Τα Κουφονήσια συνδυάζουν την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία με την ηρεμία μιας πανέμορφης παραλίας


Μπορεί να μην είναι ο απόλυτος προορισμός για ένα Σαββατοκύριακο, καθώς βρίσκεται μόλις πέντε ώρες μακριά από τον Πειραιά, όμως τα Κουφονήσια είναι ένας μικρός παράδεισος κι αυτό θα το καταλάβετε με το που θα φτάσετε στο λιμάνι του Άνω Κουφονησίου.

Γαλάζια νερά και γραφικά ψαροκάικα, γεμίζουν το τοπίο ενός νησιού που θα καταφέρει να μείνει χαραγμένο στη μνήμη σας από την πρώτη κιόλας επίσκεψή σας σε αυτό. Διότι, τα Κουφονήσια συνδυάζουν την πιο ωραία γαστρονομική εμπειρία και τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες παραλίες των Κυκλάδων. Τι άλλο μπορεί να αναζητήσει κάποιος από το Καλοκαίρι του;

Δύο κυκλαδίτικα νησιά, ένας μικρός παράδεισος


Στην καρδιά των Κυκλάδων, θα ανακαλύψετε δύο νησιά που θα σας κάνουν να ερωτευτείτε, και παρόλο που το Κάτω Κουφονήσι δεν έχει μέρος να διανυκτερεύσετε παρά μόνο μια ταβέρνα, το ελεύθερο camping και οι ολοήμερες εκδρομές σε αυτό θα σας ταξιδέψουν σε κάποιον άλλο κόσμο μακριά από την φασαρία της πόλης και του ψηφιακού κόσμου. Είτε αποφασίσετε να μείνετε εκεί, είτε στο Άνω Κουφονήσι, θα χαλαρώσετε και θα ξεκουραστείτε από το πρώτο κιόλας διήμερο.


Εναλλακτικές διακοπές με καλό φαγητό και εξωτικές παραλίες

Εκεί ο χρόνος σταματά στην πιο ευτυχισμένη σας στιγμή. Διότι, οτιδήποτε κι αν ψάχνετε μπορείτε να το βρείτε στις πανέμορφες παραλίες των Κουφονησίων, τα κρυστάλλινα νερά και τις παραθαλάσσιες ταβέρνες του νησιού. Από το Πορί στο Γάλα, από το Γάλα στην Πισίνα και από εκεί στην Ιταλίδα, οι παραλίες του Άνω Κουφονησίου θα σας μαγέψουν πριν ακόμη κάνετε την πρώτη σας βουτιά. Εκείνο όμως, που έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις κάθε ταξιδιώτη στο νησί, είναι πως ακόμη και στο κεντρικό τους λιμάνι, το νερό είναι τόσο μπλε και καθαρό που θα σας κάνει να το αγαπήσετε από το πρώτο κιόλας, λεπτό.


Φρέσκα θαλασσινά, η πιο ωραία αστακομακαρονάδα αλλά και το πασίγνωστο και πιο ζουμερό σουβλάκι στην Χώρα του Άνω Κουφονησίου, είναι μόνο μερικές από τις απόλυτες γαστρονομικές εμπειρίες του φετινού Καλοκαιριού σας. Διότι, οι ημέρες σας εκεί θα ξεκινούν από τις χρυσαφένιες παραλίες του νησιού και θα τελειώνουν σε κάποια παραθαλάσσια ταβέρνα λίγο πιο πάνω.


Ένα μπαρ πάνω στη θάλασσα όμως, και το «πέρασμα» από τα μικρά τραπεζάκια στη Χώρα είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά στη νυχτερινή ζωή του Άνω Κουφονησίου. Ρομαντικές βραδιές με θέα τα αστέρια ή κατά τη δύση του ηλίου, αλλά και παρεΐστικα μαγαζιά με μικρά τραπεζάκια και ρακή θα κάνουν κάθε ταξιδιώτη να ξαναγυρίσει.

0 Σχόλια