ευχάριστες περιόδους της χρονιάς αναμένεται να είναι η περίοδος από 5 έως 20 Σεπτεμβρίου οπότε η παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιό σας θα διεγείρει εντός σας την επιθυμία για έρωτες, εξόδους, απολαύσεις και κοινωνικές επαφές. Τέλος, η είσοδος του Δία στον τέταρτο ηλιακό σας οίκο από 10 Οκτωβρίου και μετά φέρνει έναν νέο αέρα αισιοδοξίας στο σπίτι και την οικογένειά σας. Αλλαγή ή διακόσμηση σπιτιού και θετικές εξελίξεις για γονείς ή για οικογενειακά μέλη που ζουν μαζί σας θα είναι στο πρόγραμμα. Προσοχή μόνο στην υπεραισιοδοξία και τα πολλά έξοδα καθώς ενδέχεται με το πέρασμα αυτό του Δία να νιώσετε υπερβολικά δυνατοί και να υπερεκτιμήσετε τις δυνατότητές σας. 

Λέοντες 1ου δεκαημέρου

Η χρονιά για εσάς τους Λέοντες του πρώτου δεκαημέρου θα έχει λίγο πίεση. Από το Μάρτιο μέχρι το Νοέμβριο χρειάζεται πολλή προσοχή γιατί θα υπάρξουν ανατροπές και δυσκολίες γι αυτό να είστε προσεκτικοί στο πως διαχειρίζεστε τις προσωπικές και επαγγελματικές σας σχέσεις. Σταδιακά θα έχετε και εσείς θετικές εξελίξεις όταν ο Δίας μπει στον Τοξότη.

Λέοντες 2ου δεκαημέρου

Για εσάς τους Λέοντες του δευτέρου δεκαημέρου ο Δίας από το Σκορπιό μέχρι το Σεπτέμβριο θα σας βοηθήσει σε οικογένεια και σχέσεις. Η έκλειψη του Ηλίου που θα γίνει στο ζώδιό σας στις 11 Αυγούστου θα σας βάλει σε σκέψεις σε ό,τι αφορά τις σχέσεις σας. Το Νοέμβριο που ο Δίας θα περάσει στον Τοξότη θα σας πριμοδοτήσει με πολλές ευκαιρίες σε όλα τα επίπεδα.

Λέοντες 3ου δεκαημέρου

Ο Ουρανός μέχρι το Μάρτιο για εσάς τους Λέοντες του τρίτου δεκαημέρου σας ωθεί για αλλαγές. Καινούριες ευκαιρίες και νέες σχέσεις ευνοούνται που σας ανανεώνουν. Η έκλειψη Ηλίου που θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου επηρεάζει τις σχέσεις σας και θα χρειαστεί να τις επανεξετάσετε. Όταν ο Δίας περάσει στον Τοξότη θα σας δώσει τη λάμψη και τον ενθουσιασμό για να κατακτήσετε τα όνειρά σας.


Τοξότης 
toxotis
Το 2018 φαίνεται να είναι η πρώτη χρονιά μετά από μία δύσκολη τριετία, η οποία αποφασίζει να σου συμπεριφερθεί καλύτερα και να σε βοηθήσει να κάνεις επόμενα βήματα, τη στιγμή που θεωρούσες πως σου έχουν κλείσει μονοπάτια, δρόμους και λεωφόρους. Η έξοδος του Κρόνου από το ζώδιο σου και η παραμονή του στον Αιγόκερω, δηλώνει πως πλέον το βασικό σου θέμα είναι να επαναπροσδιορίσεις την αξία σου, αφού μπορεί να θεωρείς πως δεν αμείβεσαι όσο θα έπρεπε, πως δε βρίσκεσαι στο επιθυμητό εργασιακό περιβάλλον, πως νιώθεις σαν να σε υποσκελίζουν άτομα που δεν μπορείς να αποδεχτείς. Από την άλλη όμως πλευρά, η παραμονή του Δία στο Σκορπιό, έχει ως στόχο να μεγαλώσει την εσωτερική σου αξία, να σε βάλει στη διαδικασία να καλλιεργήσεις συναισθήματα και κρυφά ταλέντα, ώστε να προσθέσεις λάμψη στην προσωπικότητα σου από μέσα προς τα έξω.


Καθώς λοιπόν θα καλείσαι να ενταχθείς και πάλι σε νέα περιβάλλον διαβίωσης, θα αντιλαμβάνεσαι πως πρέπει να μιλήσεις μία νέα γλώσσα, πως καλείσαι να εκφραστείς με τρόπο που δεν έχεις συνηθίσει ακόμα και εσύ ο/η ίδιος/α, κάτι που σημαίνει πως θα αρχίσει να αλλάζει και το ακροατήριο σου. Αυτό σημαίνει πως η ανάγκη σου για ταξίδια μεγαλώνει, αφού θα ήθελες να βρεθείς μπροστά σε ανθρώπους που σε ιντριγκάρουν αλλά και αρέσεις, σε πρόσωπα που κουβαλούν μία νέα φιλοσοφία ζωής την οποία έχεις αρχίσει να προσεγγίζεις. Αν λοιπόν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ξεκινήσεις να ετοιμάζεις τη μετακόμιση σου, τότε φρόντισε να μην αφήσεις ανοικτούς λογαριασμούς πίσω σου. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να φροντίσεις μέχρι και το Νοέμβριο, αφού με την είσοδο του Δία στο ζώδιο σου, οι κλειστές πόρτες είναι πλέον μικρό εμπόδιο μπροστά στα τολμηρά σου σχέδια.

Τα αγαθά κόποις κτώνται! 

Δουλειά και κόπος 

Με τον Κρόνο στο ζώδιό σας ήδη από το φθινόπωρο του 2015 και η φετινή χρονιά προβλέπεται να είναι σημαντική, αλλά όχι και ακριβώς βούτυρο στο ψωμί σας, ειδικά για όσους από εσάς γεννηθήκατε το τελευταίο δεκαήμερο του ζωδίου. Είστε από την φύση σας ένα ζώδιο ελεύθερο που δεν θέλει να πιέζεται και αναζητάτε συνεχώς την ανανέωση, την εμπειρία και τις αλλαγές. Ο Κρόνος όμως δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι καθώς είναι ο πλανήτης της δέσμευσης, της εργατικότητας και της διατήρησης. Φέτος χρειάζεται λοιπόν, όπως και πέρυσι εξάλλου, να κινηθείτε πιο σοβαρά και πιο επίμονα και να στρωθείτε στην δουλειά. Αυτό θα σας κουράσει φυσικά και θα χρειαστεί να αφήσετε πίσω σας προσωπικά ενδιαφέροντα και ατομικές ελευθερίες για να πετύχετε. Οτιδήποτε δεν εξυπηρετεί πλέον κάποιο σκοπό και δεν είναι χρήσιμο θα χρειαστεί να φύγει από την ζωή σας. 

Περικοπές που οδηγούν σε αναγνώριση 

Ο Κρόνος κυβερνά τόσο τον τομέα των οικονομικών όσο και τον τομέα της μάθησης και οι περιορισμοί που θα βιώσετε φέτος μπορεί και να σχετιστούν με μια διαφορετική στάση απέναντι στα οικονομικά σας θέματα που θα χρειαστεί να κρατήσετε, ώστε να μπορέσετε να πετύχετε τους στόχους σας. Ο Κρόνος σε συνεργασία με τον κυβερνήτη σας Δία από τον ενδέκατο ηλιακό σας οίκο φέτος, θα σας βοηθήσει ώστε οι περικοπές αυτές που θα κάνετε να δώσουν ευκαιρίες για αναγνώριση στον ευρύτερο κοινωνικό σας περίγυρο και ενδέχεται να προαχθείτε σε μια ανώτερη θέση κατόπιν σύστασης.

Επίσης, ο Δίας, από την ίδια θέση, θα σας βοηθήσει να διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο, να κάνετε καινούργιους φίλους και να περάσετε όμορφα με τους φίλους που ήδη έχετε, ενώ η παρουσία κάποιου ευεργέτη ή κάποιου ατόμου που έχει ακούσει για τα προσόντα σας θα αποβεί ιδιαίτερα ωφέλιμη μακροπρόθεσμα. Είναι περίοδος που μπορείτε να επενδύσετε πρακτικά στα μακροπρόθεσμα σχέδιά σας, είτε αυτά αφορούν επαγγελματική επέκταση είτε αφορούν επέκταση οικογένειας και προσωπικής ζωής και να βρείτε την βοήθεια και την υποστήριξη που πρακτικά χρειάζεστε. 

Διαστήματα που χρειάζονται προσοχή 

Κοντά στην έκλειψη της 26ης Φεβρουαρίου η οποία θα επηρεάσει κυρίως εσάς που γεννηθήκατε από 28 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου, χρειάζεται να προετοιμαστείτε για να αναλάβετε κάποιες επιπλέον ευθύνες που σχετίζονται με την οικογένεια και πιθανότατά με κάποιον από τους γονείς σας. Ίσως χρειαστεί να φροντίσετε κάποιο μέλος της οικογένειας γιατί το χρειάζεται και αυτό πέρα από τις ευθύνες και τον χρόνο που θα δώσετε, να σας γεμίζει και με άγχος στην σκέψη σας. 

Ιδιαίτερη προσοχή και υπομονή θα χρειαστείτε τον Δεκέμβριο λόγω του ανάδρομου Ερμή στο ζώδιό σας, γιατί σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη παρουσία της Αφροδίτης, υπάρχει περίπτωση να σας χτυπήσουν την πόρτα έρωτες από το παρελθόν στους οποίους μάλλον θα προτιμήσετε να κλείσετε την πόρτα. Τέλος, η είσοδος του Δία στο δωδέκατο ηλιακό σας σπίτι από τις 10 Οκτωβρίου και μετά θα σας φέρει περισσότερες στιγμές χαλάρωσης και απόδρασης από την καθημερινότητα. Άρα, αν ο Κρόνος σας «έβγαλε την πίστη», ο Δίας θα σας τη δώσει πίσω. Υπομονή! 

Τοξότες 1ου δεκαημέρου

Επιτέλους χαλαρώνετε οι Τοξότες του πρώτου δεκαημέρου και είναι μια καλή χρονιά αυτή για εσάς. Θα κάνετε νέα πράγματα στη ζωή σας, θα ανανεωθείτε και ξεπερνάτε δυσκολίες. Τα καλύτερα για εσάς θα έρθουν το Νοέμβριο που ο Δίας θα περάσει στο δικό σας δεκαήμερο και θα σας φέρει τύχη, νέες συνεργασίες, ανανέωση στις σχέσεις σας και νέους έρωτες.

Τοξότες 2ου δεκαημέρου

Για εσάς του δευτέρου δεκαημέρου τα πράγματα είναι πολύ θετικά. Θα έχετε πολλές ευκαιρίες και επιτυχίες επαγγελματικές και βελτίωση σε οικονομικά θέματα. Σταθεροποιείτε τις σχέσεις σας οι δεσμευμένοι ενώ οι ελεύθεροι θα έχετε νέες γνωριμίες. Όσοι από εσάς θέλετε μια επανασύνδεση με κάποιο άτομο από το παρελθόν μπορείτε να το περιμένετε τον Απρίλιο και μέχρι τα μέσα Ιουλίου που ο Δίας θα είναι ανάδρομος στο δεκαήμερό σας.

Τοξότες 3ου δεκαημέρου

Εσείς οι Τοξότες του τρίτου δεκαημέρου επιτέλους χαλαρώνετε και αισθάνεστε ανακούφιση που ο Κρόνος εγκατέλειψε το δεκαήμερό σας. Όλο το 2018 θα είναι εκπληκτικό και θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε προβλήματα επαγγελματικά και οικονομικά. Εξέλιξη θα έχετε και σε ερωτικά ζητήματα με κεραυνοβόλους έρωτες μέχρι το Μάιο που ο Ουρανός θα επηρεάζει το δικό σας δεκαήμερο.


Ζώδια της Γης 2018

zwdia-tis-gis


Ταύρος

tavrosΤο 2018 φαίνεται να είναι μία εξαιρετική προκλητική χρονιά για εσένα, αφού μετά από κάποια χρόνια που διέλυσες καταστάσεις, που περιπλανήθηκες με στόχο να ανακαλύψεις κάτι νέο γύρω σου, που τόλμησες να κάνεις ακόμα και αυστηρή αυτοκριτική, έχει έρθει η ώρα να αποδεχτείς την ευτυχία στη ζωή σου, αρκεί να μπορείς να μοιραστείς.
Η παρουσία του Δία στο Σκορπιό και του Βόρειου Δεσμού στο Λέοντα μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου φαίνεται να σου κλείνουν το μάτι απέναντι σε πράξεις που θα μπορούσαν να περιέχουν τις έννοιες της συγκατοίκησης, της δέσμευσης, της απόκτησης οικογένειας ή της δημιουργίας του δικού σου επαγγελματικού πλαισίου διαβίωσης. Σε όλα τα παραπάνω βέβαια θα υπάρχει ένα αντίβαρο που ονομάζεται το αφεντικό πάνω από το κεφάλι σου, που δεν είναι άλλο από ένα άτομο που έχεις επιλέξει να βάλεις στη ζωή σου ακόμα και αν σε πιέζει ή ακόμα και το υπερεγώ σου που αρνείται να δεσμευτεί και να παραδεχτεί πως είναι ώρα για αλλαγή πορείας.
Το 2018 ξεκινά όμορφα ή τουλάχιστον γενναιόδωρα μαζί σου, συνεχίζει με τρόπο που θα σε μπερδέψει ή δοκιμάσει απέναντι σε τολμηρές αποφάσεις και θα μπορούσε να κλείσει με την ευκαιρία να βρεθείς σε ένα μέρος που στήνεις το ασφαλές σου καταφύγιο. Προσπάθησε να διατηρήσεις την παραπάνω σειρά των πράξεων, γιατί διαφορετικά μπορεί να βρεθείς σε ένα λαβύρινθο που δεν έχει οδηγίες εξόδου.

Σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι! 

Βελτίωση στην εργασία 

Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβρη με την είσοδο του Δία στο έκτο ηλιακό σας σπίτι, εσείς οι Ταύροι φαίνεται να έχετε περισσότερη δουλειά από ό,τι συνήθως. Ο Δίας θα παραμείνει εκεί μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου 2017, άρα μέχρι τότε να είστε σίγουροι πως θα έχετε εύνοια σε ό,τι αφορά τα εργασιακά σας ζητήματα. Πιθανά σενάρια με τον Δία από αυτή τη θέση είναι η αλλαγή δουλειάς και η βελτίωση των εργασιακών σας συνθηκών και των σχέσεων με συναδέλφους. Εάν δεν είχατε δουλειά, μπορείτε τώρα να βρείτε μία που σας ικανοποιεί, ή, εάν είχατε δουλειά, μπορεί να σας δοθούν ευκαιρίες να επεκτείνετε τους εργασιακούς σας ορίζοντες και να κάνετε επενδύσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σας. Μάλιστα, οι ευκαιρίες αυτές θα έρθουν αρκετά ξαφνικά και από εκεί που δεν το περιμένατε, κοντά στην ηλιακή έκλειψη της 26ης Φεβρουαρίου, οπότε κάποιο κεφάλαιο που αφορά τον ευρύτερο κοινωνικό σας κύκλο μοιάζει να κλείνει και μαζί να κορυφώνεται η ριζική αλλαγή της νοοτροπίας σας που καλλιεργεί εδώ και πολύ καιρό τώρα ο Πλούτωνας από το ένατο ηλιακό σας σπίτι. 

Τακτοποιείτε τα οικονομικά σας 

Η βελτίωση στη δουλειά και στα εργασιακά σας ζητήματα υπόσχεται και ευκαιρίες για τακτοποίηση οικονομικών βαρών ή χρεών και τραπεζικών ή ασφαλιστικών ζητημάτων που μπορεί να έχετε – ο Κρόνος από το όγδοο ηλιακό σας σπίτι ήδη από το φθινόπωρο του 2015 δεν φαίνεται να αστειεύεται με αυτά τα ζητήματα. Επιπλέον, εάν σας απασχολούσαν θέματα υγείας, τότε με τον Δία στο έκτο ηλιακό σας σπίτι το 2017 σας υπόσχεται σημαντική ανάρρωση και βελτίωση της σωματικής ευεξίας σας – θεραπείες που δεν είχατε δοκιμάσει μέχρι πρότινος θα σας ωφελήσουν. Επίσης, αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ένα κατοικίδιο, το 2017 ενδείκνυνται για κάτι τέτοιο. 

Σημαντικές οι φετινές εκλείψεις 

Γενικότερα, λάβετε υπόψη ότι από τις τέσσερις εκλείψεις της χρονιάς οι τρεις σας αφορούν άμεσα καθώς πραγματοποιούνται σε νευραλγικούς τομείς της ζωής σας όπως είναι το σπίτι, η οικογένεια και η καριέρα. Πιο συγκεκριμένα, οι σεληνιακές εκλείψεις της 11ης Φεβρουαρίου και της 7ης Αυγούστου θα επηρεάσουν, αντίστοιχα, εσάς που γεννηθήκατε από 11 έως 15 Μαΐου και εσάς που γεννηθήκατε από 3 έως 7 Μαΐου. Και στις δύο περιπτώσεις θα χρειαστεί να βρείτε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ σπιτιού και δουλειάς, αλλά στην πρώτη θα σας λείψει πιο έντονα το σπίτι ή κάποιο οικογενειακό μέλος ενώ στη δεύτερη θα σας λείψει περισσότερο η δουλειά ή κάτι σχετικά με την επαγγελματική σας εξέλιξη. Σε ό,τι αφορά την ηλιακή έκλειψη της 21ης Αυγούστου, αυτή επηρεάζει πιο άμεσα εσάς που γεννηθήκατε τις τρεις τελευταίες ημέρες του ζωδίου και σηματοδοτεί την αρχή ή το τέλος ενός σημαντικού κεφαλαίου που αφορά το σπίτι, την οικογένειά σας και την ακίνητη περιουσία σας. Μάλιστα, δεν είναι διόλου απίθανο το κεφάλαιο αυτό να επηρεάσει θετικά την καθημερινότητά σας, την εργασία σας και τα τυχόν χρέη που έχετε. 

Περίοδοι που θέλουν προσοχή 

Από τις πιο «περίεργες» περιόδους της χρονιάς αναμένεται να είναι η περίοδος από 4 Μαρτίου έως 20 Απριλίου γιατί ο κυβερνήτης σας, Αφροδίτη, θα είναι ανάδρομη και θα την ακολουθήσει στην ανάδρομη πορεία της ο Ερμής όσο αυτός θα βρίσκεται στο ζώδιό σας. Παρεξηγήσεις αλλά και καθυστερήσεις με αφορμή αναθεωρήσεις σε σχέσεις, συνεργασίες και οικονομικά ζητήματα και πόρους θα είναι στο πρόγραμμα τότε. Ωστόσο, τυχόν παρεξηγήσεις και καθυστερήσεις θα έχουν ξεπεραστεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουνίου, ο οποίος θα είναι ένας μήνας αρκετά ερωτικός με την Αφροδίτη στο ζώδιό σας. Μια καινούργια γνωριμία που θα κάνετε τότε, ίσως στη δουλειά ή μέσω συναδέλφου, μπορεί να εξελιχθεί σε σχέση με προοπτική γάμου από τον Οκτώβριο και μετά που ο Δίας θα έχει πια εισέλθει στο έβδομο ηλιακό σας σπίτι! 

Ταύροι 1ου δεκαημέρου

Η χρονιά για εσάς του πρώτου δεκαημέρου ξεκινά πολύ καλά και μέχρι τον Απρίλιο θα μπορέσετε να πετύχετε σε αισθηματικά και επαγγελματικά θέματα. Κάποιες δυσκολίες θα έχετε από το Μάρτιο μέχρι το Νοέμβριο με ξαφνικά γεγονότα και ανατροπές σε σχέσεις και συνεργασίες. Μη φοβηθείτε τις αλλαγές. Καλείστε να κλείσετε κάποιες καταστάσεις για να προχωρήσετε μπροστά.

Ταύροι 2ου δεκαημέρου

Για εσάς του δευτέρου δεκαημέρου η τύχη είναι με το μέρος σας. Ο Δίας από το Σκορπιό θα σας ευνοεί όλο το χρόνο. Θα έχετε σημαντικές σχέσεις σε επαγγελματικά και αισθηματικά θέματα. Να είστε ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες και από το Μάρτιο έως το Σεπτέμβριο με την αναδρομή του Δία μπορεί να έχετε και μια επανασύνδεση.

Ταύροι 3ου δεκαημέρου

Πολύ καλή θα είναι η χρονιά για εσάς του τρίτου δεκαημέρου με θετικές εξελίξεις και θα μπορέσετε να ανανεωθείτε. Το τυχερό διάστημα θα είναι από το Σεπτέμβριο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου όπου εκεί θα μπορέσετε να έχετε πολλές ευκαιρίες και νέες ερωτικές γνωριμίες.


Παρθένος 

parthenos
Το 2018 φαίνεται να είναι μία πιο χαλαρή χρονιά σε σχέση με την τελευταία τριετία, αφού θα μπεις στη διαδικασία να χωνέψεις αυτά που συνέβησαν και να προετοιμάσεις το έδαφος για τα επόμενα χρόνια. Καταρχάς, θα κληθείς να αντιμετωπίσεις κάποιες απώλειες γύρω σου, με στόχο να αποδεχτείς τον κύκλο των πραγμάτων και να μάθεις να αποχωρίζεσαι χωρίς αυτό να αποτελεί τροχοπέδη. Θα χρειαστεί να ασχοληθείς με την υγεία σου ως έναν τρόπο για να καταλάβεις πως μεγαλώνεις σωματικά και συναισθηματικά, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να αλλάξεις συνήθειες και αντιλήψεις. Επίσης, θα μπεις στη διαδικασία εκπαίδευσης σχετικά με νέα δεδομένα, με στόχο να οδηγηθείς σε μία αλλαγή επαγγελματικού περιβάλλοντος ή για να έρθεις σε αρμονία με νέα δεδομένα στην προσωπική σου ζωή.
Το 2018 όμως αποτελεί και μία χρονιά παρατήρησης των γύρω σου, αφού έχεις την ευκαιρία να δεις ανθρώπους που προχωρούν τη ζωή σου, με στόχο να πάρεις τα απαραίτητα μαθήματα και να αξιολογήσεις καταστάσεις που καλείσαι να διαχειριστείς διαφορετικά. Μη φοβηθείς λοιπόν να στραφείς προς τη βοήθεια που μπορούν να σου προσφέρουν άτομα με εμπειρίες και γνώσεις πάνω στον ψυχικό τομέα, αφού φαίνεται να αναζητάς απαντήσεις που κρύβονται βαθιά μέσα σου και δεν μπορείς να ανακαλύψεις χωρίς την αρωγή ειδικών προσώπων.

Οικιακά βάρη αλλά με πορτοφόλι γεμάτο! 

Υλικά και πρακτικά οφέλη, ενδυνάμωση αυτοπεποίθησης 

Μετά από μια χρονιά όπου είχατε τον Δία, τον πλανήτη της τύχης, στο ζώδιό σας, το 2017 φαίνεται ότι αποκομίζετε τους καρπούς της τύχης και των καινούργιων ευκαιριών που μπορεί να σας ήρθαν το 2016. Οι καρποί αυτοί θα έχουν σαφώς υλική και οικονομική χροιά. Αυτό μεταφράζεται ως διεύρυνση του «πορτοφολιού» σας, βελτίωση της εισοδηματικής σας ικανότητας και επέκταση των οικονομικών σας πηγών και πόρων. Μαζί με τα παραπάνω θα παρατηρήσετε ότι και η αυτοπεποίθησή σας θα είναι αρκετά αυξημένη. Το σημειώνουμε αυτό γιατί το θέμα «αυτοπεποίθηση» δεν είναι για εσάς κάτι δεδομένο αφού συνηθίζετε να θεωρείτε ότι οι άλλοι αξίζουν περισσότερο από ό,τι εσείς.
Εκμεταλλευτείτε, λοιπόν, την ισχυρότερη αίσθηση αυτοαξίας και αυτοπεποίθησης που θα σας χαρίσει ο Δίας από το δεύτερο ηλιακό σας σπίτι με αφορμή τη βελτίωση των οικονομικών σας. Βέβαια, μπορεί και τα έξοδα να είναι περισσότερα αλλά αυτό θα έρθει σαν φυσική απόρροια των περισσότερων εσόδων που θα έχετε. Επομένως, μια καλή οικονομική διαχείριση αυτή τη χρονιά θα σας δώσει ευκαιρίες για να κάνετε έργα επέκτασης ή διακόσμησης στο σπίτι το οποίο ίσως να το νιώθετε σαν «βάρος». 

Σπίτι και παρελθόν σε αναθεώρηση 

Η αίσθηση βάρους που μπορεί να έχετε για το σπίτι δεν είναι καινούργια καθώς οφείλεται στον Κρόνο που από το ζώδιο του Τοξότη και τον τέταρτο ηλιακό σας οίκο μοιάζει να σας περιορίζει αρκετά και να σας ρίχνει τη διάθεση. Φέτος αυτό αφορά πολύ περισσότερο όσους από εσάς έχετε γεννηθεί το τελευταίο δεκαήμερο του ζωδίου. Από τον τέταρτο ηλιακό σας οίκο, ο Κρόνος θα σας θυμίσει μέσω των οικογενειακών σας υποχρεώσεων ή των απαιτήσεων των γονέων σας (ειδικά του πατέρα) ότι πρέπει από τη μία να ανταποκριθείτε αποτελεσματικά σε αυτές και από την άλλη να κάνετε σημαντικές, ίσως και οδυνηρές περικοπές στην προσωπική σας ζωή. Με τον Κρόνο σε όψη τετραγώνου προς το ζώδιό σας, θα κληθείτε επίσης να αποκολληθείτε από συνήθειες του παρελθόντος που δεν έχουν πλέον σχέση με τις τωρινές σας ανάγκες. 

Ξεκαθαρίσματα και αγοραπωλησίες 

Σε κάθε περίπτωση, ο Κρόνος στον τέταρτο ηλιακό σας οίκο σχετίζεται με σημαντική ανάληψη ευθυνών αλλά και ξεκαθαρίσματα που έχουν να κάνουν είτε με το σπίτι και την οικογένεια είτε με τους γονείς σας. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να προβείτε σε διαδικασίες αγοραπωλησίας σπιτιού ή άλλου ακινήτου ή μπορεί να αποφασίσετε να τακτοποιήσετε την πατρογονική σας περιουσία σε περίπτωση που δεν το έχετε ήδη κάνει. Ενδέχεται, επίσης, να νιώσετε πιεσμένοι από μέλη της οικογένειάς σας που απαιτούν την προσοχή σας. Αυτό ίσως να σημαίνει ότι μόλις γίνατε γονείς και καλείστε να προσαρμόσετε τη ζωή σας βάσει του παιδιού σας ή μπορεί κάποιος από τους δύο γονείς σας (ο πατέρας πιθανώς) να είναι άρρωστος και να χρειάζεται τη βοήθειά σας.

Σημαντικές στιγμές της χρονιάς 

Επιπλέον, ο Ποσειδώνας από τον έβδομο ηλιακό σας οίκο είναι σε θέση να σας φέρει τόσο την ιδανική σχέση όσο και την απόλυτη απογοήτευση στον ίδιο τομέα. Ιδιαίτερα μικρό «καλάθι» κρατήστε κοντά στην ηλιακή έκλειψη της 26ης Φεβρουαρίου καθώς η ισχυρή ενεργοποίηση του Ποσειδώνα αυξάνει την πιθανότητα απογοητεύσεων. Από τις πιο θετικές περιόδους της χρονιάς, όμως, αναμένεται να είναι το διάστημα από 20 Σεπτεμβρίου έως 14 Οκτωβρίου χάρη στην παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιό σας η οποία θα σας κάνει να έχετε περισσότερη όρεξη για εξόδους και απολαύσεις. Τέλος, η είσοδος του Δία στο τρίτο ηλιακό σας σπίτι από 10 Οκτωβρίου και μετά θα αυξήσει τη διάθεσή σας για μάθηση, μετακινήσεις και εκδρομές. 

Παρθένοι 1ου δεκαημέρου

Για εσάς του πρώτου δεκαήμερου η χρονιά θα είναι πολύ ευνοϊκή. Ο Κρόνος θα σας ανταμείψει για τις προσπάθειές σας ηθικά και υλικά. Τώρα είστε πιο σοβαροί και θέλετε μια σχέση που να είναι σταθερή. Όσοι έχετε ήδη σχέση θα σκεφτείτε ακόμη και το γάμο. Ο Ουρανός από τον Απρίλιο που θα περάσει στον Ταύρο θα φέρει κάποιες ανατροπές στη ζωή σας και θα σας βοηθήσει να έρθετε σε επαφή με νέους ανθρώπους.

Παρθένοι 2ου δεκαημέρου

Εσείς του δευτέρου δεκαημέρου θα είστε πολύ τυχεροί όλη τη χρονιά. Ο Δίας από το Σκορπιό θα σας ευνοήσει σε όλους τους τομείς. Χαρά, δημιουργικότητα και πολλές ευκαιρίες θα ανανεώσουν τη ζωή σας. Το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα με έναν έρωτα βγαλμένο από τα παραμύθια. Το διάστημα όπου ο Δίας θα είναι ανάδρομος μπορεί να έχετε και μια επανασύνδεση εάν το επιθυμείτε. Θα πρέπει να προσέχετε ποιους εμπιστεύεστε γιατί ο Ποσειδώνας θα σας κάνει πιο ρομαντικούς και μπορεί να μη βλέπετε καθαρά τα πράγματα.

Παρθένοι 3ου δεκαημέρου

Ο Κρόνος για εσάς του τρίτου δεκαημέρου έχει φύγει πια και θα μπορέσετε να ηρεμήσετε. Ο Δίας θα σας ευνοήσει στα επαγγελματικά και ίσως κάνετε μία νέα γνωριμία που να είναι έτσι ακριβώς όπως εσείς τη θέλετε. Μέχρι το Μάρτιο ο Ουρανός από τον Κριό θα σας αγχώνει και θα σας ζητά να κάνετε αλλαγές. Αλλαγές βέβαια που θα είναι για καλό, με θετικές εξελίξεις.


Αιγόκερως 

aigokeros
Το 2018 είναι μία σημαντική χρονιά για εσένα αφού ξεκινά ένας τριετής κύκλος μεγάλων αλλαγών που θα σε οδηγήσουν στο νέο σκηνικό της ζωής σου. Η παρουσία του Κρόνου στο ζώδιο σου, επηρεάζει κατά κύριο λόγο τους εκπροσώπους του πρώτου δεκαημέρου, δηλώνει πως έχει φτάσει η ώρα να κάνεις ταμείο και να επενδύσεις σε ανθρώπους και καταστάσεις που κουμπώνουν στην προσωπική σου ταυτότητα. Θα χρειαστεί να δουλέψεις σκληρά για να αποδείξεις την αξία σου στον επαγγελματικό τομέα, αλλά αυτό είναι κάτι που δε σε φοβίζει. Ταυτόχρονα όμως, θα πρέπει να αποδείξεις πως μπορείς να συνεργαστείς, κάτι που σημαίνει όμως πως καλείσαι να αναδείξεις και την ηγετική σου πλευρά για να αναλάβεις στα χέρια σου το τιμόνι της προσπάθειας όταν συνειδητοποιείς πως κάποιοι οδηγούν το όχημα στα βράχια.
Θα πρέπει πάλι να τολμήσεις να μιλήσεις για τις συναισθηματικές σου ανάγκες, παραδεχόμενος/η πως είσαι ερωτευμένος/η και παθιασμένος/η, μπροστά σε ένα πρόσωπο που μπορεί να σε δει να ξεγυμνώνεσαι χωρίς να πρέπει να τρέμεις στην ιδέα. Μία σχέση που βαθαίνει μπορεί να σε τρομάζει και μόνο στην ιδέα, αλλά στην πραγματικότητα είναι αυτό που βαθιά μέσα σου εύχεσαι να συμβεί. Αν όμως βρίσκεσαι σε μία συμβατική σχέση, τότε είναι καιρός να ζητήσεις να αποδράσεις από αυτή, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως χαρίζεις κομμάτια από το χρόνο που επένδυσες σε αυτή όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Το 2018 θα πρέπει να σε οδηγήσει σε νέα εδάφη, ακόμα και αν αυτά σου φαντάζουν άγνωστα στο ξεκίνημα της χρονιάς. Μετά το πρώτο δίμηνο του έτους θα καταλάβεις πως το κουκούλι μέσα στο οποίο βρίσκεσαι δε σε χωρά πλέον, αφού το οξυγόνο μειώνεται, ο θόρυβος αυξάνει και νιώθεις πως δεν μπορείς να συνεννοηθείς. Βγες από εκεί μέσα, τόλμησε να μιλήσεις ειλικρινά σχετικά με αυτό που αναζητάς και μέσα στο καλοκαίρι μπορεί να ανακαλύπτεις λόγους να αισιοδοξείς και πάλι για τη ζωή σου.

Η κάμπια που γίνεται πεταλούδα! 

Ουρανός και Πλούτωνας ακόμη σας επηρεάζουν 

Με τον Ουρανό ακόμη σε τετράγωνο και με τον Πλούτωνα ακόμη στο ζώδιό σας εδώ και αρκετά χρόνια, η φετινή χρονιά, όπως και οι προηγούμενες είναι μια ακόμη χρονιά γεμάτη προκλήσεις και ριζικές αλλαγές. Βέβαια, η τελευταία ακριβής όψη τετραγώνου μεταξύ των δύο αυτών βαρέων πλανητών πραγματοποιήθηκε το 2015, οπότε και τα πιο δύσκολα έχουν περάσει. Επειδή όμως κινούνται αργά, παραμένουν σε σκληρή όψη τετραγώνου όλο το πρώτο τρίμηνο του 2017. Μάλιστα, ο Δίας θα μετατρέψει αυτό το τετράγωνο σε έναν σχηματισμό γνωστό ως ταυ-τετράγωνο διογκώνοντας ακόμη περισσότερο τις προκλήσεις και την πιθανότητα ανατροπών και ριζικών αλλαγών. Αυτό επηρεάζει περισσότερο όσους είστε γεννημένοι από 10 έως 13 Ιανουαρίου και σηματοδοτεί μια σειρά ριζικών και πιθανώς ξαφνικών αλλαγών που σχετίζονται με τον ίδιο σας τον εαυτό αλλά και με σημαντικούς τομείς της ζωής σας όπως είναι η οικογένεια, οι γονείς, το σπίτι και η καριέρα. 

Μεγάλες αλλαγές και ριζικές μεταμορφώσεις 

Ο Πλούτωνα που βρίσκεται στο ζώδιό σας όλη τη χρονιά και φέτος σας επηρεάζει βαθύτατα όλους, αλλά πολύ περισσότερο εσάς που είστε γεννημένοι 7 έως 10 Ιανουαρίου. Η βαθύτερη ανάγκη που λειτουργεί κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων και των εξελίξεων δεν είναι άλλη από το να αλλάξετε ριζικά τον εαυτό σας και τις πεποιθήσεις σας και να διώξετε μακριά οτιδήποτε πλέον είναι νεκρό, περιττό ή που δεν εξυπηρετεί κάποιον σκοπό. Μερικά πράγματα πρέπει να γίνουν όσο και αν πονάνε και το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει και θα σας ωφελήσει. 

Οι αλλαγές μπορεί να είναι και ευχάριστες τελικά 

Επιπλέον αφορμές για αλλαγές θα αποτελέσουν τυχόν ευκαιρίες για επέκταση των επαγγελματικών σας οριζόντων, για προαγωγή, για βελτίωση της κοινωνικής σας θέσης ή για απαλλαγή από μια καριέρα που δεν σας ικανοποιεί πια ώστε να αρχίσετε να ασχολείστε με κάτι καλύτερο και διαφορετικό. Η συνταξιοδότηση είναι ένα επιπρόσθετο ενδεχόμενο εάν φυσικά είστε σε ανάλογη ηλικία. Άλλωστε, με τον κυβερνήτη σας Κρόνο στον δωδέκατο ηλιακό σας οίκο, η εργασιακή χαλάρωση είναι στο πρόγραμμα! 

Σημαντικές περίοδοι 

Η περίοδος κατά την οποία θα κορυφωθούν τα παραπάνω είναι αυτή του Φεβρουαρίου-Μαρτίου οπότε η ηλιακή έκλειψη της 26ης Φεβρουαρίου και η ταυτόχρονη διέλευση του Άρη και της ανάδρομης Αφροδίτης από το τέταρτο ηλιακό σας σπίτι θα σας εξωθήσουν σε αναθεωρήσεις των σχέσεων με μέλη της οικογένειάς σας καθώς φαίνεται να αλλάζει σημαντικά όχι μόνο ο τρόπος που σκέφτεστε αλλά και το πώς επικοινωνείτε με τους γύρω σας. 
Από τις πιο θετικές περιόδους της χρονιάς αναμένεται να είναι οι τρεις τελευταίοι μήνες του χρόνου οπότε ο Δίας από το ενδέκατο ηλιακό σας σπίτι θα σας παράσχει ευκαιρίες για όμορφες στιγμές με φίλους, για διεύρυνση του κοινωνικού σας κύκλου και για απασχόληση, γιατί όχι, με κάποια εθελοντική δραστηριότητα. Μάλιστα, για όσους έχετε γεννηθεί τις πρώτες μέρες του ζωδίου φαίνεται το τέλος της χρονιάς να φέρνει ακόμα και γάμο χάρη στη σύνοδο Αφροδίτης-Κρόνου στο ζώδιό σας! 

Αιγόκεροι 1ου δεκαημέρου

Για εσάς τους Αιγόκερους του πρώτου δεκαημέρου με τον Κρόνο στο ζώδιό σας να σας επηρεάζει, θα αισθανθείτε πίεση και δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπίσετε με σοβαρότητα. Θα πρέπει να εργαστείτε σκληρά με υπομονή και επιμονή, όμως ξέρετε πως μακροπρόθεσμα θα ανταμειφθείτε. Οι νέες ερωτικές ευκαιρίες που θα έχετε ίσως είναι με άτομο μεγαλύτερο σε ηλικία από εσάς ενώ όσοι έχετε σχέση θα θελήσετε να πάτε ένα βήμα πιο πέρα και να την επισημοποιήσετε.

Αιγόκεροι 2ου δεκαημέρου

Ευνοείστε εσείς οι Αιγόκεροι του δευτέρου δεκαημέρου με πολλές ευκαιρίες και ανάπτυξη σε οικονομικά θέματα. Θα έχετε σημαντικές συνεργασίες και πιθανό μια ερωτική σχέση από το κοινωνικό σας περιβάλλον. Ο Πλούτωνας που επηρεάζει το δικό σας δεκαήμερο σας ωθεί να αλλάξετε και να μεταμορφώσετε τη ζωή σας. Να προσέχετε τη συμπεριφορά σας και να μη γίνεστε εμμονικοί και πιεστικοί στις ερωτικές σας σχέσεις.

Αιγόκεροι 3ου δεκαημέρου

Για εσάς του τρίτου δεκαημέρου η χρονιά θα είναι πολύ καλή και θα βελτιωθεί η ζωή σας σε μεγάλο βαθμό. Ξεπερνάτε εμπόδια και πραγματοποιείτε επαγγελματικούς στόχους με επιτυχία. Ο Δίας σας ευνοεί με νέες σημαντικές σχέσεις και πιθανόν να κάνετε γνωριμία με άτομο με το οποίο θα οδηγηθείτε ακόμη και σε γάμο.


Ζώδια του Αέρα

november


Δίδυμοι
didimoiΣοβαρότητα στις σχέσεις αλλά με διάθεση καλοπέρασης! 
Το 2018 φαίνεται να είναι καταρχάς μία πιο βατή χρονιά σε σχέση με αυτό που έζησες την τελευταία τριετία. Η έξοδος του Κρόνου από τον Τοξότη στο τέλος του 2017 και η παραμονή στον Αιγόκερω δηλώνει πως οι διαπροσωπικές σου σχέσεις έχουν περάσει από την περίοδο των αναταράξεων και της πίεσης και είναι η ώρα που θα ζυγίσεις τι είναι αυτό που έχει παραμείνει στη ζωή σου. Μπορεί να βλέπεις πως δεν έχεις πλέον ένα μεγάλο κύκλο ανθρώπων που μπορείς να εμπιστευτείς, οπότε αυτό είναι μία καλή ευκαιρία να δημιουργήσεις πιο σταθερές σχέσεις στη ζωή σου με πρόσωπα που έρχονται για να λάβουν μία σημαντική θέση σε αυτή. Μπορεί πάλι να ανακαλύπτεις πως δεν μπορείς να βασίζεις σε τρίτους για την επαγγελματική σου εικόνα, με αποτέλεσμα να στρέφεσαι προς ένα νέο κύκλο εκπαίδευσης και επιμόρφωσης ώστε να δυναμώσεις τον εαυτό σου μπροστά στις νέες εργασιακές προκλήσεις. Μπορεί πάλι να αποφασίζεις να αποδράσεις από το περιβάλλον που συνήθισες να ζεις τον τελευταίο καιρό και να βρίσκεσαι σε ένα νέο περιβάλλον στο οποίο θα πρέπει να γνωρίσεις από την αρχή ανθρώπους, ακόμα και αν χρειαστεί να μιλήσεις μία διαφορετική γλώσσα.
Το 2018 φαίνεται να δοκιμάζει την αντοχή σου στο άγνωστο και στην εκκίνηση από την αρχή, ώστε να σε οδηγήσει σε ένα τελευταίο δίμηνο κατά τη διάρκεια του οποίο θα έχεις την ευκαιρία να βρεις πολύ ενδιαφέρουσες συνδέσεις σε ερωτικό ή επαγγελματικό επίπεδο με νέα πρόσωπα. Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα όμως θα πρέπει να εξασκήσεις μυαλό, καρδιά και σώμα ώστε να αντέξουν σε νέες συγκινήσεις, οπότε απέφυγε να λειτουργήσεις σαν ένα αθώο μικρό παιδί, αλλά σαν αθώος/α ενήλικας που κουβαλά εμπειρίες οι οποίες όμως δε σημαίνει πως έχουν κλείσει τις ευκαιρίες και για νέες παραστάσεις ζωής.

Σοβαρότητα και ευθύνες 

Ο Κρόνος καλώς ή κακώς είναι απέναντί σας και για την φετινή χρονιά. Δεν είναι μια εύκολη χρονιά λοιπόν, ειδικά για όσους έχετε γεννηθεί το τελευταίο δεκαήμερο του ζωδίου σας, αλλά σίγουρα πρόκειται για μια σημαντική χρονιά κατά την οποία μπορείτε να δείξετε στους άλλους και να αποδείξετε ότι είστε άνθρωποι εργατικοί, μεθοδικοί και οργανωτικοί, στοιχεία δηλαδή που απαιτεί ο Κρόνος για να λειτουργήσει θετικά. Αν δεν αναπτύξετε τα παραπάνω χαρακτηριστικά, σίγουρα ο Κρόνος δε θα σας φερθεί θετικά και δεν θα σας ανοίξει πόρτες. Επειδή λειτουργεί ακόμη από τον έβδομο ηλιακό σας οίκο επηρεάζονται σε σημαντικό βαθμό και ωριμάζουν οι σχέσεις σας και οι συνεργασίες που υπάρχουν και αυτή την χρονιά είναι πιθανό να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες και η ζωή σας να γίνει πολύ πιο σοβαρή από ό,τι θα θέλατε ή από ό,τι περιμένατε. 

Σημαντικές αποφάσεις και στις σχέσεις 

Η σοβαρότητα με την οποία καλείστε να δράσετε φέτος και οι ευθύνες που αναλαμβάνετε δεν περιορίζονται μόνο στα επαγγελματικά σας άλλα προεκτείνονται φυσικά και στις προσωπικές σας σχέσεις. Ήδη ξεκαθαρίσματα έχετε κάνει και αποφάσεις έχετε πάρει αν είστε γεννημένοι τα δύο πρώτα δεκαήμερα του ζωδίου σας. Σειρά φέτος έχει το τρίτο δεκαήμερο που ξεκαθαρίζει την κατάσταση στην σχέση του και αποφασίζει αν θα παραμείνει προχωρώντας την σχέση μπροστά, ίσως και σε επίπεδο επισημοποίησης ή αν θα σταματήσει την σχέση γιατί πλέον δεν οδηγεί πουθενά και αντιθέτως είναι ζημιογόνα.

Φήμη, δόξα και εξαπάτηση 

Επιπλέον, για όσους από εσάς γεννηθήκατε αρχές Ιουνίου η δράση του Ποσειδώνα από το δέκατο ηλιακό σας σπίτι, υπόσχεται φήμη και δόξα, αρκεί να μην αφήσετε να σας εξαπατήσουν, γιατί άλλωστε «ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός». Η δόξα, βέβαια, θα έρθει μέσα από αρκετό κόπο, όπως μαρτυρά ο Κρόνος απέναντί σας, αλλά μάλλον το διασκεδάζετε κιόλας, όπως δείχνει ο Δίας από το πέμπτο ηλιακό σας σπίτι. Ωστόσο, η ηλιακή έκλειψη της 26ης Φεβρουαρίου απαιτεί έξτρα προσοχή σε εξαπατήσεις και απογοητεύσεις λόγω της ισχυρής ενεργοποίησης του Ποσειδώνα, ειδικά για όσους από εσάς γεννηθήκατε 27 με 31 Μαΐου. Κάποιο σημαντικό κεφάλαιο στην καριέρα σας φαίνεται να κλείνει τότε ή να ανοίγει, αλλά η αβεβαιότητα και η σύγχυση που σηματοδοτεί ο Ποσειδώνας σας αφήνει μάλλον μια γεύση ανικανοποίητου στο στόμα. 

Θετικά διαστήματα και διαστήματα προσοχής 

Από τις πιο θετικές περιόδους της χρονιάς αναμένεται να είναι ο μήνας του Ιουλίου οπότε η Αφροδίτη από το ζώδιό σας θα σας χαρίσει στιγμές καλοπέρασης, έρωτα, φλερτ και απολαύσεων. Άλλωστε, η παρουσία του Δία στο πέμπτο ηλιακό σας σπίτι έως 10 Οκτωβρίου αυξάνει γενικότερα τη διάθεσή σας για καλοπέραση και σας δίνει ευκαιρίες για τεκνοποιία και για ενασχόληση με χόμπι και δραστηριότητες που σας ευχαριστούν και σας ψυχαγωγούν. Προσέξτε μόνο τα νεύρα εξαιτίας του ανάδρομου κυβερνήτη σας και της παρουσίας του Άρη στον τέταρτο ηλιακό σας οίκο από τις 13 Αυγούστου μέχρι τις 22 Οκτωβρίου, λόγω καθυστερήσεων ή παρανοήσεων σε θέματα που αφορούν το σπίτι και την οικογένειά σας. Τέλος, από τις 10 Οκτωβρίου και μετά το σκηνικό αλλάζει σημαντικά χάρη στην είσοδο του Δία στο έκτο ηλιακό σας σπίτι, μια διέλευση που θα βελτιώσει την καθημερινότητά σας και θα σας φέρει περισσότερα εργασιακά οφέλη και ευκαιρίες. 

Δίδυμοι 1ου δεκαημέρου

Ο χρόνος για εσάς του πρώτου δεκαημέρου θα φέρει επιβραβεύσεις για τη σκληρή δουλειά που έχετε καταβάλλει. Σταδιακά θα έρθει η επιτυχία σε επαγγελματικά και ερωτικά θέματα. Από το Νοέμβριο που ο Δίας θα περάσει στον Τοξότη θα σας φέρει τα καλύτερα. Οι αδέσμευτοι μπορεί να κάνετε μία σημαντική σχέση που μπορεί να είναι και ο έρωτας της ζωής σας ή όσοι έχουν σχέση μπορεί να προχωρήσουν και σε γάμο.

Δίδυμοι 2ου δεκαημέρου

Για εσάς του δευτέρου δεκαημέρου η χρονιά θα έχει πολλές ευκαιρίες και δυνατότητες να πραγματοποιήσετε πολλές από τις επιθυμίες σας. Ο Ποσειδώνας που επηρεάζει το δεκαήμερό σας σάς κάνει πολύ ευαίσθητους , ρομαντικούς, να μην βλέπετε καθαρά τις καταστάσεις και γι’ αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Δίδυμοι 3ου δεκαημέρου

Εσείς οι Δίδυμοι του τρίτου δεκαημέρου επιτέλους παίρνετε τα πάνω σας. Τελειώνουν τα προβλήματα και αρχίζετε να αναδιοργανώνεστε. Θα έχετε ευκαιρίες για επαγγελματική άνοδο και ερωτικές γνωριμίες μέσα από ταξίδια ή επαγγελματικές συνεργασίες.


Ζυγός 

zygosΤο 2018 μοιάζει με τη χρονιά που αποφάσισε να δοκιμάσει την αξία αυτών που απέκτησες τα προηγούμενα χρόνια, να τεστάρει κατά πόσο έχεις συμβιβαστεί με δεδομένα ή θα τολμούσες να πετάξεις από το παράθυρο της ζωής σου ότι μοιάζει με λαθρεπιβάτη με πληρωμένο από εσένα εισιτήριο. Η ανάγκη σου να βρίσκεσαι ανάμεσα σε πρόσωπα που νιώθεις πως υπάρχει ερωτισμός μεταξύ σας είναι το ένα στοιχείο της χρονιάς, οπότε μπορεί να βρεθείς μπροστά στη διαδικασία να αποβάλεις κάποια πράγματα που σε εμποδίζουν. Η απαίτηση όμως να στερεώσεις ακόμα καλύτερα το οικοδόμημα της ζωής σου μπορεί να σε φέρει μπροστά σε συμβιβασμούς γιατί αγχώνεσαι αν σκεφτείς πως αποβάλεις θεμέλια που μάτωσες για να καταφέρεις να εισχωρήσουν στο έδαφος που πατάς.
Η εποχή του Μαρτίου μέχρι και τον Αύγουστο μπορεί να αποτελέσει μία σημαντική χρονική περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας θα κληθείς να αποδομήσεις κάποιες σκέψεις σου, να ξεριζώσεις ελπίδες αλλά και να τολμήσεις να μιλήσεις για όνειρα που δεν έθεσες ποτέ σε εφαρμογή. Σε αυτή τη χρονική περίοδο καλό θα ήταν να θυμάσαι από πού έρχεσαι και να διατηρείς κοντά σου πρόσωπα που σε φέρνουν σε επαφή με την πραγματικότητα, γιατί είναι εύκολο να κάνεις αναστροφή χωρίς να το καταλάβεις.

Οι δυο μεγάλοι παίκτες συνεχίζουν και φέτος το παιχνίδι τους 

Με τον Ουρανό ακόμη απέναντί σας και με τον Πλούτωνα ακόμη στον Αιγόκερω εδώ και αρκετά χρόνια, η φετινή χρονιά, όπως και οι προηγούμενες είναι μια ακόμη χρονιά γεμάτη προκλήσεις και ριζικές αλλαγές. Βέβαια, η τελευταία ακριβής όψη τετραγώνου μεταξύ των δύο αυτών βαρέων πλανητών πραγματοποιήθηκε το 2015, οπότε και τα πιο δύσκολα έχουν περάσει. Επειδή όμως κινούνται αργά, παραμένουν σε σκληρή όψη τετραγώνου όλο το πρώτο τρίμηνο του 2017. Μάλιστα, ο Δίας από το ζώδιό σας θα μετατρέψει αυτό το τετράγωνο σε έναν σχηματισμό γνωστό ως ταυ-τετράγωνο διογκώνοντας ακόμη περισσότερο τις προκλήσεις και την πιθανότητα ανατροπών και ριζικών αλλαγών. Αυτό επηρεάζει πιο έντονα όσους από εσάς γεννηθήκατε από 12 έως 15 Οκτωβρίου και σηματοδοτεί μια σειρά σημαντικών αλλαγών, κάποιες από τις οποίες μπορεί να είναι ξαφνικές και απρόβλεπτες και σχετίζονται με κομβικά θέματα όπως η αισθηματική σας ζωή, ο γάμος σας και η οικογένεια. 

Αναθεώρηση των σχέσεων 

Με τον Ουρανό να βρίσκεται απέναντί σας, ειδικά για τους Ζυγούς του τελευταίου δεκαημέρου, ένα σημαντικό άτομο στη ζωή σας, όπως ο σύντροφός σας ή κάποιος συνεργάτης, θα θελήσει να κάνει κάποια ανατροπή χωρίς απαραίτητα να υπολογίσει τις συνέπειες. Η ανατροπή αυτή μπορεί να επιφέρει βαθιές αλλαγές στο σπιτικό και την οικογένειά σας αν και είναι εξίσου πιθανό να επιδιώξετε κι εσείς οι ίδιοι αυτές τις αλλαγές ώστε να φέρετε μια καινούρια σπίθα στη σχέση με τον σύντροφο/σύζυγο.

Η περίοδος κατά την οποία θα κορυφωθούν τα παραπάνω είναι η περίοδος Φεβρουαρίου-Μαρτίου οπότε η ηλιακή έκλειψη της 26ης Φεβρουαρίου και η παρουσία του Άρη και της ανάδρομης Αφροδίτης στο έβδομο ηλιακό σας σπίτι θα σας βάλουν, θέλοντας και μη, στη διαδικασία να αναθεωρήσετε τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας αλλά και τον γάμο σας αν είστε παντρεμένοι. Αφορμές θα αποτελέσουν τυχόν ευκαιρίες που θα σας δοθούν για να επεκτείνετε τους προσωπικούς σας ορίζοντες, ειδικά χάρη σε κάποιο κεφάλαιο που φαίνεται τότε να κλείνει ή να ανοίγει στην καθημερινότητα και την εργασία σας. 

Ο Δίας συνεχίζει και σας ευνοεί και φέτος 

Βεβαίως, η παρουσία του Δία στο ζώδιό σας συνεχίζεται και φέτος και σα φέρνει ευκαιρίες για να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτονομία και αισιοδοξία. Είναι σημαντικές αυτές οι ευκαιρίες γιατί παρουσιάζονται μια φορά στα δώδεκα χρόνια, όσο δηλαδή χρειάζεται ο Δίας για να ξαναπεράσει από το ζώδιό σας. Φέτος μπορείτε να κάνετε κάποιο όνειρό σας πραγματικότητα και να θέσετε νέες βάσεις στην ζωή σας. Οι ευκαιρίες μπορεί να έρθουν μέσα από πολλά διαφορετικά κανάλια και να εκδηλωθούν σε διαφορετικούς τομείς της ζωής σας. Μπορεί να είναι μια καινούργια σχέση, μπορεί να είναι μια δουλειά, ένας γάμος ή μια μετακόμιση που θα σας βγει σε καλό. 

Ο Δίας αλλάζει και μαζί και η τύχη σας 

Από τον Οκτώβριο και μετά, η είσοδος του Δία στο δεύτερο ηλιακό σας σπίτι υπόσχεται περισσότερη αυτοπεποίθηση αλλά και ενίσχυση της εισοδηματικής σας ικανότητας και αύξηση των οικονομικών σας πηγών! Σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη παρουσία της Αφροδίτης και του Άρη στο ζώδιό σας από 22 Οκτωβρίου έως 7 Νοεμβρίου φαίνεται εσείς οι ίδιοι να παίρνετε κάποια οικονομική πρωτοβουλία που να έχει μακροπρόθεσμη προοπτική. Εκμεταλλευτείτε την! 

Ζυγοί 1ου δεκαημέρου

Για εσάς τους Ζυγούς του πρώτου δεκαημέρου, ο Κρόνος θα σας φέρει κάποιες δυσκολίες και θα σας πιέσει αρκετά σε οικονομικά και αισθηματικά θέματα. Θα σας ζητήσει να επαναξιολογήσετε τις σχέσεις σας και ότι δε σας ευχαριστεί πια γιατί έχει βαλτώσει να του δώσετε ένα τέλος. Αν πάλι έχετε μια σοβαρή σχέση στη ζωή σας ίσως προχωρήσετε σε γάμο. Να θυμάστε πως όποιες προσπάθειες καταβάλλετε με τον Κρόνο θα έρθει η στιγμή που θα ανταμειφθείτε. Ο Ουρανός από τον Απρίλιο και μετά που θα σας επηρεάσει θα σας βάλει σε διαδικασία να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές σε ότι αφορά τις προσωπικές σας σχέσεις. Τα καλύτερα έρχονται με το πέρασμα του Δία στον Τοξότη από το Νοέμβριο. Τύχη, δημιουργικότητα και νέοι έρωτες θα έρθουν στη ζωή σας με πολύ καλές προοπτικές.

Ζυγοί 2ου δεκαημέρου

Εσείς του δευτέρου δεκαημέρου θα περάσετε πολύ καλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Θα έχετε εύνοια και πολλές ευκαιρίες να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας με μεγάλη επαγγελματική επιτυχία και αναγνώριση. Ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω για εσάς που έχετε γεννηθεί στο τέλος του δεκαημέρου, ίσως σας δημιουργήσει κάποια προβλήματα στην οικογένεια ή στις σχέσεις σας. Μπορεί κάποιοι από εσάς που η σχέση σας ή ο γάμος σας δεν στηρίζεται σε γερές βάσεις να διαλυθεί και κάποιοι άλλοι να δημιουργήσουν μία νέα σχέση με εμμονές που θα είναι λίγο αυτοκαταστροφική. Ο Αύγουστος θέλει λίγο προσοχή καθώς θα πιεστείτε σε θέματα οικογενειακά και επαγγελματικά.

Ζυγοί 3ου δεκαημέρου

Αυτή η χρονιά για εσάς τους Ζυγούς του τρίτου δεκαημέρου θα έχει πολλές ευκαιρίες με θετικές εξελίξεις. Θα έχετε εύνοια σε επαγγελματικά και αισθηματικά, που θα σας ανανεώσουν. Ο Ουρανός μέχρι τον Απρίλιο, επηρεάζει το δικό σας δεκαήμερο και σας ωθεί να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές. Σας καλεί να επανεξετάσετε τις καταστάσεις και ό,τι δε σας καλύπτει να το βγάλετε από τη ζωή σας.


Υδροχόος 

ydroxoos

Το 2018 είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά, αφού συνεχίζει ένα 2017 που έχει θέσει τις βάσεις για τη μετάβαση σου σε ένα νέο ρόλο που καλείσαι ή επιλέγεις να υποστηρίξεις. Η παρουσία του Δία στο Σκορπιό και του Βόρειου Δεσμού στο Λέοντα το μεγαλύτερο μέρος του 2018 δείχνουν πως βρίσκεσαι μπροστά σε κομβικές στιγμές στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή, καλώντας σε να τολμήσεις να ακούσεις την καρδιά και την ψυχή σου και όχι να συνεχίσεις να λειτουργείς με μία εγκεφαλική ασφάλεια-συνήθεια. Είναι η ώρα που θα ακούσεις την άλλη πλευρά, που θα αναλάβεις ρόλους συνεργασίας και ισότιμης σχέσης, που θα χρειαστεί να φύγεις από μία κατάσταση που έχει γεράσει και μοιάζει να φτάνει σε συνθήκες αποσύνθεσης.
Ταυτόχρονα, η παρουσία του Άρη στο ζώδιο σου για μεγάλο χρονικό διάστημα (χονδρικά από το Μάιο μέχρι το Νοέμβριο, με το διάστημα 26 Ιουνίου – 27 Αυγούστου να κινείται σε ανάδρομη τροχιά) σηματοδοτεί την εποχή της προσωπικής σου έκφρασης, μέσα από προσκλήσεις-προκλήσεις λειτουργίας σε σχέσεις και συνεργασίες. Θα χρειαστεί να κάνεις το πρώτο βήμα σε μία έναρξη, αλλά την ίδια στιγμή θα αναμένεις να δεις ανταπόκριση από την άλλη πλευρά ή στήριξη τις εποχές που αμφιβάλεις σχετικά με τις δυνάμεις σου. Θα κυνηγήσεις το όνειρο σου με όποιο τίμημα, αλλά αυτό δε θα πρέπει να θέτει σε κίνδυνο μία σχέση-ζωής, την οποία όμως δεν είναι βέβαιο πως έχεις ακόμα προσδιορίσει, αλλά αντιλαμβάνεσαι μέσα από αυτή τη δοκιμασία. Με λίγα λόγια, το 2018 μπορεί να βάλει τη ζωή σου σε νέα τροχιά, αν τολμήσεις να μιλήσεις με το καινούργιο εμείς και όχι το εγωιστικό εγώ. Το θέμα όμως είναι πόσο εύκολο είναι να πετάξεις τα παλιά σου ρούχα από πάνω σου και να παρουσιαστείς γυμνός/η στη σκηνή χωρίς να φοβάσαι την έκθεση στο κοινό.

Μια χρονιά εμπειρίας και μαθητείας 

Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβρη είναι αρκετά πιθανό να έχετε βιώσει την ευεργετική επίδραση του Δία από το ένατο ηλιακό σας σπίτι. Βελτίωση των σχέσεών σας με μακρινούς ή εξ αγχιστείας συγγενείς καθώς και με καθηγητές ή συμφοιτητές σας, εάν σπουδάζετε, είναι ανάμεσα στα πιθανά σενάρια. Μπορεί να δείτε οφέλη από τις σχέσεις σας με τα παραπάνω άτομα, ενώ μπορεί να σας δοθούν και ευκαιρίες να (ξανα)πάτε πανεπιστήμιο ή σε κάποια ανώτερη σχολή της επιλογής σας. Ενδέχεται, μάλιστα, να σας γίνει πρόταση να διδάξετε και να μοιραστείτε τις γνώσεις σας με άτομα που διψάνε να ακούσουν τι έχετε να τους πείτε! Η είσοδος του Δία στο δέκατο ηλιακό σας σπίτι από τις 10 Οκτωβρίου και μετά υπόσχεται επαγγελματική άνοδο και περισσότερες ευκαιρίες εξέλιξης και κοινωνικής αναρρίχησης αρκεί να μην υπερεκτιμήσετε τις δυνατότητές σας! 

Σχέσεις και συνεργασίες με το εξωτερικό 

Επίσης, περισσότερες μακρινές εκδρομές και ταξίδια στο εξωτερικό θα είναι στο πρόγραμμα για εσάς. Σχέσεις με ξένους ή με άτομα που μένουν στο εξωτερικό ευνοούνται και καλό είναι να αρπάξετε την ευκαιρία εάν επιδιώκετε να μεταβείτε στο εξωτερικό. Εκεί μπορεί να σας τραβήξει κάποιο συλλογικό έργο στο οποίο μετέχετε και το οποίο απαιτεί χρόνο και κόπο όπως μαρτυρά ο Κρόνος στον Τοξότη από το ενδέκατο ηλιακό σας σπίτι. Στο εξωτερικό μπορεί, επίσης, να βρεθείτε κατόπιν σύστασης φιλικού προσώπου ή ατόμου του ευρύτερου κοινωνικού σας κύκλου που έχει κάποια επιρροή. 

Προσοχή στα οικονομικά 

Ωστόσο, ζητήματα οικονομικής φύσεως ενδέχεται να σας αγχώσουν και να σας προκαλέσουν σύγχυση, ειδικά κοντά στην ηλιακή έκλειψη της 26ης Φεβρουαρίου που γίνεται στο δεύτερο ηλιακό σας σπίτι. Καλό είναι τότε να είστε αρκετά προσεκτικοί με την οικονομική σας διαχείριση, τους υλικούς σας πόρους και την κινητή σας περιουσία για να μην τα κάνετε κυριολεκτικά «θάλασσα»! Θα χρειαστεί, επιπλέον, να λάβετε υπόψη ότι οι υπόλοιπες τρεις εκλείψεις της χρονιάς σας αφορούν άμεσα καθώς πραγματοποιούνται στον δικό σας ζωδιακό άξονα, αυτόν του Λέοντα-Υδροχόου, επηρεάζοντας προσωπικά σας ζητήματα καθώς και συνεργασίες και σχέσεις. 

Οι εκλείψεις που σας επηρεάζουν 

Πιο συγκεκριμένα, οι σεληνιακές εκλείψεις της 11ης Φεβρουαρίου και της 7ης Αυγούστου θα επηρεάσουν, αντίστοιχα, εσάς που γεννηθήκατε από 9 έως 13 Φεβρουαρίου και εσάς που γεννηθήκατε από 2 έως 6 Φεβρουαρίου. Και στις δύο περιπτώσεις θα χρειαστεί να βρείτε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ των προσωπικών σας αναγκών και αυτών ενός σημαντικού άλλου όπως είναι ο/η σύζυγος, μια μόνιμη σχέση ή μια επαγγελματική συνεργασία. Η διαφορά είναι ότι, στην πρώτη περίπτωση, θα νιώσετε την απουσία αυτού του ατόμου, ίσως επειδή αρνηθείτε να προβείτε σε συμβιβασμό μαζί του, ενώ στη δεύτερη περίπτωση θα νιώσετε την έλλειψη της ικανοποίησης κάποιων προσωπικών σας αναγκών λόγω ανάγκης συμβιβασμού με τις απαιτήσεις αυτού του σημαντικού άλλου. 
Σε ό,τι αφορά την ηλιακή έκλειψη της 21ης Αυγούστου, αυτή επηρεάζει πιο άμεσα εσάς που γεννηθήκατε τις τρεις τελευταίες ημέρες του ζωδίου και σηματοδοτεί την αρχή ή το τέλος ενός σημαντικού κεφαλαίου που αφορά τον γάμο σας ή μια μόνιμη σχέση σας ή επαγγελματική συνεργασία. Μάλιστα, δεν είναι διόλου απίθανο το κεφάλαιο αυτό να επηρεάσει θετικά τις μετακινήσεις σας, κοντινές και μακρινές, και τις σχέσεις με τους φίλους σας καθώς και με τους κοντινούς αλλά και τους μακρινούς σας συγγενείς. 

Υδροχόοι 1ου δεκαημέρου

Για εσάς τους Υδροχόους του πρώτου δεκαημέρου η χρονιά ξεκινά θετικά με πολλές ευκαιρίες σε οικονομικά και επαγγελματικά θέματα. Από το Μάιο και μετά με τον Ουρανό να επηρεάζει το δεκαήμερό σας θα έχετε ανακατατάξεις στις σχέσεις σας. Θα υπάρξουν ξαφνικές αλλαγές σε σπίτι και οικογένεια, κάποιοι έρχονται και κάποιοι θα φύγουν.

Υδροχόοι 2ου δεκαημέρου

Εσείς του δευτέρου δεκαημέρου έχετε το Δία να επηρεάζει το δεκαήμερό σας και να σας δίνει αισιοδοξία και πολλές ευκαιρίες στα επαγγελματικά σας. Από τον Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο θα έχετε σημαντικές ερωτικές γνωριμίες που θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή σας. Με την ανάδρομη κίνηση του Δία εάν επιθυμείτε θα έχετε επανασύνδεση με κάποιο άτομο από το παρελθόν.

Υδροχόοι 3ου δεκαημέρου

Θετική θα είναι η χρονιά για εσάς του τρίτου δεκαημέρου και πολλά όνειρά σας θα γίνουν πραγματικότητα. Ο Δίας σας ευνοεί σε όλους τους τομείς, σας δίνει αισιοδοξία και ευκαιρίες επαγγελματικές και αισθηματικές. Ο Ουρανός από τον Κριό μέχρι τα μέσα Μαΐου θα σας δώσει ξαφνικές ερωτικές γνωριμίες και κεραυνοβόλους έρωτες.


Ζώδια του Νερού

agapi-einai-arketi


Καρκίνος

karkinos
Το 2018 φαίνεται να είναι η χρονιά της εισόδου σου σε μία τριετία που ολοκληρώνεται το 2020 και θα οδηγήσει τη ζωή σου στην επόμενη φάση της. Στην πρώτη χρονιά της τριετίας, μαθαίνεις να μιλάς με τα αισθήματα σου, αφού η παρουσία του Δία στο Σκορπιό θα ξυπνήσει συναισθήματα που κρύβεις ή καταπιέζεις. Στον ερωτικό τομέα, η υπάρχουσα σχέση θα περάσει δύσκολες στιγμές αν δε βασίζεται στην αλήθεια, αφού είναι αρκετά πιθανό να βρεις μπροστά σου ένα τρίτο πρόσωπο που δοκιμάζει τις αντοχές αυτής. Αν πάλι η σχέση σου έχει περάσει από δοκιμασίες, τότε έχει φτάσει η ώρα να δεσμευτείς σε κάτι ακόμα πιο σταθερό, που είναι πιθανό να εμπεριέχει και την έννοια της δημιουργίας οικογένειας. Αυτό όμως που φαίνεται να έχει μεγάλη ανάγκη είναι να βρεις όραμα για τα επόμενα χρόνια, οπότε ότι μοιάζει με συμβιβασμό θα περάσει δύσκολα τη νέα χρονιά.
Στον επαγγελματικό τομέα, θα δοκιμάσεις να κινηθείς μόνος/η λαμβάνοντας αποστάσεις από συναδέλφους και συνεργάτες που έχεις αρχίσει να θεωρείς πως είναι περισσότερο βάρος παρά στήριξη στα σχέδια σου. Η ανάγκη σου να έχεις τον έλεγχο των καταστάσεων μπορεί να γίνει και απαίτηση, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να βρεθείς μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση καριέρας που θα σε οδηγήσει σε νέα εδάφη. Μπορεί να νιώθεις ξένος/η και χωρίς στήριξη, αλλά μόνο μέσα από αυτή τη δοκιμασία θα καταφέρεις να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου.

Τεκνοποίηση και προσθήκη νέων μελών στην οικογένεια! ή 

Ξεκινώντας από την αρχή

Το παιχνίδι του Πλούτωνα δεν έχει τελειώσει ακόμη 
Με τον Ουρανό ακόμη σε τετράγωνο με το ζώδιό σας και με τον Πλούτωνα ακόμη απέναντί σας εδώ και αρκετά χρόνια, η φετινή χρονιά, όπως και οι προηγούμενες είναι μια ακόμη χρονιά γεμάτη προκλήσεις και ριζικές αλλαγές. Βέβαια, η τελευταία ακριβής όψη τετραγώνου μεταξύ των δύο αυτών βαρέων πλανητών πραγματοποιήθηκε το 2015, οπότε και τα πιο δύσκολα έχουν περάσει. Επειδή όμως κινούνται αργά, παραμένουν σε σκληρή όψη τετραγώνου όλο το πρώτο τρίμηνο του 2017. Μάλιστα, ο Δίας από τον Ζυγό θα μετατρέψει αυτό το τετράγωνο σε έναν σχηματισμό γνωστό ως ταυ-τετράγωνο διογκώνοντας ακόμη περισσότερο τις προκλήσεις και την πιθανότητα ανατροπών και ριζικών αλλαγών. Αυτό επηρεάζει πιο έντονα όσους από εσάς γεννηθήκατε από 11 έως 14 Ιουλίου και σηματοδοτεί μια σειρά έντονων, σημαντικών και μεταμορφωτικών αλλαγών στην ζωή σας σε βασικούς τομείς όπως ο γάμος, η καριέρα ή η οικογένειά σας. 

Επάγγελμα και σύντροφος σε κρίση 

Μέσα από το ταίρι σας ή μέσα από κάποιον συνεργάτη σας θα διαπιστώσετε σημαντικές αλλαγές και θα χρειαστεί στο τέλος να πάρετε εσείς σημαντικές αποφάσεις, καθώς ο σύντροφος ή ο συνεργάτης διανύει μια σημαντική περίοδο μεταμόρφωσης και συνειδησιακής αλλαγής. Αυτό φυσικά θα επηρεάσει την μεταξύ σας σχέση και θα φανεί ίσως το σημείο κλειδί, ειδικά αν είστε γεννημένοι το τελευταίο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Απροσδόκητες αλλαγές λοιπόν και αστάθεια σε σχέσεις και συνεργασίες με αφορμή εξελίξεις από το άλλο άτομο. Μπορεί επίσης λόγω της βαθιάς αλλαγής που αισθάνεστε εσείς οι ίδιοι στην προσωπική σας σχέση, να πάρετε αποφάσεις ανατρεπτικές που μεταμορφώνουν ριζικά την επαγγελματική σας κατάσταση. 

Υπάρχουν όμως και τα θετικά 

Επιπλέον αφορμές για τα παραπάνω θα αποτελέσουν τυχόν ευκαιρίες για αγορά ενός καινούργιου σπιτιού, για επέκταση ή διακόσμηση αυτού που ήδη έχετε ή για απαλλαγή από ένα σπίτι που δεν σας ικανοποιεί ώστε να μετακομίσετε σε ένα καλύτερο. Μάλιστα, δεν είναι διόλου απίθανο οι αλλαγές να έρθουν χάρη στην προσθήκη νέων μελών στην οικογένειά σας, ίσως με τη μορφή νέων απογόνων όπως μαρτυρά ο Δίας από το τέταρτο ηλιακό σας σπίτι. 

Σημαντικές στιγμές της χρονιάς 

Η περίοδος μέσα στην οποία θα κορυφωθούν τα παραπάνω είναι ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος καθώς η ηλιακή έκλειψη της 26ης Φεβρουαρίου και η διέλευση του Άρη και η αναδρομή της Αφροδίτης από το δέκατο ηλιακό σας σπίτι θα σας αναγκάσουν να βγείτε από τη ζώνη ασφάλειάς σας και να αναθεωρήσετε τις επαγγελματικές σας συνεργασίες ώστε να ανοίξετε τους ορίζοντές σας. Εξίσου πιθανή περίοδος για κορύφωση των παραπάνω είναι αμέσως μετά τον Αύγουστο οπότε θα έχετε γεμίσει τις μπαταρίες σας και θα έχετε περάσει καλά σε κοντινούς και οικείους προορισμούς όπως αποκαλύπτει η Αφροδίτη από το ζώδιό σας και ο Ερμής από τον τρίτο ηλιακό σας οίκο.
Μάλιστα, από 10 Οκτωβρίου και μετά που ο Δίας εισέρχεται στο φιλικό για εσάς ζώδιο του Σκορπιού θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που θα σας φέρει για χαρά, απόλαυση και τεκνοποιία παρά την αναστάτωση που θα προκαλέσει στο σπίτι και την οικογένειά σας ο Άρης από 22 Οκτωβρίου έως 9 Δεκεμβρίου. Τέλος, για όσους έχετε γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου ο Δίας με τον Ποσειδώνα στο τέλος της χρονιάς σας υπόσχονται την ικανοποίηση κάποιου ονείρου όπως είναι η τεκνοποιία ή η εγγραφή σε μια σειρά σεμιναρίων ή μαθημάτων. Σε συνδυασμό με τη σύνοδο Αφροδίτης-Κρόνου τα Χριστούγεννα ένας γάμος είναι εξίσου πιθανός! 

Καρκίνοι 1ου δεκαημέρου

Ο χρόνος για εσάς ξεκινάει με πίεση και άγχος αφού ο Κρόνος θα επηρεάσει το δικό σας δεκαήμερο όλη τη χρονιά και σας καλεί να επανεξετάσετε τα λάθη που έχετε κάνει στις προσωπικές και επαγγελματικές σας σχέσεις. Αν μία σχέση δεν στηρίζεται σε γερές βάσεις θα διαλυθεί για να έρθει κάτι καινούριο, ενώ αν μία σχέση έχει δυνατές βάσεις ο Κρόνος θα την κάνει ακόμα πιο σταθερή. Είναι μία χρονιά που πρέπει να αποδείξετε τι αξίζετε ώστε να επωφεληθείτε το 2019. Θα έχετε πολλές ευκαιρίες για γνωριμίες σοβαρές όχι επιφανειακές και ίσως με άτομο μεγαλύτερο από εσάς.

Καρκίνοι 2ου δεκαημέρου

Εσείς του δεύτερου δεκαημέρου με το Δία από το Σκορπιό θα έχετε πολλές προοπτικές εξέλιξης σε όλους τους τομείς. Είστε από τα πλέον τυχερά δεκαήμερα της χρονιάς με πολλές ευκαιρίες επαγγελματικές, προσωπικές και πολλοί από εσάς μπορεί να αποκτήσετε και παιδί. Νέες παθιασμένες γνωριμίες αλλά και επανασυνδέσεις θα έχουν όσοι το επιθυμούν με την αναδρομή του Δία.

Καρκίνοι 3ου δεκαημέρου

Και για εσάς τους Καρκίνους του τρίτου δεκαημέρου η τύχη θα είναι με το μέρος σας. Θα έχετε σημαντικές ευκαιρίες και επιτυχίες σε όλους τους τομείς. Ο Δίας από το Σκορπιό σας φέρνει έρωτα και νέες γνωριμίες. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε οι γεννημένοι στις αρχές του δεκαημέρου σας, είναι ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω που σας καλεί να αναθεωρήσετε τις σχέσεις σας. Αν η σχέση σας στηρίζεται σε γερές βάσεις θα αναμορφωθεί και θα γίνει πιο σταθερή. Αν όμως δε στηρίζεται σε σωστές βάσεις, η σχέση θα διαλυθεί.


Σκορπιός 

skorpios
Το 2018 είναι μία χρονιά που φαίνεται να έχει αποφασίσει να καθορίσει τη ζωή σου αφού βρίσκεσαι στην κεντρική σκηνή των μεγάλων αποφάσεων χωρίς να μπορείς να κρυφτείς από τις ευθύνες σου. Με το Δία στο ζώδιο σου και τις εκλείψεις στον άξονα Λέοντα/Υδροχόου (κατά κύριο λόγο) θα κληθείς να σηκώσεις στους ώμους σου νέους ρόλους, με απαιτήσεις και καρμικές αποστολές, που όμως δεν είναι καθόλου εύκολο να αποφύγεις ακόμα και αν λοξοκοιτάξεις. Ο συμβιβασμός με αυτά που έχεις επιτύχει ή κατακτήσει αποτελεί μία επιλογή, η οποία όμως θα χάσει τη δυναμική της κατά τη διάρκεια του έτους, αφού η έξαψη του να κάνεις κάτι που ακουμπά την καρδιά σου δεν μπορεί να σε αφήσει ασυγκίνητο/η.
Περνώντας τις Συμπληγάδες του ανάδρομου Άρη το διάστημα από 26 Ιουνίου μέχρι 27 Αυγούστου, θα φτάσεις στο τέλος του έτους με μία νέα ταυτότητα στα χέρια σου. Φρόντισε να λέει το όνομα που ακούς, γιατί διαφορετικά θα μοιάζεις με ένα άτομο που αποφάσισε να φορέσει ρούχα εκτός σεζόν σε μία κοινωνία που ήδη ετοιμάζεται να περάσει στο επόμενο στάδιο της εξέλιξης της.

Παίρνοντας το αίμα σας πίσω από την περσινή χρονιά 

Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβρη με τον Δία να διελαύνει από το δωδέκατο ηλιακό σας σπίτι φαίνεται να σας έχουν δοθεί περισσότερες ευκαιρίες για χαλάρωση και απόδραση από την καθημερινότητα ή από τις απαιτήσεις των συναδέλφων και της δουλειάς. Ίσως τα φορτώσετε λίγο «στον κόκορα» και ίσως το ρίξετε στον ύπνο παραπάνω από ό,τι συνηθίζετε, αλλά φαίνεται ότι η περσινή πολύμηνη παραμονή του Άρη στο ζώδιό σας λόγω αναδρομής σας έχει προκαλέσει κάποια υπερκόπωση από την οποία ακόμα χρειάζεται να αναρρώσετε.
Αποδράσεις στο εξωτερικό ευνοούνται καθ’ όλη την παραμονή του Δία στο δωδέκατο ηλιακό σας σπίτι, καθώς και οποιασδήποτε μορφής απομόνωση από τα εγκόσμια. Ίσως το 2017 να είναι η χρονιά που γίνεστε περισσότερο «ερημίτης» από ποτέ αν και την περίοδο Φεβρουαρίου-Μαρτίου κάποιες εργασιακές ανατροπές ή απροσδόκητες εξελίξεις με συναδέλφους σε συνδυασμό με βαθιές αλλαγές στο κοντινό σας περιβάλλον ή στις σχέσεις με τα αδέλφια και τους κοντινούς σας συγγενείς δεν θα σας αφήσουν να ησυχάσετε όσο εσείς θα θέλατε. 

Άγχος για τα οικονομικά 

Ο λόγος της ανησυχίας μπορεί να σχετίζεται και με τα οικονομικά σας τα οποία μάλλον δεν είναι και στα καλύτερά τους με τον Κρόνο να διελαύνει, ήδη από το φθινόπωρο του 2015, από το δεύτερο ηλιακό σας σπίτι. Οικονομικά βάρη ή ενδεχόμενοι περιορισμοί στις εισοδηματικές σας πηγές θα σας δημιουργούν ανασφάλεια καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς αλλά, εάν κάνετε καλή οικονομική διαχείριση, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. 

Οι εκλείψεις της χρονιάς 

Λάβετε, επίσης, υπόψη ότι από τις τέσσερις εκλείψεις της χρονιάς οι τρεις σας αφορούν άμεσα καθώς πραγματοποιούνται σε νευραλγικούς τομείς της ζωής σας όπως είναι το σπίτι, η οικογένεια και η καριέρα. Πιο συγκεκριμένα, οι σεληνιακές εκλείψεις της 11ης Φεβρουαρίου και της 7ης Αυγούστου θα επηρεάσουν, αντίστοιχα, εσάς που γεννηθήκατε από 13 έως 17 Νοεμβρίου και εσάς που γεννηθήκατε από 5 έως 9 Νοεμβρίου. Και στις δύο περιπτώσεις θα χρειαστεί να βρείτε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ σπιτιού και δουλειάς, αλλά στην πρώτη θα σας λείψει πιο έντονα η δουλειά ή κάτι σχετικά με την επαγγελματική σας εξέλιξη ενώ στη δεύτερη θα σας λείψει περισσότερο το σπίτι ή κάποιο οικογενειακό μέλος.
Σε ό,τι αφορά την ηλιακή έκλειψη της 21ης Αυγούστου, αυτή επηρεάζει πιο άμεσα εσάς που γεννηθήκατε τις τρεις τελευταίες ημέρες του ζωδίου και σηματοδοτεί την αρχή ή το τέλος ενός σημαντικού κεφαλαίου που αφορά τη δουλειά, την καριέρα και τη σχέση με το αφεντικό σας. Μάλιστα, δεν είναι διόλου απίθανο το κεφάλαιο αυτό να επηρεάσει θετικά το εισόδημά σας. 

Έχουμε και τα τυχερά μας όμως 

Από τις πιο ευχάριστες περιόδους της χρονιάς αναμένεται να είναι η περίοδος από 7 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου οπότε θα έχετε στο ζώδιό σας, την Αφροδίτη. Αυτό θα διεγείρει μέσα σας την επιθυμία για έρωτες, εξόδους, απολαύσεις και κοινωνικές επαφές. Μάλιστα, όσο θα βρίσκεται στο ζώδιό σας, η Αφροδίτη θα συναντήσει και τον Δία ο οποίος θα έχει μπει στο ζώδιό σας ήδη από τις 10 Οκτωβρίου υποσχόμενος τύχη και κάποιο μεγάλο δώρο. Διόλου απίθανο το δώρο αυτό να είναι μια σημαντική οικονομική βελτίωση ή ένας μεγάλος έρωτας που σας οδηγεί στα σκαλιά της εκκλησίας και που σας φέρνει μέχρι και τους απογόνους που πάντα ονειρευόσασταν! Η τύχη θα είναι με το μέρος σας, πράγμα που θα συνεχιστεί και το 2018, γι’ αυτό καλά θα κάνετε να την εκμεταλλευτείτε! 

Σκορπιοί 1ου δεκαημέρου

Πολλές ευκαιρίες θα έχετε εσείς οι Σκορπιοί του πρώτου δεκαημέρου μέχρι και τον Απρίλιο σε επαγγελματικά, αισθηματικά και οικονομικά θέματα. Ο Ουρανός από τον Ταύρο θα σας πιέσει αρκετά με ανατροπές στις προσωπικές σας σχέσεις και θα σας βάλει στη διαδικασία να προχωρήσετε και να διαλύσετε ό,τι πια δε λειτουργεί και έχει φθαρεί. Νέες ξαφνικές ερωτικές γνωριμίες θα έρθουν στη ζωή σας που θα σας ενθουσιάσουν και θα σας ανανεώσουν.

Σκορπιοί 2ου δεκαημέρου

Εσείς του δευτέρου δεκαημέρου, είστε οι πιο ευνοημένοι από το Δία για το μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς. Θα έχετε πολλές εξελίξεις, τύχη, χαρά, δημιουργία και σημαντικές επιτυχίες σε οικονομικά και επαγγελματικά θέματα. Εύνοια θα έχετε και στον ερωτικό τομέα αλλά και επανασυνδέσεις με την ανάδρομη κίνηση του Δία. Νέες ενδιαφέρουσες γνωριμίες θα σας κάνουν να πιστέψετε περισσότερο στον εαυτό σας και τα όνειρα σας θα γίνουν πραγματικότητα.

Σκορπιοί 3ου δεκαημέρου

Και για εσάς του τρίτου δεκαημέρου η χρονιά θα είναι πολύ τυχερή με εύνοια και πολλές ευκαιρίες σε όλα τα επίπεδα. Επιλύετε οικονομικά και επαγγελματικά προβλήματα και ξαναβρίσκετε την αυτοπεποίθησή σας. Θα έχετε νέες ερωτικές γνωριμίες αλλά και ανθρώπους από τα παλιά, εάν το επιθυμείτε, το διάστημα που ο Δίας θα είναι ανάδρομος στο δεκαήμερο σας το Μάρτιο και τον Απρίλιο.


Ιχθύες 
ixthys
Το 2018 φαίνεται να είναι μία χρονιά που επιτέλους κουβαλά μερικές καλές ειδήσεις μαζί του για να σε εξιλεώσει για μία προηγούμενη τριετία που δεν πέρασες και πολύ ανέμελα. Για πρώτη φορά θα αποχωρήσει ο Χείρωνας από το ζώδιο σου, έστω και δοκιμαστικά για το διάστημα Μάιος-Σεπτέμβριος 2018, επιτρέποντας κυρίως στους εκπροσώπους του τρίτου δεκαημέρου να σταματήσουν να ασχολούνται με πληγές και τραύματα και να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν και όμορφες στιγμές. Επίσης, ο Κρόνος έχει πλέον αποχωρήσει από τον Τοξότη, οπότε δεν υφίσταται αυτό το έντονο bullying από άτομα εξουσίας και μπορείς να νιώσεις πως είσαι πλέον σε θέση να αναλάβεις πρωτοβουλίες χωρίς να σε παρακολουθούν ή πως μπορείς να απομακρυνθείς από άτομα και περιβάλλοντα που επιμένουν να λειτουργούν προστατευτικά, αλλά ταυτόχρονα εγκλωβιστικά για τη ζωή σου. Τέλος, η παρουσία του Δία στο Σκορπιό δηλώνει πως έχεις την ευκαιρία να ανοίξεις τους ορίζοντες σου, να ταξιδέψεις και να συνδιαλλαγείς με ανθρώπους που φέρουν νέα δεδομένα στη ζωή σου, ή να βρεις το χρόνο να σκαλίσεις το χαμένο νόημα της ζωής σου που αναζητάς.
Όλα τα παραπάνω βέβαια καλύπτονται από μία απαίτηση να φροντίσεις την υγεία σου αφού έχεις βγει από μία τριετία που έχει αφήσει ουλές και σημάδια στο σώμα και την καρδιά σου, με αποτέλεσμα να καλείσαι να αγαπήσεις και πάλι τον εαυτό σου. Αυτό βέβαια μπορεί να σημαίνει πως αλλάζεις τη διατροφή σου, πως φροντίζεις το σώμα σου, πως αγαπάς περισσότερο την καρδιά σου. Αυτή η εξωτερική και εσωτερική προετοιμασία έχει ως στόχο να σε οδηγήσει σε ένα τέλος του 2018 κατά το οποίο μπορείς να κάνεις τομές στην προσωπική σου ζωή, ανακαλύπτοντας λόγους να είσαι και πάλι ευτυχισμένος/η.

Άγγιγμα του «ιδανικού» και ανάληψη επαγγελματικών ευθυνών! 

Προσοχή και επαφή με την πραγματικότητα 

Ο μοντέρνος κυβερνήτης σας, ο Ποσειδώνας, βρίσκεται ακόμη στο ζώδιό σας και θα βρίσκεται εκεί για πάρα πολλά χρόνια ακόμη και σας παρασέρνει σε δημιουργικά μονοπάτια γεμάτα με όνειρα και σχέδια. Προσοχή όμως οι γεννημένοι αρχές Μαρτίου, γιατί για εσάς ο Ποσειδώνας φέτος κρύβει παγίδες και θα σας παρασύρει σε ουτοπίες και σχέδια που θα σας πληγώσουν ή που θα αποτύχουν γιατί βασίζονται σε ένα ψέμα. 

Διευκόλυνση στα οικονομικά 

Ο παραδοσιακός σας κυβερνήτη, ο Δίας, στον όγδοο ηλιακό σας οίκο φέτος και μέχρι και τον Οκτώβριο ενεργοποιεί και διευκολύνει θέματα που αφορούν σε οικονομικούς πόρους και υπάρχοντα που μοιράζεστε με άλλα άτομα. Μια τυχερή κληρονομιά, μια ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών στην εφορία, μια ασφαλιστική δικλείδα που δεν είχατε αντιληφθεί μέχρι πρότινος ή ένα τραπεζικό δάνειο που δίνεται με ευνοϊκότερους όρους από ό,τι συνήθως είναι μόνο μερικές από τις πιθανότητες για εσάς όσο ο Δίας θα διασχίζει το όγδοο ηλιακό σας σπίτι.
Προσοχή, όμως, σε σχετικές παγίδες, ψευδαισθήσεις, εξαπατήσεις ή υπερβολικές προσδοκίες όσο ο Δίας θα σχηματίζει όψη χιαστού με τον Ποσειδώνα τόσο κοντά στις 17 Μαΐου όσο και κοντά στις 5 Ιουλίου. Δείξτε έξτρα προσοχή τις ημέρες πριν και μετά την ηλιακή έκλειψη της 26ης Φεβρουαρίου που θα γίνει στο ζώδιό σας γιατί η ισχυρή ενεργοποίηση του Ποσειδώνα ενδέχεται να φέρει απογοητεύσεις. 

Ξεκαθαρίσματα 

Σημαντικά ξεκαθαρίσματα θα κάνετε τα οποία έχουν να κάνουν με τον τομέα του επαγγέλματός σας ή με τον τομέα του σπιτιού σας και της οικογενείας σας. Τα ξεκαθαρίσματα αυτά θα έρθουν σαν φυσικό επακόλουθο των ευθυνών και των υποχρεώσεων που έχετε αναλάβει ή που σας έχουν φορτώσει από την προηγούμενη χρονιά και τώρα θα θελήσετε να βάλετε τα πράγματα σε τάξη και να φέρετε ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική σας και την επαγγελματική σας ζωή. Ειδικά μάλιστα αν είστε γεννημένοι το τελευταίο δεκαήμερο του ζωδίου σας, τα ξεκαθαρίσματα αυτά θα είναι όχι απλές μετατροπές και ανακατανομή των ευθυνών, αλλά θα φέρουν σημαντικές αλλαγές στο πώς είναι διαμορφωμένη η ζωή σας μέχρι τώρα. 

Έρωτες και ανανέωση της πίστης σας 

Από τις πιο θετικές περιόδους της χρονιάς θα είναι ο Ιανουάριος χάρη στην παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιό σας η οποία θα σας κάνει να έχετε περισσότερη όρεξη για εξόδους, απολαύσεις, καλοπέραση και κοινωνικές επαφές. Προσοχή, όμως, σε έρωτες από το παρελθόν κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου! Τέλος, η είσοδος του Δία στο ένατο ηλιακό σας σπίτι από 10 Οκτωβρίου και μετά θα ανανεώσει την πίστη σας στο Θείο και θα σας βοηθήσει να ταξιδέψετε σε μέρη μακρινά και να ανοίξετε νέους ορίζοντες στη ζωή, ίσως μέσω περαιτέρω πανεπιστημιακής ή άλλης μόρφωσης.

Ιχθύες 1ου δεκαημέρου

Για εσάς τους Ιχθύες του πρώτου δεκαημέρου τελείωσαν οι δυσκολίες και επιτέλους θα νιώσετε ολοκληρωμένοι. Θα βελτιώσετε την καριέρα σας και από τον Οκτώβριο του 2018 σας περιμένουν χρυσές στιγμές. Θα έχετε επαγγελματική άνοδο και σημαντικές ευκαιρίες εξέλιξης.

Ιχθύες 2ου δεκαημέρου

Από τα πιο τυχερά ζώδια της χρονιάς είστε και εσείς οι Ιχθύες του δευτέρου δεκαημέρου. Πραγματοποίηση επιθυμιών, επαγγελματική άνοδος, χαρά, ερωτικές γνωριμίες και εξωστρέφεια όλα είναι υπέρ σας για όλο το 2018. Βελτίωση στις ήδη υπάρχουσες σχέσεις σας αλλά και επανασύνδεση με κάποιο άτομο από το παρελθόν θα σας φέρει ο Δίας στην ανάδρομη πορεία του.

Ιχθύες 3ου δεκαημέρου

Επιτέλους τα προβλήματα για εσάς του τρίτου δεκαημέρου τελειώνουν. Ο χρόνος ξεκινά βρίσκοντάς σας να έχετε εστιάσει στα επαγγελματικά σας ζητήματα που σταδιακά θα δείτε να βελτιώνονται και οι προσπάθειές σας να αποδίδουν καρπούς. Ερωτικά για εσάς η χρονιά δε θα είναι πολύ δυνατή, όμως πολλοί θα έχετε τη δυνατότητα μιας σχέσης που να σας ικανοποιεί. Προσοχή θα πρέπει να δώσετε γιατί ο Ουρανός μπορεί να σας φέρει ξαφνικές οικονομικές δυσκολίες και θα πρέπει να τις αντιμετωπίσετε με ψυχραιμία.
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια: