Η BMW θέλει περισσότερη… Toyota!


Ταυτόχρονα εξετάζει την περίπτωση να κόψει από την γκάμα της κουπέ και roadster μοντέλα μιας και η Z4 πάει άπατη σε πωλήσεις.

Μπαίνοντας όλο και πιο βαθιά στην εποχή του εξηλεκτρισμού οι συμμαχίες και οι συνεργασίες είναι αναγκαίες ακόμη και για τους μεγαλύτερους παίχτες. 

Σε συνέντευξη του που παραχώρησε σε γερμανικά μέσα ο επικεφαλής της BMW, Oliver Zipse, είπε πως στόχος είναι η επέκταση της συνεργασίας της μάρκας του με την Toyota. 

Και μετά το 2025, αλλά και πέρα από τις κυψέλες καυσίμου και τα σπορ μοντέλα με τις φήμες να κάνουν λόγο ακόμη και για την συμπαραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Δύσκολα τα πράγματα για τα σπορ coupe και roadster μοντέλα. Η Renault έχει ήδη ανακοινώσει πως δεν θα υπάρξει διάδοχο κατάσταση για το Megane RS, ενώ και στην BMW προβληματίζονται με την Z4 που δεν «περπατά» καθόλου σε αντίθεση με την Toyota Supra. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Zipse, «…για να δούμε τι θα επιβιώσει». 

Πρόσφατα σε παρόμοιες δηλώσεις και για σημαντική συρρίκνωση της γκάμας της Mercedes είχε κάνει και ο CEO της Mercedes, Ola Kallenius.

0 Σχόλια