“Μακεδόνα” αποκαλεί τον Ζάεφ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

“Μακεδόνα” αποκαλεί τον Ζάεφ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ | Newsit.gr

Οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει την πΓΔΜ ως “Μακεδονία” εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, η συμφωνία των Πεσπών φαίνεται δεν άλλαξε κάτι. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πένς άλλωστε στον λογαριασμό του στο Twitter αναφέρει ότι μίλησε με τον Μακεδόνα πρωθυπουργό Ζάεφ.

Με δυο tweets ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πένς περιχαρής αναφέρει ότι μίλησε με τον “Μακεδόνα” πρωθυπουργό Ζάεφ και τον Έλληνα πρωθυπουργό Τσίπρα χαρακτηρίζοντας την συμφωνία των Πρεσπών ιστορική για το ζήτημα της ονομασίας…

Οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει την πΓΔΜ ως “Μακεδονία” εδώ και δεκαετίες, ωστόσο ακόμη κι αν ξεκινήσουν να κάνουν χρήση του όρου “Βόρεια Μακεδονία” σε ένα μελλοντικό του tweet ο Αμερικανός αντιπρόεδρος μάλλον δεν θα άλλαζε κάτι. Εάν και πάλι αναφερθεί σε εθνικότητες, τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παραμείνει Έλληνας και ο ομολογός του της Βόρειας Μακεδονίας θα παραμείνει… “Μακεδόνας” καθώς η συμφωνία σε ό,τι αφορά στην εθνικότητα λέει “Μακεδόνας”/ πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας και κανείς δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία να συνεχίσει μετά την… κάθετο.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο Ζόραν Ζάεφ χαρούμενος για τη στήριξη των ΗΠΑ και αυτός μέσω Twitter μιλάει για «Μακεδόδες» πολίτες και «Μακεδονία».

0 Σχόλια