XFM Radio - Let the music Rocks

Heartplus.gr - Για Ελληνικές Επιτυχίες

ShowBiz Radio - Οι καλύτερες Dance επιτυχίες

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Οι απειλές και το ξέσπασμα του Ερντογάν

Οι απειλές και το ξέσπασμα του Ερντογάν

Στην Αδριανούπολη μεταβαίνουν σήμερα οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο και κρατούνται σε φυλακές της Τουρκίας.

Χθες πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα συλλαλητήριο συμπαράστασης στους δυο συλληφθέντες Έλληνες στρατιωτικούς, ενώ ο Νίκος Κοτζιάς τονίζει ότι «κάθε μέρα που περνά είναι μια μέρα παραπάνω στη συνέχιση μιας προκλητικής κίνησης της Τουρκίας. Κίνηση που προς το παρόν αποτελεί προσπάθεια δημιουργίας χαμηλής έντασης κρίσης».

Ερωτηθείς αν συμμερίζεται την ανησυχία που εξέφρασε πρόσφατα ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, για το ενδεχόμενο επεισοδίου μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, υπενθυμίζει ότι εδώ και τρία χρόνια υπογραμμίζει «προς κάθε πλευρά ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα ή και λάθος. Ότι, επιπλέον, πρέπει κανείς να έχει ανοικτά τα κανάλια επικοινωνίας ώστε να μη μετεξελιχθεί αυτό το λάθος σε θερμότερο επεισόδιο».

«Όπως έχω εξηγήσει, η νευρικότητα της Τουρκίας είναι πολύ μεγάλη και μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις κάθε άλλο παρά ειρηνικές και ορθολογικές. Όταν ο διπλανός σου περνά περίοδο με ισχυρά τα αισθήματα της "κρίσης αλαζονείας και αίσθησης ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει" σε συνδυασμό με "φόβο και αισθήματα ανασφάλειας", εσύ πρέπει να είσαι πολύ μετρημένος. Αυτό δεν είναι αδυναμία, αλλά στάση ισχυρής ευθύνης και υπευθυνότητας», αναφέρει καταληκτικά ο κ. Κοτζιάς.

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος αφού μίλησε για ομήρους έκανε λόγο για «φυλακισμένους» στρατιωτικούς στην Τουρκία δηλώνοντας από την Κύπρο ότι «ένας Έλληνας αξιωματικός και ένας Έλληνας υπαξιωματικός βρίσκονται φυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη. Και ξέρω ότι είστε όλοι μαζί τους».

Ταυτόχρονα το Σάββατο προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος θανάσιμου ατυχήματος λόγω της αυξανόμενης έντασης από την Τουρκία.

Ωστόσο ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επιτίθεται στο ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα στην Ελλάδα.

«Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους. Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το ανάστημά τους πρώτα να διαβάσουν βιβλία ιστορίας. Ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα (σ.σ. αναφέρεται στη Μάχη του Σαγγάριου τον Αύγουστο του 1921)» ανέφερε.

Ταυτόχρονα ο Τούρκος πρόεδρος έκανε το Σάββατο μια χειρονομία που συνδέεται με γνωστή τουρκική ακροδεξιά οργάνωση σε κομματική εκδήλωση στην Μερσίνη, σύμφωνα με την αριστερή εφημερίδα BirGün. Στην εκδήλωση αυτή έκανε τη γνωστή χειρονομία των γκρίζων λύκων.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη Μερσίνη σηκώνει το χέρι του, κάνει το σχήμα των Γκρίζων Λύκων και λέει: «Ένα έθνος, μία σημαία, ένα κράτος, μία πατρίδα», δηλαδή το εθνικό σύνθημα της Τουρκίας.

Ο τούρκος πρόεδρος μίλησε για πιθανή επιστράτευση και παρουσιάστηκε ετοιμοπόλεμος. «Όταν γίνει η επιστράτευση, όταν σας καλέσουν στο καθήκον, τότε θα πάω μαζί σας πρώτος» δήλωσε χαρακτηριστικά.