Πώς θα είναι η επόμενη Jaguar XJ;

Πώς θα είναι η επόμενη Jaguar XJ;

Μπορεί η Jaguar XJ να έχει αναμφισβήτητα ζωή ακόμη μπροστά της, ωστόσο, ο Design Director της φίρμας, Ian Callum, αποκάλυψε ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο στον ορίζοντα, το οποίο αναμένεται να ταρακουνήσει για τα καλά τα ύδατα όχι μόνο στην κατηγορία, αλλά και μέσα στην ίδια την εταιρία…
Μιλώντας στο περιοδικό Car, ο Callum είπε: “Έχουμε περάσει από πολλή συζήτηση για την XJ και έχουμε πλέον καταλήξει σε κάτι πολύ ξεχωριστό“. Ήταν φυσιολογικά σφιχτός σε ότι αφορά στις λεπτομέρειες, αλλά δήλωσε: “Καθώς δουλεύουμε στην επόμενη XJ, είμαι βέβαιος πως θα συγκρατήσει τις διαχρονικές αξίες της μάρκας“. Ο γκουρού του styling αρνήθηκε να πει πότε θα εισαχθεί το μοντέλο, αλλά επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο δεν θα παρουσιαστεί το επόμενο έτος, που είναι η 50ή επέτειος της XJ…
Ο Callum πρόσθεσε επίσης ότι ο σχεδιασμός των αυτοκινήτων φτάνει πλέον σε σημείο καμπής, καθώς η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης θα αλλάξουν ό, τι γνωρίζουμε για το σχεδιασμό τους. Ο καθένας από τους κατασκευαστές θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις νέες αλλαγές, και συνέχισε: “Αν μπορούσαμε αυτομάτως να βρεθούμε όλοι 30 χρόνια μπροστά, τότε όλοι θα είμαστε χαρούμενοι με αυτό“.


Παρά τις επερχόμενες αλλαγές, ο Callum είπε: “Αν θέλετε ένα εμπορικό σήμα να ευημερήσει, θα πρέπει να δημιουργήσετε τα άκρα, όπως είναι για παράδειγμα η Porsche 911. Είναι αμφίβολο ότι η Boxster είναι ένα καλύτερο αυτοκίνητο, αλλά είναι πιο προσιτή“. Πρόσθεσε τέλος, πως η Jaguar “πάντα επένδυε στα εξωτικά σπορ αυτοκίνητα” και ότι πρέπει να συνεχίσει και στο μέλλον να το πράττει.

About xfm.gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.