Καμπανάκι ειδικών για τα πανηγύρια: Κίνδυνος μετάδοσης του ιού λόγω του συγχρωτισμού – Αρκουμανέας: Οι εικόνες είναι απαράδεκτες


Tον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες για το «αγαπημένο σπορ του καλοκαιριού», τα Πανηγύρια, με αφορμή πανηγύρι στην Αλίαρτο Βοιωτίας, παρουσία και βουλευτών. 

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην ΕΡΤ1 τόνισε: «Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πρόβλημα υπάρχει. 

Υπάρχει κυκλοφορία του ιού έστω και χαμηλή. Αυτό που συνέβη στην Αλίαρτο είναι απαράδεκτο. Οι εικόνες αυτές είναι πολύ ανησυχητικές. Έχουμε δώσει οδηγίες που όμως δεν τηρούνται. Οι καταστάσεις έντονου συγχρωτισμού ευνοούν τη δημιουργία εστιών υπερμετάδοσης του ιού«, τόνισε ο κ. Γώγος. 

Ερωτηθείς για τον εάν η Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να εισηγηθεί την απαγόρευση των πανηγυριών, ο κ. Γώγος είπε «το θέμα έχει απασχολήσει την Επιτροπή, ενώ δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.»

Πανηγύρια, όπως αυτό στην Αλίατρο, θα πρέπει να απαγορευτούν. Δεν είναι δύσκολο, έστω και εάν οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές να γίνει μετάδοση του ιού. Πρόσθεσε δε, ότι » ενώ η Επιτροπή έδωσε κατευθύνσεις για την πραγματοποίηση των πανηγυριών και των κοινωνικών εκδηλώσεων με την τήρηση κανόνων και χωρίς να ευνοούνται φαινόμενα συνωστισμού, αυτό στην πράξη δεν συμβαίνει». 

«Στα γήπεδα», είπε, «γίνονται αγώνες χωρίς τη συμμετοχή θεατών. Θα μπορούσαν να είναι στα γήπεδα 1000 θεατές αντί για 50.000. Ωστόσο το απαγορεύσαμε. Τηρούμε αυστηρά μέτρα στα γυμναστήρια, στις κατασκηνώσεις και αλλού. Δεν είναι δυνατόν είπε να έχουμε πάρει τέτοιες αποφάσεις που επηρεάζουν και την οικονομία αυτών των επιχειρήσεων και να βλέπουμε αυτές τις απαράδεκτες εικόνες στην Αλίατρο. Εάν γίνονται τα πανηγύρια υπό αυτές τις συνθήκες που είδαμε, θα πρέπει να απαγορευτούν». 

«Όταν βλέπουμε αυτές τις εικόνες οπωσδήποτε και θα παρέμβουμε, οι εικόνες αυτές στην Αλίαρτο είναι απαράδεκτες και δνε έχουμε δώσει άδεια για τέτοιες καταστάσεις» δήλωσε μιλώντας στον Alpha ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π.Αρκουμανέας.

0 Σχόλια