Στα ημιτελικά του Australian Open ο Τσιτσιπάς, με ιστορική ανατροπή έναντι του Ναδάλ!



Ιστορική ανατροπή ! Η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά προς την κορυφή δεν έχει σταματημό

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κατάφερε από 0-2 να κάνει την απόλυτη επιστροφή και με 3-2 σετ έριξε στο καναβάτσο τον υπεραθλητή Ράφα Ναδάλ! Παίζοντας εκπληκτικό τένις μετά την απώλεια των δύο πρώτων σετ, ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας επικράτησε με 3-6, 2-6, 7-6(4), 6-4, 7-5 σε 4 ώρες και 6 λεπτά, για να προκριθεί στα ημιτελικά του Australian Open για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Είναι, μάλιστα, μόλις ο τρίτος τενίστας στην ιστορία που καταφέρνει να νικήσει τον Ναδάλ έπειτα από 0-2! Επόμενος αντίπαλος ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, την Παρασκευή το πρωί (10.30)

Ο Στεφ βρισκόταν σε άλλο γήπεδο στα πρώτα δύο σετ (3-6, 2-6), ίσως επηρεασμένος και από το διάλειμμα των τεσσάρων ημερών λόγω του walkover, και δεν μπορούσε σε κανένα σημείο να απειλήσει το σερβίς του μεγάλου αντιπάλου του. Στο τρίτο σετ ο Έλληνας έκανε την πρώτη υπέρβαση και μείωσε σε 1-2 στο τάι μπρέικ.

Στο τέταρτο σετ ήρθε το μπρέικ στο 4-4 και στη συνέχεια ο Στεφ σέρβιρε με επιτυχία για το 2-2! Όχι μόνο είχε ζωντανέψει, αλλά πλέον είχε στη δική του πλευρά το μομέντουμ…
Στο πέμπτο σετ είχαμε θρίλερ, αλλά τουλάχιστον ο αγώνας δεν κρίθηκε στα σούπερ τάι μπρέικ! Οι δύο παίκτες κράτησαν το σερβίς τους σχετικά άνετα μέχρι το 5-5 και τότε «χτύπησε» ο Τσιτσιπάς. Σημείωσε το πολυπόθητο μπρέικ και πήρε τις μπάλες στα χέρια του και τελείωσε με την πρόκριση! Ο Τσιτσιπάς θα παίξει τώρα με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Ο 25χρονος Ρώσος, πάντως, έχει 19 διαδοχικές νίκες και «τρέχει» σερί 11-0 κόντρα σε τενίστες του Top 10.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μιλώντας στο Eurosport, λίγο μετά την ιστορική νίκη πρόκριση επί του Ναδάλ, είπε: «Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω τι έγινε εκεί έξω. Ήμουν μέσα σε μια βαθιά τρύπα μετά το 2ο σετ. Πήρα το 3ο σετ και βρήκα την προσμονή που χρειαζόμουν για όσα ακολούθησαν. Είμαι χαρούμενος που έδειξα συνέπεια και έμεινα ψύχραιμος. Αυτό με βοήθησε να πάρω τη νίκη. Όλο αυτό δεν το κάνω μόνο για εμένα, αλλά και για τη χώρα μου. Σε κάθε παιχνίδι που δίνω. Είναι για την αγάπη μου για το τένις» ανέφερε.


0 Σχόλια