Εικόνα από το μέλλον! Έτσι θα είναι πλέον οι μεγάλες συναυλίες; Περισσότεροι οι υγειονομικοί από τους θεατές;


Ενώ τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, οι αίθουσες συναυλιών, οι όπερες, ακόμη και τα γήπεδα πάσης φύσεως είναι κλειστά σχεδόν παντού στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, το Βερολίνο δείχνει στον κόσμο πως θα είναι το μέλλον αν θέλουμε άμεσα να περάσουμε στην κανονικότητα. 

Μια κανονικότητα που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ένα κινητό υγειονομικό εργαστήριο δίπλα σε κάθε μεγάλη διοργάνωση.

Η Φιλαρμονική του Βερολίνου έδωσε την πρώτη ζωντανή συναυλία εδώ και πολύ καιρό - μπροστά σε κοινό. 

Σύμφωνα με τα αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας και σε συνεργασία με τους επιστήμονες του Charité, με τον άρτια οργανωμένο, πρότυπο σχεδιασμό η καθημερινότητα και η κανονικότητα ήρθε ένα βήμα πιο κοντά.

Η πλήρης χωρητικότητα του θεάτρου ήταν 2.000 θέσεις. Προσκλήθηκαν 1000! Εργάστηκαν 45 νοσηλευτές υπό την καθοδήγηση 3 ιατρών.


Η όλη διαδικασία για τους μισούς περίπου διήρκεσε 90 λεπτά.



Οι υπόλοιποι 520 θεατές προσκόμισαν αποτέλεσμα από άλλα κέντρα τεστ της πόλης. Όλες οι αίθουσες της Φιλαρμονικής είχαν ειδικά συστήματα υγιεινής και φίλτρα εξαερισμού. Τα πάντα σχεδιάστηκαν από επιστήμονες της Charité.

Όλα λειτούργησαν τέλεια. Όλοι είχαν το αποτέλεσμα της δοκιμής στο smartphone τους μετά από 20 λεπτά. 


Δεν υπήρξε ούτε ένα θετικό τεστ Covid-19. Η σκηνοθέτης Andrea Zietzschmann μπήκε στη σκηνή στις 7 μ.μ. εγκαίρως, με ένα ευχαριστώ και λέγοντας: "Σήμερα σχεδόν ολόκληρος ο κόσμος κοιτάζει το Βερολίνο, για να δει πώς θα είναι οι διαδικασίες που θα μας οδηγήσουν ξανά στην κανονικότητα."


«Ήταν ένα δώρο εξ ουρανού. Ένας μοναδικός Σεργκέι Rachmaninov (η 2η συμφωνία του) και ένας φανταστικός Τσαϊκόφσκι, υπό τη διεύθυνση του Kirill Petrenko» είπε, εκστασιασμένος, ένας θεατής.

0 Σχόλια