O frontman των The Darkness δεν βλέπει τρόπο επιστροφής της μουσικής μετά την πανδημία


Ο frontman των The Darkness, Justin Hawkins, άσκησε κριτική στην προσπάθεια της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να διαφυλάξουν το μέλλον της μουσικής βιομηχανίας της Βρετανίας εν μέσω πανδημίας.

Αν και η καμπάνια #SaveOurVenues οδήγησε στην συλλογή περισσοτέρων από 80 εκατομμυρίων λιρών σε δωρεές και κρατικές επιδοτήσεις με αποτέλεσμα την διάσωση περισσότερων από 400 συναυλιακών χώρων στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2021, το συγκρότημα επισήμανε ακόμα 24 venues τα οποία βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο.

«Δεν φαίνεται οι τέχνες να είναι προτεραιότητα πλέον. Όταν σπούδαζα μουσική τεχνολογία στο κολλέγιο, θυμάμαι όλες τις συζητήσεις για το ότι η μουσική ήταν το μεγαλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της Βρετανίας μετά το ατσάλι, και το πόσο σημαντική ήταν σαν βιομηχανία, και κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας. Αυτός ο τρόπος σκέψης φαίνεται πως έχει εγκαταλειφθεί πλέον» δήλωσε στο The Telegraph ο Hawkins.

«Ξέρω ότι όλοι υποφέρουν, αλλά είναι πραγματικά δύσκολο να δω δρόμο επιστροφής για τη μουσική, από τη στιγμή που δεν μπορείς να συντηρήσεις ένα συναυλιακό χώρο σε αυτό το κλίμα. Όταν επιστρέψουμε στις συναυλίες, που θα παίζουμε; Ακόμα και τις καλές εποχές, δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα βγει ένα live, οπότε η ιδέα να ασχοληθεί κανείς με τη μουσική είναι αδιανόητη τώρα. Δεν νιώθουμε υποστήριξη, και όλα είναι χάλια τώρα» συνέχισε.

Ο Hawkins μίλησε με αφορμή ένα livestream των The Darkness στο οποίο σκόπευαν να έχουν 400 οπαδούς στο 02, το οποίο άλλαξε μετά την αυστηροποίηση των μέτρων για την πανδημία. Ωστόσο, η εμφάνιση αυτή θα κυκλοφορήσει σε δίσκο το 2021 με τίτλο "Streaming OF A White Christmas".

0 Σχόλια