Ψάχνουν για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα για την συνομιλία Παππά-Μιωνή - Ειδικό δικαστήριο είσαι εδώ;

Θύελλα μετά τη συνομιλία Μιωνή-Παππά: Κατηγορίες για παρακράτος ...

Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» μπαίνει από σήμερα η περιβόητη συνομιλία του πρώην κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Και αυτό καθώς ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ευ. Ιωαννίδης, ο οποίος χθες παρέλαβε το επίμαχο υλικό, έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αντικείμενα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως όσα ακούγεται να λέει ο κ. Παππάς δεν είναι αντίστοιχα με όσα είχε καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής!

Σε πρώτη φάση πάντως ο εισαγγελέας θα ελέγξει τη νομιμότητα του επίμαχου ηχητικού ντοκουμέντου, καθώς για τις δικαστικές αρχές είναι πολύ σημαντικό να διαπιστωθεί αν η επίμαχη συνομιλία ήταν δημόσια ή ιδιωτική. Για το λόγο αυτό εισαγγελικές πηγές ανέφεραν ότι είναι πολύ πιθανό να διαταχθεί η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί η γνησιότητα του υλικού και συγκεκριμένα αν έχει υποστεί κάποιου είδους επεξεργασία.

Ακόμη, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα εξεταστούν νομικά θέματα που προκύπτουν και τα οποία αφορούν στον τόπο καταγραφής της συνομιλίας. Και αυτό καθώς η επίμαχη συνομιλία φέρεται να έγινε στην Κύπρο, κάτι που αν ισχύει η επίμαχη πράξη διέπεται από δίκαιο άλλης χώρας.

Τέλος, ο εισαγγελέας θα εξετάσει αν είναι νόμιμη η χρήση της επίμαχης συνομιλίας με τις προϋποθέσεις που ισχύουν στο σχετικό άρθρο 14 νόμου 4637/2019 που αφορά χρήση αποδεικτικού μέσου όταν καταγγέλλεται κακούργημα σχετικό με οικονομικό ή έγκλημα διαφθοράς.

0 Σχόλια