Πρώτη η Ελλάδα στην Ευρώπη σε υπουργούς και υφυπουργούς ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο


Το συνοθύλευμα από ορφανά του Σημιτη, μαζί με νεοφιλελεύθερους εθνομηδενιστές, κατάφερε σήμερα να ενισχύει την παρουσία του στην κυβέρνηση Μητσοτακη απέναντι στις λιγοστές αλλά ισχύρες πατριωτικές παρουσίες του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Μητσοτάκης δεν τόλμησε, ευτυχώς να αντικαταστήσει τον Δένδια με τον Καιριδη όμως δεν μπόρεσε και να αντισταθεί στις επιταγές και τις επιθυμίες Σημιτη για διεύρυνση του χώρου επιρροής του.

Ο Μητσοτάκης προφανώς πιέστηκε όσο δεν έπαιρνε. Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται ότι είχε θέσει «βέτο» υπέρ της παραμονής στο υπουργικό συμβούλιο τόσο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση όσο και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, ενώ ήθελε να μπουν στην κυβέρνηση και άλλα προσκείμενα σε αυτόν στελέχη, όπως ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης.

Άγνωστη θεωρείται πλέον η τύχη του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος φέρεται ότι είχε ζητήσει την είσοδό του στην κυβέρνηση, και κατά προτίμηση, στο υπουργείο Εξωτερικών, με στόχο την πιο «ευέλικτη» αντιμετώπιση των Ελληνοτουρκικών εν όψει της έναρξης των διερευνητικών επαφών. 

Ο Μητσοτάκης αποφάσισε να κινηθεί κυρίως εντός κόμματος (προς Καραμανλή). Το οποίο είναι και το πιο σωστό, διότι αλλο το πολιτικό κόστος για αυτόν που εκλέγεται, οπότε κοιτάει κάπως και την λαϊκή βούληση και την βάση του, και άλλο το κόστος, βασικά κανένα κόστος, για αυτόν που είναι φυτευτός, επειδή είναι αρεστός. Ακόμη δε λιγότερο κόστος για τις μετεγγραφές. 

Ωστόσο τους Ποταμίσιους δεν τούς γλυτώσαμε. 

Στα πολύ θετικά η αξιοποίηση του Συρίγου που αντί να τον βάλει στο ΥΠΕΞ τον έβαλε στο Παιδείας... 
Ευτυχώς στη θέση αυτή που τοποθετείται δεν καίγεται, όπως θα συνέβαινε π.χ.αν πήγαινε στο Μεταναστευτικής με τον Μηταράκη, και μπορεί να προσφέρει πολλά. Τέτοιοι πολιτικοί δεν κάθονται στον πάγκο. 

Ο Βορίδης σαφώς καλύτερος και ικανότερος από τον Θεοδωρικάκο. 
Ιδανικό θα ήταν να έχει το Μεταναστευτικής υπό την επίβλεψη του. 

Στα εντελώς αρνητικά η διατήρηση του Μηταράκη, η διατήρηση του Υπουργείου αυτού γενικώς. 

Επίσης αρνητικό γεγονός η τοποθέτηση του Γιώργου Ζαββού ως υφυπουργού για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ο Γιώργος Ζαββός είναι αδελφός του κουμπάρου του Σόρος Στέλιου Ζαββού, προέδρου της Solidarity Now και ιδρυτή του fund Zeus Capital Managers. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, που έχει τα τεράστια προβλήματα, δεν μπορεί να είναι σε τέτοια χέρια. Εντελώς περίεργη η τοποθέτηση.

Σε κάθε περίπτωση είναι πλέον μια κυβέρνηση με λιγότερους τεχνοκράτες αλλά με περισσότερους βουλευτές καθώς ο Μητσοτάκης φιλοδοξεί να καταφέρει να πάει σε εκλογές ως το καλοκαίρι.

0 Σχόλια