Βουλή: Πιέσεις στον Δημήτρη Καμμένο για να παραδώσει την αντιπροεδρία

dimitris_kammenos3

Πιέσεις για να παραδώσει την έδρα της αντιπροεδρίας της Βουλής δέχθηκε ο κ. Δημήτρης Καμμένος από τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων του κοινοβουλίου κατά την σημερινή τους συνεδρίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο Πρόεδρος Νίκος Βούτσης όσο και οι αντιπρόεδροι Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ) και Σπύρος Λυκούδης (Ποτάμι) υποστήριξαν την άποψη ότι ο κ. Καμμένος πρέπει να παραιτηθεί του αξιώματος ώστε να αποφευχθεί η κατάθεση πρότασης μομφής που θα μετατρέψει μια καθαρά «κανονιστικού τύπου» διαδικασία σε συζήτηση με χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης. Οι ίδιοι εξήγησαν στον κ. Καμμένο πως ενδεχόμενη εκτροπή μιας τυπικής διαδικασίας σε μάχη για τα εσωκομματικών των ΑΝΕΛ θα λειτουργήσει εις βάρος του κοινοβουλίου. 

Εκτός όμως των πιο ψύχραιμων τοποθετήσεων, υπήρξαν και αυστηρές προτάσεις όπως για παράδειγμα της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου που υποστήριξε να καταργηθεί η θέση του κ. Καμμένου ή να του αφαιρεθεί ο λόγος εάν κατά την συζήτηση της πρότασης μομφής μιλήσει για την συμφωνία των Πρεσπών.

Πάντως, από την πλευρά του ο κ. Καμμένος φάνηκε διατεθειμένος να σκεφτεί τις παρατηρήσεις και τους προβληματισμούς των υπολοίπων μελών της Διάσκεψης γι αυτό και δεσμεύτηκε να απαντήσει στον κ. Βούτση εως το τέλος της εβδομάδας για την τελική του απόφαση.

0 Σχόλια