Η ελπίδα για την απελευθέρωση των Μητρετώδη και Κούκλατζη σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ

Τέλος της ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών βλέπει ο Πάνος Καμμένος | Newsit.gr

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σήμερα το πρωί, μεταξύ άλλων έκανε αναφορά και στο ζήτημα των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών.

Ο ΥΕΘΑ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει πρόοδος στην υπόθεση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών, "Για πρώτη φορά το λέω. Βλέπω να αρχίζει μια διαδικασία που μας δίνει την ελπίδα για την απελευθέρωση των δύο ομήρων."

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πεποίθηση του ότι τώρα που οι εκλογές τελείωσαν στην Τουρκία και με την αναμενόμενη κατάργηση τις κατάστασης έκτακτης ανάγκης, θα ανοίξει ο δρόμος για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι υπηρετούν πλέον στην Τουρκία.

"Οι εκλογές τελείωσαν. Οι Έλληνες στρατιωτικοί υπηρετούν πλέον στην Τουρκία. Έχει ξεκινήσει στην Τουρκία η συζήτηση για άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης."

"Θεωρώ ότι ο κ. Ερντογάν αντιλαμβάνεται το ότι να κρατάει ομήρους συμμάχους στρατιωτικους, δεν είναι το ότι καλύτερο για τη διεθνή εικόνα της χώρας τους", δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Τουρκία θα κατανοήσει ότι οι προκλήσεις επηρεάζουν αρνητικά τις σχέσεις των δύο χωρών και υπογράμμισε ότι η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών θα βοηθήσει στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

"Ελπίζω να γίνει αντιληπτό ότι οι συνεχείς προκλήσεις κάνουν κακό στις δυο χώρες. Αυτό θα είναι ένα θετικό σήμα εκ μέρους της Τουρκίας και θα βοηθήσει στην εξομάλυνση των σχέσεων μας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΥΕΘΑ.

0 Σχόλια