Οι Duran Duran κυκλοφόρησαν το τραγούδι του David Bowie “Five Years”


Οι Duran Duran τιμούν τη μνήμη του David Bowie διασκευάζοντας το κλασικό τραγούδι «Five Years» του εκλιπόντα καλλιτέχνη. Η διασκευή κυκλοφόρησε την ημέρα που συμπληρώθηκαν 74 έτη από τη γέννηση του David Bowie, στις 8 Ιανουαρίου, μία επέτειος που συνδυάστηκε με μια livestream συναυλία στην οποία συμμετείχε και η θρυλική μπάντα των ‘80s. 

 Το «Five Years» είναι από τα τραγούδια του ιστορικού άλμπουμ «The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars» του David Bowie που κυκλοφόρησε το 1972. «Η ζωή μου ως έφηβος αφορούσε τον David Bowie», δήλωσε ο τραγουδιστής των Duran Duran, Simon Le Bon. «Αυτός είναι ο λόγος που άρχισα να γράφω τραγούδια. 

Ένα κομμάτι του εαυτού δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει τον θάνατό του πριν από πέντε χρόνια, αλλά ίσως αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού στο οποίο είναι ακόμα ζωντανός και πάντα θα είναι», συνέχισε. 

 «Όταν πήραμε το LP “Ziggy Stardust” και βάλαμε τη βελόνα στο βινύλιο, η πρώτη γεύση τελειότητας που πήραμε ήταν το τραγούδι “Five Years”. Δεν μπορώ να αρχίσω να εξηγώ πόση τιμή που νιώθω που με τους Duran Duran είχαμε την ευκαιρία να ερμηνεύσουμε αυτό το εμβληματικό τραγούδι και να τοποθετήσουμε το όνομά μας μαζί με το όνομα του Bowie σε αυτήν την εκδήλωση μνήμης της μουσικής του», ανέφερε ο Le Bon. Ο David Bowie έφυγε από τη ζωή στις 10 Ιανουαρίου 2016 σε ηλικία 69 ετών.

0 Σχόλια