Χελώνα αναπνέει μέσω των γεννητικών της οργάνων

xel_01

Φανταστείτε μία χελώνα με πράσινα μαλλιά...

Κι όμως, δεν της τα «φύτεψαν» για να λάβει μέρος σε καρναβάλι. Απλά έτσι γεννήθηκε. Και δεν φθάνει μόνο αυτό. Η χελώνα αυτή που εντοπίστηκε σε ποταμό στην Αυστραλία αναπνέει μέσω των γεννητικών της οργάνων. 

Μοιάζει με μοικάνα, όπως χαρακτηριστικά γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ επισημαίνοντας ότι, πλέον η χελώνα αυτή συγκαταλέγεται στη λίστα με τα είδη προς εξαφάνιση. 


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN, πρόκειται για μία χελώνα που βρέθηκε στο ποταμό Mary, στην Κουινσλάνδη της Αυστραλίας, η οποία έχει την ασυνήθιστη ικανότητα να αναπνέει μέσω αδένων στο οπίσθιο άνοιγμα για αναπαραγωγή.

Αυτή η βιολογική λειτουργία επιτρέπει στη χελώνα να μπορεί να παραμένει στο νερό έως κι τρεις ημέρες.

Για το λόγο αυτό στις χελώνες αυτές φυτρώνει στο κεφάλι τους μία πράσινη «περούκα» από φύκια. Τα φύκια αυτά αναπτύσσονται στο κεφάλι τους επειδή παραμένουν για μεγάλο χρόνο κάτω από το νερό, όπως εξηγεί ο Ρίκι Γκαμπς, βιολόγος της Ζωολογικής Εταιρείας στο Λονδίνο (ZSL).

About xfm.gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.