Όταν η διαφήμιση της Benetton γίνεται πραγματικότητα! Το φιλί μεταξύ του Πάπα και του Μεγάλου Ιμάμη των ΗΑΕ

pope

Δίνοντας με αυτό το περίεργο φιλί ένα μήνυμα αγάπης, ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Αλ Αζχαρ καταδίκασαν κάθε διάκριση εις βάρος των θρησκευτικών μειονοτήτων ζητώντας να υπάρξει αδελφοσύνη σε ένα κείμενο που υπέγραψαν τη Δευτέρα το απόγευμα!

Μία αμήχανη στιγμή είχε ο Πάπας Φραγκίσκος με τον Μεγάλο Ιμάμη του αλ Άζχαρ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπως αποδεικνύεται και από την φωτογραφία.

Και μπορεί στην αρχή όλοι να νόμιζαν πως ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Ιμάμης μπερδεύτηκαν, ωστόσο το φιλί αυτό δόθηκε επί τούτου.

Δίνοντας με αυτό το περίεργο φιλί ένα μήνυμα αγάπης, ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Αλ Αζχαρ καταδίκασαν κάθε διάκριση εις βάρος των θρησκευτικών μειονοτήτων ζητώντας να υπάρξει αδελφοσύνη σε ένα κείμενο που υπέγραψαν τη Δευτέρα το απόγευμα.
Ο ποντίφικας, ντυμένος στα λευκά, και ο σεΐχης Άχμεντ αλ Τάγεμπ, ντυμένος στα μαύρα, εμφανίστηκαν 
στο μεγάλο τέμενος Ζάγεντ και αφού μίλησαν στον λαό, στην συνέχεια αγκαλιάστηκαν στη σκηνή και 
φιλήθηκαν έτσι.

Πολλοί παρατηρητές, βλέποντας αυτή την εικόνα από την εκδήλωση πίστεψαν πως πρόκειται απλά για 
μία πράξη αγάπης, καθώς ο ένας φίλησε τον άλλον λίγο πιο πάνω από τα χείλη. Πάντως από την πλευρά του RT ανέφερε πως δεν πρόκειται για φιλί, καθώς ο ποντίφικας και ο ιμάμης άγγιξαν απλά τις μύτες τους.

Νομικά μέτρα κατά της Benetton για  το φιλί του πάπα

Βέβαια, αυτή η σκηνή μας φέρνει στο νου την "προφητική" διαφήμιση της Benetton πριν λίγα χρόνια. Τότε το Βατικανό είχε απειλήσει να προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να σταματήσει την κυκλοφορία και τη μετάδοση της διαφήμισης της ιταλικής εταιρείας ρούχων που ήταν  αποτέλεσμα φωτομοντάζ κι απεικόνιζε τον πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' να φιλιέται στο στόμα με τον ιμάμη Αλ Άζχαρ.

Η διαφήμιση «όχι μόνο προκαλεί ζημιά στην αξιοπρέπεια του πάπα και της καθολικής εκκλησίας αλλά και στα αισθήματα των πιστών» ανάφερε σχετική ανακοίνωση.

Αυτά τότε... Ενώ τώρα; 

0 Σχόλια