Με επιπλέον ισχύ το Renault Zoe

Με επιπλέον ισχύ το Renault Zoe

Μπορεί να αποτελεί ένα άγνωστο μοντέλο στην Ελλάδα, όμως το ηλεκτροκίνητο Renault Zoe αποτελεί ένα από τα πιο αγαπητά ηλεκτρικά οχήματα, τουλάχιστον για την προηγούμενη χρονιά, όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά και στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς.
Θέλοντας να διατηρήσει την πολύ καλή του εμπορική πορεία, η Renault προχωρά σε ορισμένες αλλαγές, κυρίως σε ότι αφορά τον ηλεκτροκινητήρα. Με κωδική ονομασία R110, το σύνολο εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε από την ίδια τη γαλλική εταιρεία, πρόκειται να αντικαταστήσει τον R90, ο οποίος εφοδίαζε την υπάρχουσα γενιά του Zoe.

Σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία, ο νέος κινητήρας αποδίδει επιπλέον 16 ίππους, φτάνοντας τους 110 PS, με τη ροπή να έχει παραμείνει στα 22,9 kgm. Χάρη στα παραπάνω έχουν βελτιωθεί και οι επιδόσεις, με το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε 11,4 δευτερόλεπτα, για την επιτάχυνση εν κινήσει από τα 80-120 km/h, το R110 απαιτεί σχεδόν 2 δευτερόλεπτα λιγότερα απ’ όσα χρειάζεται το R90, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 135 km/h.


Σε ότι αφορά τη μπαταρία ιόντων λιθίου απόδοσης 41 kWh, μπορεί να φορτιστεί στο 80% μέσα σε 1 ώρα και 40 λεπτά, ενώ βελτιωμένη είναι και η αυτονομία του, που φτάνει τα 300 km, πάντα σε ιδανικές συνθήκες.Τέλος, οι παραγγελίες του νέου Zoe θα ανοίξουν τον επόμενο μήνα, ενώ η πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

About xfm.gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.