XFM Radio - Let the music Rocks

Heartplus.gr - Για Ελληνικές Επιτυχίες

ShowBiz Radio - Οι καλύτερες Dance επιτυχίες

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018

Ημέρα της Γυναίκας: Η σύγχρονη γυναίκα ως «Wonder Woman»

Ημέρα της Γυναίκας: Η σύγχρονη γυναίκα ως «Wonder Woman»

Στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο έχει καθιερωθεί παγκοσμίως η Ημέρα της Γυναίκας. Μια ημέρα ευαισθητοποίησης ,που μας υπενθυμίζει τους αγώνες που έχουμε δώσει οι γυναίκες, για να μπορούμε να έχουμε ισότιμα δικαιώματα με τον άνδρα -π.χ. το δικαίωμα στην εργασία, που προσφέρει στην γυναίκα ανεξαρτησία και αυτονομία. 
Μπορεί νομοθετικά στον Δυτικό πολιτισμό η σύγχρονη γυναίκα να έχει κερδίσει ισότιμα δικαιώματα με τον άνδρα, όμως παραμένει μικρότερο το ποσοστό γυναικών που έχουν ανώτερες εργασιακές θέσεις .Ο αγώνας για την ισότιμη μεταχείριση των γυναικών συνεχίζεται μέσα από τις επιστήμες, τις τέχνες, την τεχνολογία, την εκπαίδευση και την πολιτική. Πλήθος από αξιόλογες γυναίκες κυνηγάνε τα όνειρά τους και αφήνουν το στίγμα τους μέσα από σκληρή δουλειά, ταλέντο και εξειδίκευση, απαλλαγμένο από διακρίσεις, αποδεικνύοντας ότι η γυναίκα του σήμερα δεν ανήκει στο... ασθενές φύλο. 
Στον 21ο αιώνα ο ρόλος της γυναίκας είναι πιο πολυπαραγοντικός από ποτέ, διότι πρέπει να ισορροπήσει μεταξύ των ρόλων που υπηρετεί -ήτοι, της συζύγου, συντρόφου, φίλης, μάνας, κόρης και εργαζόμενης.
Γιατί ο άνδρας, αντί να θαυμάζει την σύγχρονη Wonder Woman, δυσκολεύεται να την διαχειριστεί; Φταίει η οικονομική της ανεξαρτησία; Ο δυναμικός της χαρακτήρας;

Το κυρίαρχο αρσενικό κολακεύεται όταν νιώθει απαραίτητος...

Ο παραδοσιακός άνδρας προτιμάει να πορεύεται μπροστά από την γυναίκα του, παρά δίπλα της -τι και αν αυτό είναι φαινομενικό και συνεπάγεται ότι εκείνη τα περιμένει όλα από εκείνον. Η γυναίκα αγωνίστρια δίνει καθημερινά μάχες επιβίωσης για εκείνη και για τον σύντροφό της -δυστυχώς, ορισμένες φορές, όχι μόνο δεν επιβραβεύεται, αλλά ούτε καν αναγνωρίζεται.


Ξεκάθαρη... αποστρέφεται τα μισόλογα

Η σημερινή Wonder Woman έχει ανάγκη να γνωρίζει ότι ο σύντροφός της είναι πρόθυμος να γίνει συνοδοιπόρος της στο ταξίδι της επιβίωσης. Η εμπιστοσύνη της μπορεί εύκολα να κλονιστεί από ένα ψέμα, καθώς αυτό το εισπράττει ως υποτίμηση της νοημοσύνης της. Γι' αυτό και αναζητεί ένα αρσενικό με ισχυρό δυναμικό, αλλά ταυτόχρονα με ευαισθησίες, προκειμένου να σταθεί δίπλα της, χωρίς να την ανταγωνίζεται. Κάτι τέτοιο κάνει τους άνδρες να αισθάνονται αδύναμοι.

Δεν έχει καιρό για παιχνίδια...

Οι άνδρες με ασταθή προσωπικότητα, που αλλάζουν γρήγορα άποψη και συμπεριφορά, δεν εμπνέουν σεβασμό, καθώς η αναποφασιστικότητα θα μεταφραστεί ως κοροϊδία.


Έχει ανάγκη από άνευ όρων αγάπη και σταθερότητα

Η Wonder Woman έχει μάθει να παλεύει μόνη της, συνεπώς έρχεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις, γι' αυτό επιδιώκει από την σχέση της, αληθινή συντροφικότητα. Παρότι επιδιώκει την ανεξαρτησία και φαινομενικά δείχνει συναισθηματικά αυτάρκης, έχει ανάγκη από τρυφερότητα, κάτι το οποίο μπορεί να μην αντιληφθεί ο σύντροφός της. Υποτιμητικές και προσβλητικές συμπεριφορές δεν την αποδυναμώνουν -αντιθέτως, την πεισμώνουν. 


Αγαπά δυνατά και είναι σταθερή

H Wonder Woman δεν εξαφανίζεται στα δύσκολα -αντιθέτως, θα παλέψει και για τον σύντροφό της. Στην περίπτωση που ο άνδρας απομακρυνθεί από εκείνη, θα προσπαθήσει να τον διεκδικήσει, όχι όμως στο σημείο που θίγεται η αξιοπρέπειά της... Αυτή την μεγαλοπρέπεια της άνευ όρων αγάπης, αλλά όχι παράδοσης, μερικές φορές δεν μπορεί να την αναγνωρίσει ο άνδρας.


Η γυναίκα κυνηγός μπορεί να χαθεί στο δάσος...

Έκτος από την δυναμική Wonder Woman, η σύγχρονη γυναίκα μερικές φορές παίρνει τον ρόλο του κυνηγού, διότι γνωρίζει τι θέλει και πώς να το αποκτήσει, συνεπώς δεν διστάζει να διεκδικήσει τον άνδρα που θέλει. Ο ρόλος του κυνηγού ενδεχομένως να κολακεύει έναν άνδρα, αλλά παράλληλα του στερεί το δικό του αρχέγονο ένστικτο... Εάν δε η γυναίκα έχει εξαιρετικά επίμονη προσωπικότητα και διεκδικεί με κάθε κόστος, μπορεί να χαθεί σε όλο αυτό το ερωτικό παιχνίδι.


Η Wonder Woman όταν πληγωθεί, τότε θα αναγεννηθεί από τα τραύματά της, με μονόδρομο την επιβίωση, ειδικά εάν έχει παιδιά. Η «αχίλλειος πτέρνα» της είναι να εγκλωβιστεί στην τελειομανία ή να αναλάβει περισσότερες ευθύνες από όσες αντέχει, διότι θα την εξαντλήσει.

H Wonder Woman υπερασπίζεται τις αρχές και τα όνειρά της 

Συνειδητοποιημένη και ασυμβίβαστη, γεμάτη σιγουριά, ισορροπεί με μαεστρία τους πολλαπλούς ρόλους της. Το αν θα εστιάσει στην οικογένεια ή στην επαγγελματική της ανέλιξη εξαρτάται από τις προσωπικές της αξίες. Το πιο σημαντικό στο πολυμορφικό των ρόλων που υπηρετεί η σύγχρονη Wonder Woman, είναι να παίρνει ικανοποίηση από τον κάθε ρόλο της. 
«Wonder Woman» στα αγγλικά σημαίνει «γυναίκα-θαύμα»... Μεταφορικά σημαίνει η γυναίκα-ηρωίδα, που πρέπει να αντεπεξέλθει στους πολλαπλούς ρόλους, στην σύγχρονη κοινωνία, σε όλα τα επαγγελματικά επίπεδα, διότι αφενός έχει αποκτήσει δικαιώματα χειραφέτησης, αλλά αυτό συνεπάγεται και υποχρεώσεις. 
Η γυναίκα σήμερα μπορεί να έχει χειραφετηθεί ως προς τις ελευθερίες της μέσα στη ζωή και τους χώρους εργασίας, όμως δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά την διαφορετικότητά της από τον άνδρα και να μην έρχεται σε σύγκρουση, αλλά να κρατά την ταυτότητά της ως γυναίκα.

Χρόνια πολλά... σε κάθε γυναίκα όλου του κόσμου, ξεχωριστά!