ΕΚΤΑΚΤΟ: Δείτε τις 10 νέες εντολές της Ελληνικής Αστυνομίας!

Οι 10 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ εντολές που ήθελε να δώσει η Ελληνική Αστυνομία

Δεν γνωρίζω αν είναι τρολιά ή όχι, καθώς τον δεκάλογο της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν τον βρήκα ούτε στο σάιτ της ΕΛ.ΑΣ., ούτε στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter, παρά μόνο σε διάφορα ενημερωτικά σάιτς. Επειδή όμως μιλάμε για την ΕΛ.ΑΣ. (ολογράφως: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) κι όχι για την Μητροπολιτική Αστυνομία της Βρετανίας ξερωγώ ή για το L.A.P.D. (όχι αυτό με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, το άλλο λέω στο Λος Άντζελες), δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη αν όντως η ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή την απόπειρα ληστείας στο σπίτι του 88χρονου, έβγαλε αυτές τις οδηγίες – κατευθύνσεις. Και χωρίς ίχνος υπερβολής, θα πω ότι ο Μωυσής είναι γατάκι μπροστά στην ΕΛ.ΑΣ. και οι Δέκα Εντολές του είναι τα «Προσεχώς» - το μπλοκμπάστερ είναι ο Δεκάλογος της ΕΛ.ΑΣ.

Πριν συνεχίσουμε, για να ξέρουμε τι λέμε, ο (φερόμενος ως) δεκάλογος, σε περίπτωση που πέσετε θύμα ληστείας, είναι ο εξής:

1. Σε περίπτωση που έχετε αντιληφθεί ότι κάποιος έχει εισέλθει στην οικία προσπαθήστε να μείνετε ήρεμοι και να είστε προσεκτικοί σε επικίνδυνες ή απειλητικές καταστάσεις. 

2. Προσπαθήστε να θωρακιστείτε μέσα στην κρεβατοκάμαρά σας αν είναι δυνατόν προσποιηθείτε ότι κοιμόσαστε. 

3. Καλέστε την «Άμεση Δράση» και προσπαθήστε να αφήσετε τη γραμμή ανοιχτή. Αν αρχίσουν πυροβολισμοί πέστε στο έδαφος και καλυφθείτε. Θυμηθείτε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ζωή σας που οφείλετε να προστατέψετε. 

4. Παρατηρήστε τη φυσική εμφάνιση των ληστών και άλλες λεπτομέρειες π.χ. ρούχα, οδό διαφυγής, αριθμό κυκλοφορίας οχήματος κ.λπ. έτσι ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε την Αστυνομία να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες.

5. Μην αγγίζετε τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες μέχρι να έρθει η Σήμανση, τυχόν εργαλεία διάρρηξης ή άλλα αντικείμενα που άφησαν οι διαρρήκτες πίσω τους.

6. Ο ένοπλος διαρρήκτης δεν είναι σχεδόν ποτέ μόνος. Υπάρχει τουλάχιστον ένας ακόμη ένοπλος για κάλυψη. Οπότε πιθανή επίθεση του θύματος σε έναν ληστή να προκαλέσει αντίδραση του άλλου. 

7. Ο σκοπός των διαρρηκτών δεν είναι ποτέ ο φόνος. Ο φόνος προκύπτει στον πανικό που προκαλείται από την αντίδραση των θυμάτων (χτυπήματα εκφοβισμού) ή από την προσπάθεια των ληστών να περιορίσουν το θύμα (φίμωση, δέσιμο, κλπ) που προκαλεί το θάνατο του. Οι ληστές αδιαφορούν αν το θύμα που χτυπούν για εκφοβισμό η δένουν για περιορισμό έχει προβλήματα υγείας 

8. Αν τα χρήματα και τα κοσμήματα δεν είναι πολλά τότε θα επιμείνουν, αν γνωρίζουν ότι είστε πλούσιοι, και θα αρχίσουν να βρίζουν και να εκνευρίζονται διότι η λεία τους είναι μικρή και ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Μείνετε ήρεμοι και εξηγήστε τους ότι αυτά υπάρχουν ενώ τα άλλα είναι στην τράπεζα. 

9. Σε ένοπλη ληστεία μην επιχειρήσετε να τους βγάλετε την κουκούλα ή να τους αναγνωρίσετε. Ίσως χάσετε τη ζωή σας αφού οι ληστές δεν θέλουν να αφήσουν μάρτυρες πίσω τους. Μην αρχίσετε να ουρλιάζετε γιατί η πρώτη κίνηση τους είναι να σας ρίξουν αναίσθητο (ή νεκρό) ή να σας φιμώσουν (ορισμένοι πνίγονται!).

10. Σταθείτε ήρεμος και πέστε τους ότι δεν πρέπει να φοβούνται θα τους δώσετε ότι πολύτιμο έχετε αρκεί να μην κάνετε κακό σε κανένα. Να πάρουν ότι θέλουν και να φύγουν χωρίς βία. Μόλις φύγουν μην τους καταδιώξετε αμέσως διότι μπορεί να σας πυροβολήσουν.

Τι ήθελε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να μας πει η Αστυνομία μας;

Να προσέχουμε, να κάνουμε τον ψόφιο κοριό, να συνεργαστούμε, να κρυφτούμε, να αφήσουμε τις μαγκιές κι αν δεν μπορούμε να αποφύγουμε το βιασμό, τουλάχιστον ας τον απολαύσουμε. Αυτά πάνω – κάτω με άλλα λόγια. Εμείς όμως ψάξαμε και βρήκαμε τα «Απαγορευμένα της ΕΛ.ΑΣ.», όλα αυτά που κατά βάθος ήθελαν να μας πουν αλλά κάπου κόπηκαν στο μοντάζ:

1. Κάντε μπιντέ και πλυθείτε καλά. Μπορεί οι ληστές να έχουν κάψες – ακόμα κι αν είστε ηλικιωμένοι, εκείνοι μπορεί να είναι μερακλήδες.

2. Πετάξτε τους τη μασέλα του παππού για να τους αιφνιδιάσετε και μετά δέστε τους χειροπόδαρα με το κομπινεζόν της γιαγιάς.

3. Δώστε τους να φάνε τη μεσημεριανή φασολάδα. Στη συνέχεια, κλειδώστε το μπάνιο. Θα τους πάει «τρεις και πέντε» και θα αναγκαστούν να τραπούν σε φυγή για να μην τα κάνουν πάνω τους.

4. Αν έχετε όπλο σπίτι, κάντε το όπως στο στρατό: πρώτα, κάντε αναγνώριση. Μετά, ζητήστε σύνθημα. Αν δεν το ξέρουν, ζητήστε τους ευγενικά να περιμένουν, όσο εσείς τηλεφωνείτε στο «100». Αν πάρετε το «ΟΚ» από τον Αξιωματικό Υπηρεσίας, σκίστε την τελαμώνα, βάλτε τη γεμιστήρα και πυροβολήστε στο ταβάνι τις δυο πρώτες σφαίρες, που είναι αβολίδωτες. Πλέον, μετά από μόλις 16 λεπτά, είστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσετε.

5. Αν έχετε σκύλο, βάλτε τον να τους γλείψει, μέχρι να παπαριάσουν και να σιχαθούν και να σηκωθούν να φύγουν. Προσοχή! Μη δώσετε εντολή στον Φλοξ να τους δαγκώσει, διότι μπορεί να σας κάνουν καμιά μήνυση μετά οι ληστές και να τρέχετε.

6. Χωρίς να σας πάρει χαμπάρι η γυναίκα σας, δώστε στους ληστές οπωσδήποτε τα σεμεδάκια της συζύγου, εκείνον τον άθλιο πίνακα που ζωγράφισε ο πατέρας της και το βάζο – έκτρωμα που σας έφερε η αδελφή της. Είναι ευκαιρία να τα ξεφορτωθείτε χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

7. Βοηθήστε τους να πακετάρουν τη λεία. Θα φύγουν πιο γρήγορα και δεν θα έχουν κανέναν λόγο να σας χτυπήσουν, να σας δέσουν ή να σας φιμώσουν. Βέβαια πάντα μπορεί να επιθυμούν να σας βιάσουν, οπότε ανατρέξτε στο νούμερο 1 που λέγαμε παραπάνω, αυτό με τον μπιντέ.

8. Όχι απλά κάντε ότι κοιμάστε, αλλά δώστε έμφαση ροχαλίζοντας, ενώ μπορείτε να πέρδεστε και να βογγάτε μέσα στον ύπνο σας, σαν να φάγατε δυο μερίδες κεμπάπ πριν πέσετε για ύπνο.

9. Πριν κοιμηθείτε, σαν άλλος Κοντορεβυθούλης, ρίξτε πεντάευρα από την εξώπορτα μέχρι το δωμάτιο που φυλάτε τα χρήματα και τα κοσμήματα. Σε περίπτωση που μπουν κλέφτες, θα τα ακολουθήσουν, θα τα πάρουν και θα φύγουν χωρίς να σας ενοχλήσουν.

10. Σε περίπτωση που αντιληφθείτε ότι κάποιος προσπαθεί να μπει στο σπίτι σας, ΜΗΝ ενεργοποιήσετε το συναγερμό. Μπορεί να έχουν ευαίσθητα τύμπανα ή καμιά ωτίτιδα και να πρέπει να τρέχουν στο νοσοκομείο. Σεβαστείτε τον συνάνθρωπο για να σας σεβαστεί κι αυτός.

About xfm.gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.