Δείτε το video του νέου single των Enslaved

Δείτε το video του νέου single των Enslaved

Η σπουδαία progressive black metal μπάντα έδωσε στη δημοσιότητα το δεύτερο δείγμα από το επερχόμενο "Utgard" που θα κυκλοφορήσει στις 2 Οκτωβρίου.

Μπορείτε να δείτε το, γυρισμένο στην Ισλανδία, video του "Jettegryta" εδώ. 


Σχολιάζοντας το τραγούδι και το συνοδευτικό video, o Grutle Kjellson ανέφερε: «Η Ισλανδία ήταν το τέλειο μέρος για να γυρίσουμε το video του "Jettegryta". 

Ο τίτλος μεταφράζεται ως το «Καζάνι του Γίγαντα» και αναφέρεται στο φυσικό φαινόμενο, όπου τα τρεχούμενα νερά ποταμών, έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, δημιουργούν μια κυκλική τρύπα πάνω σε στέρεο έδαφος. Στην Σκανδιναβική μυθολογία, οι Γίγαντες (σ.σ. "Jotun") έφτιαχναν αυτά τα καζάνια για να μαγειρέψουν. 

Παρά το γεγονός πως αυτά τα φαινόμενα δεν λαμβάνουν χώρα στο ηφαιστειογενές έδαφος της Ισλανδίας, υπάρχουν πολλά ειδυλλιακά μέρη στο νησί στα οποία θα μπορούσαν να κατοικούν Γίγαντες! 

Όταν οι Σκανδιναβοί άποικοι ήρθαν τον όγδοο και τον ένατο αιώνα στην Ισλανδία, κατάλαβαν από την μορφολογία του εδάφους πως θα ήταν αδύνατο να κατοικούν εκεί ξωτικά, νάνοι και γίγαντες. Η Ισλανδία, βρισκόταν στην είσοδο του "Utgard", το απώτερο σύνορο του ανθρώπινου κόσμου. 

Οι στίχοι του τραγουδιού ασχολούνται με την είσοδο σε ένα μαγευτικό και απόκοσμο τέτοιο μέρος. Βαθιά μέσα στο μυαλό μας, είναι μια διέξοδος στα όνειρα, το ασυνείδητο, το χάος». Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το tracklist του "Utgard", ενώ μπορείτε εδώ να δείτε το εξώφυλλο και το πρώτο single από την νέα κυκλοφορία. Σχολιάζοντας την σημασία του δίσκου για αυτούς, η μπάντα ανέφερε πως: «Είναι ένα ταξίδι από και προς την "Utgard". 

Δεν έχει να κάνει με την αποφυγή του φόβου για το σκοτάδι, αλλά για την καταβύθιση σε αυτό. Η αναγέννηση του ατόμου». Τον περασμένο Μάιο, η μπάντα επισκέφθηκε την Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της. 

Ο τελευταίος δίσκος των Enslaved ήταν το εξαιρετικό "E", ενώ εδώ μπορείτε να ανατρέξετε και σε ένα οδηγό δισκογραφίας για το εκπληκτικό συγκρότημα. 

Επίσης, εδώ https://www.rocking.gr μπορείτε να διαβάσετε τους δέκα δίσκους που επηρέασαν περισσότερο την μπάντα, ενώ υπενθυμίζουμε πως δύο από τους τέσσερις δίσκους των Enslaved από την προηγούμενη δεκαετία, βρήκαν τη θέση τους στα 100 καλύτερα metal άλμπουμ από αυτή, όπως αναδείχθηκαν από την συντακτική ομάδα του Rocking.gr.

1. Fires In The Dark
2. Jettegryta
3. Sequence
4. Homebound
5. Utgardr
6. Urjotun
7. Flight Of Thought And Memory
8. Storms Of Utgard
9. Distant Seasons

0 Σχόλια