Παππάς για συμφωνία Πρεσπών: Η Ελλάδα δεν έχει λόγο να φοβάται

4500346

«Δεν καταλαβαίνω γιατί μία χώρα, η οποία βρίσκεται στα βόρεια σύνορά μας, μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τα εθνικά μας συμφέροντα, τη στιγμή, μάλιστα, που αυτήν την ώρα έχουμε στο τραπέζι μία λύση, κατά την οποία για πρώτη φορά οι γείτονες μας λένε ότι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την αρχαία ελληνική ιστορία» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παππάς, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν ήταν έτσι το προηγούμενο διάστημα».

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι «έχει γίνει από εκεί μία τομή, αλλάζει το όνομα και το Σύνταγμα, καταλαβαίνουν και αυτοί ότι είναι ανάγκη για το μέλλον τους να έχουν καλές σχέσεις με την Ελλάδα και η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται, αντίθετα έχει υποχρέωση να διεκδικήσει και να κατακτήσει τον ηγετικό της ρόλο στη Βαλκανική, έναν ρόλο που καμία άλλη χώρα, λόγω μεγέθους, υπαρκτών προβλημάτων και γεωγραφικής θέσης δεν μπορεί να παίξει».

Όσον αφορά στις αντιδράσεις, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε ότι «περνώντας ο καιρός γίνεται πιο ψύχραιμη η συζήτηση, ενώ οι πράξεις βίας και οι ακρότητες αφορούν περιορισμένες ομάδες, οι οποίες κάθε άλλο παρά για τη Μακεδονία μας νοιάζονται». «Αυτοί που έχουν τη σβάστικα στο μπράτσο, στο μυαλό ή στη γλώσσα, είναι οι πολιτικοί απόγονοι αυτών που παρέδωσαν τη Μακεδονία στη Βουλγαρία. Άρα, καμία σχέση δεν μπορούν να έχουν αυτοί, και το λέω με απόλυτο σεβασμό και στον κόσμο που έχει βγει και έχει διαμαρτυρηθεί, όπως είναι απολύτως θεμιτό σε μία Δημοκρατία, για το ζήτημα του Μακεδονικού» υπογράμμισε.

«Αυτοί οι πολιτικοί απόγονοι καμία σχέση δεν μπορούν να έχουν με την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και την ανάδειξη του ρόλου της Μακεδονίας, ως περιοχής που είναι πάρα πολύ κρίσιμη για την περιφερειακή ανάπτυξη και της Βαλκανικής και της κεντρικής Ευρώπης» συμπλήρωσε. «Κι αν έχει υπάρξει μία προδοσία, είναι η προδοσία των δυνατοτήτων της Βόρειας Ελλάδας, της Μακεδονίας και ακολούθως και όλης της Ελλάδας. Αυτές οι δυνατότητες προδόθηκαν και ακολουθήθηκαν πολιτικές, οι οποίες δεν βοήθησαν τη χώρα και τον λαό» τόνισε ο κ. Παππάς.

0 Σχόλια