News
Loading...

Σκοπιανό: Σε ρυθμούς συλλαλητηρίου η Αθήνα

Σκοπιανό: Σε ρυθμούς συλλαλητηρίου η Αθήνα: Οι ομιλητές, τα σποτ και τα μέτρα ασφαλείας

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο της Κυριακής (4/2) που θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος σχετικά με τη μη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοργανωτές αναμένουν να ξεπεράσουν το 1.500.000 οι διαδηλωτές που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, έχοντας εξασφαλίσει την συμμετοχή του Μίκη Θεοδωράκη ως κεντρικό ομιλητή και την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με την συνάντηση που είχαν μαζί του.
Οι διοργανωτές θα πραγματοποιήσουν στις 14:00 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερωθούν οι αντιπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. σχετικά με το «Πανεθνικό – Παλλαϊκο Συλλαλητήριο».

Το σκεπτικό του Συλλαλητηρίου

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου: «Οι διοργανωτές του Συλλαλητηρίου διευκρινίζουν ότι στόχος της διοργάνωσης είναι η εμφάνιση του κυρίαρχου λαού στο προσκήνιο και η ξεκάθαρη εντολή του προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας, προκειμένου να ανατραπεί η υφιστάμενη πολιτική πλεύση που αποδέχεται σύνθετη ονομασία, η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Ο όρος Μακεδονία δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση που θα περιλαμβάνει το ιερό όνομα της Μακεδονίας αποτελεί αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας και βρίσκει απέναντι τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Η Ελλάδα δεν είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη για τα χρηματοοικονομικά πλούτη της, αλλά για τις άυλες αξίες της φιλοσοφίας, της επιστήμης και του πολιτισμού, που δώρισε στην ανθρωπότητα.
Αυτές τις αξίες, οι σημερινοί Έλληνες και Ελληνίδες δείχνουν πως είναι έτοιμοι να τις υπερασπισθούν, στις σύγχρονες Θερμοπύλες»

Ομιλητές θα είναι τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής:
Νίνα ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ ​Συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου
Μιχάλης ΠΑΤΣΙΚΑΣ ​Εκπρόσωπος Συντονιστικού
Γιώργος ΤΑΤΣΙΟΣ ​Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

Οι συνδιοργανωτές είναι οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου:
Παμμακεδονική Ένωση Η.Π.Α.
Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά
Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης
Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων
International Hellenic Association
Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο
Μακεδονικοί Σύλλογοι Αθηνών
Ομογενειακές Οργανώσεις ανά τον κόσμο
Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Θεσσαλονίκης
Παμμακεδονική Συνομοσπονδία
Πολιτιστική Εταιρεία Πανελλήνων ‘ΜΑΚΕΔΝΟΣ’
Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο Αμερικής, Καναδά & Μεξικού
Σύνδεσμος Αλέξανδρος Φιλίππου Έλλην Μακεδών
Επιπλέον, στο πλευρό των φορέων συμπαρίστανται:
Ένωση απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.)
Ένωση απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν.)
Ένωση απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας (Ε.Α.Α.Α.)
Ελληνοκαναδικό Εθνικό Συμβούλιο
Πανελλήνια Ομοσπονδία Φλόριδας (Η.Π.Α.)
Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης
Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθήνας
Πανελλήνια Συνομοσπονδία Σαρακατσαναίων
Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων
Πανελλήνια Ομοσπονδία Βλάχων
Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος
Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Παύλος Μελάς
Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών

Σημειώνεται ότι ο κατάλογος των φορέων είναι προσωρινός καθώς ενδέχεται να προστεθούν νέοι συνδιοργανωτές.

Προβληματισμός από τις «προειδοποιήσεις» του Ρουβίκωνα

Στο μεταξύ προβληματισμό προκαλούν στις Αρχές οι χθεσινές αναρτήσεις που έκανε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του Ρουβίκωνα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του «Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε "σφουγγαρίστρες" και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Άλλοι θεωρούν ότι "θα είναι η μέρα τους" και κάποιοι άλλοι θέλουν "να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες". Θα δείξει. Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους».
Μετά από αυτή την ανάρτηση και την έκταση που πήρε, αφού προβλήθηκε σε πολλά δελτία ειδήσεων, το μέλος του «Ρουβίκωνα», επανήλθε με νέα ανάρτηση και αναφέρθηκε στον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia στη Θεσσαλονίκη.
«Απασφάλισαν τα μίντια με την τελευταία ανάρτηση που έκανα. Τι δεν καταλαβαίνετε; Στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη φασίστες μπροστά στα ματ που παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα έκαψαν μια κατάληψη και έκαναν επιθέσεις. Εάν μας έρθουν και εδώ δεν θα κάτσουμε να τους κοιτάμε να μας βάζουν φωτιά ούτε θα κάτσουμε να μας μαχαιρώσουν. Κατανοητό;», έγραψε χαρακτηριστικά.

Τα πρώτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για το συλλαλητήριο της Κυριακής

Τα μέτρα ασφαλείας που θα λάβει η Αστυνομία ενόψει του συλλαλητηρίου θα είναι αυστηρά καθώς εκτός από το «Πανεθνικό – Παλλαϊκο Συλλαλητήριο» , το βράδυ του Σαββάτου Χρυσή Αυγή και αντιεξουσιαστές έχουν συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στην πλατεία Ρηγίλλης στο μνημείο που έχει στηθεί για τους πεσόντες των Ιμίων.
Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισαν στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Τετάρτη (31/1) ότι όσοι θέλουν να διαδηλώσουν να το κάνουν απερίσπαστα και για αυτό το λόγο σχεδόν το σύνολο των αστυνομικών θα βρίσκονται σε μέτρα τάξης και ασφάλειας.
Σημειώνεται επίσης ότι συζητήθηκε και ο εμπρησμός κατάληψης στη Θεσσαλονίκη στο προηγούμενο συλλαλητήριο που έχει δυναμιτίσει την ατμόσφαιρα και όπως εύλογα καταλαβαίνει κανείς μετά και τις τελευταίες εξελίξεις η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι.
Όπως λένε οι Αρχές σε καμία περίπτωση, δεν θα πρέπει να έρθουν σε επαφή όσοι θα βρίσκονται στο συλλαλητήριο του Συντάγματος με οποιεσδήποτε ομάδες αντιεξουσιαστών που θα επιχειρήσουν να κάνουν αντισυγκέντρωση.

Βίντεο κάλεσμα για το συλλαλητήριο

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου ανήρτησαν και βίντεο με το οποίο απευθύνουν πρόσκληση στο ραντεβού της Κυριακής:

Share on Google Plus

About xfm.gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 Comments :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε που μοιράζεστε την άποψη σας!