Γαλλία: 10χρονος κατηγορείται για την φονική πυρκαγιά - Έχασαν την ζωή τους μάνα και 3 παιδιά

Γαλλία: 10χρονος κατηγορείται για την φονική πυρκαγιά - Έχασαν την ζωή τους μάνα και 3 παιδιά

Ένας 10χρονος βαρύνεται με υποψίες ότι προκάλεσε την πυρκαγιά σε ένα συγκρότημα εργατικών κατοικιών, όπου έχασαν τη ζωή τους μια 33χρονη μητέρα με τα τρία παιδιά της, την Πέμπτη στο Ομπερβιγιέ της Γαλλίας.  

Ανακριτής στο Μπομπινί αποφάσισε ο 10χρονος να τεθεί στο μικροσκόπιο της γαλλικής δικαιοσύνης με την κατηγορία του εμπρησμού με πρόκληση θανάτου, ένα έγκλημα που επισύρει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, επισήμανε μια δικαστική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ωστόσο, το αγόρι δεν θα δικαστεί, καθώς η ηλικία του τον καθιστά ποινικά ανεύθυνο. Ο ανακριτής αποφάσισε να επιβάλει στο νεαρό ύποπτο το «μέτρο της απομάκρυνσης» από αυτήν την κοινότητα του Σαιν Σεν Ντενί.

«Έπαιζε με έναν αναπτήρα και έβαλε φωτιά σε ένα κομμάτι ύφασμα. Δεν κατάφερε να σβήσει τη φωτιά που εξαπλώθηκε στο διαμέρισμα, κατόπιν στα γειτονικά διαμερίσματα» εξήγησε η δικαστική πηγή.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε την Πέμπτη γύρω στις 17.00 τοπική ώρα και εξαπλώθηκε στους πέντε τελευταίους ορόφους του πολυώροφου κτιρίου, που απαριθμεί συνολικά 18 ορόφους.

Οι σοροί της 33χρονης γυναίκας, που ήταν έγκυος, και των παιδιών της ηλικίας 18 μηνών, 4 ετών και 6 ετών εντοπίστηκαν νωρίς το βράδυ στον 17ο όροφο του κτιρίου.

Άλλοι 9 άνθρωποι, έξι ένοικοι και τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά από τη φωτιά για την κατάσβεση της οποίας κινητοποιήθηκαν περίπου τριάντα πυροσβεστικά και 100 πυροσβέστες.

Οι Αρχές απομάκρυναν από το φλεγόμενο κτίριο με 108 διαμερίσματα, 250-350 ανθρώπους.

0 Σχόλια