Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Ουρουγουάη-Γαλλία 0-2

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Ουρουγουάη-Γαλλία 0-2 (photos)

Η Γαλλία προέταξε την ποιότητά της απέναντι στην σκληράδα της Ουρουγουάης και βγήκε νικήτρια με 2-0, παίρνοντας την πρόκριση για τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στους «4», οι «μπλε» που μοιάζουν ασταμάτητοι στα γήπεδα της Ρωσίας θα αντιμετωπίσουν το νικητή που θα προκύψει από τον προημιτελικό της Βραζιλίας με το Βέλγιο.

Κομβικό για την επικράτηση της Γαλλίας ήταν το πρώτο γκολ το οποίο πέτυχε ο Βαράν μετά από στημένη μπάλα στο 40', ενώ το 2-0 (60΄) που σφράγισε και την πρόκριση προήλθε από τραγικό λάθος του Μουσλέρα που σε σουτ του Γκριεζμάν έκανε κακή εκτίμηση θυμίζοντας... Κάριους!


Η Ουρουγουάη πάλεψε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για να είναι ανταγωνιστική, όμως, η απουσία του Καβάνι ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής κάθε φορά που πατούσε στην αντίπαλη περιοχή.

Η αμυντική λειτουργία των Λατινοαμερικάνων δεν μπόρεσε να είναι απόλυτα αποτελεσματική μπροστά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παικτών της Γαλλίας.

Οι «μπλε» με καλή κυκλοφορία της μπάλας και ουσία στο παιχνίδι τους μπόρεσαν να πάρουν το εισιτήριο για τους «4», κινδυνεύοντας ουσιαστικά μόνο στο 43' όταν ο Κάσερες απείλησε και ο Λιορίς έκανε την απόκρουση του αγώνα.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μουσλέρα, Κάσερες, Χιμένες, Γκοδίν, Λασάλτ, Τορέιρα, Νάντες (73' Ουρεταβισκάγια), Βεσίνο, Μπεντανκούρ (59' Ροντρίγκες), Σουάρες, Στουάνι (59' Γκόμες)

ΓΑΛΛΙΑ (Όσκαρ Ταμπάρες): Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντέζ, Πογκμπά, Καντέ, Εμπαπέ (88' Ντεμπελέ), Γκριεζμάν (90+3' Φεκίρ), Τολισό (80' Ενζονζι), Ζιρού

0 Σχόλια