Όσα δίνουμε εμείς για φρεγάτες, οι αμερικανοί τα δίνουν για αυτοκίνητα ταχυδρομείου


Μέχρι το ποσό των 6 δις δολαρίων μπορεί να φτάσει η δαπάνη για την προμήθεια των νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Η απόφαση που έχει ληφθεί για την αντικατάσταση του 75% του στόλου των οχημάτων της ταχυδρομικής υπηρεσίας των ΗΠΑ με αντίστοιχα ηλεκτρικά, φαίνεται πως θα φέρει σημαντικές αλλαγές.

Από το ίδιο νομοσχέδιο, προβλέπεται και η αντικατάσταση του 50% των μεσαίων και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων της ίδιας υπηρεσίας, με ηλεκτρικά μηδενικών ρύπων έως το 2029. Ο στόχος είναι το 2040, να είναι όλα τα νέα οχήματα της USPS (Αμερικάνικη Ταχυδρομική Υπηρεσία) μηδενικών εκπομπών. Από τη σύμβαση που προωθείται για άμεση εκτέλεση, προκύπτει πως η αντικατάσταση θα ξεκινήσει με μια σύμβαση η οποία έχει διάρκεια 10ετίας και περιλαμβάνει από 50.000 έως 165.000 οχήματα. Μεταξύ όσων θα υποστηρίξουν με την ψήφο τους το εν λόγω νομοσχέδιο, είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Υποδομών, ο Peter DeFazio και ο Carolyn Maloney, που είναι στελέχη της Επιτροπής Παρακολούθησης και Μεταρρυθμίσεων και έχει την υψηλή εποπτεία της USPS.

«Χαιρετίζουμε και ενδιαφερόμαστε για οποιαδήποτε υποστήριξη από το Κογκρέσο που προωθεί τον στόχο ενός στόλου οχημάτων Ταχυδρομικής Υπηρεσίας με μηδενικές εκπομπές και την απαραίτητη υποδομή που απαιτείται για τη λειτουργία του», ανέφερε σε Δελτίο Τύπου η USPS, για να συνεχίσει πως «με το σωστό επίπεδο υποστήριξης, το μεγαλύτερο μέρος του στόλου μας θα μπορεί να είναι ηλεκτρικό έως το τέλος της δεκαετίας που μόλις ξεκίνησε». Το ποσό που προβλέπεται από τη σύμβαση για την αντικατάσταση του στόλου των ταχυδρομικών οχημάτων, είναι αντίστοιχο αυτού που στην Ελλάδα θα δαπανηθεί για την προμήθεια του Πολεμικού Ναυτικού με νέες φρεγάτες- και έτσι γίνεται για άλλη μια φορά αντιληπτή η διαφορά των μεγεθών σε κάθε επίπεδο.

0 Σχόλια