Αυτό είναι το ευρωπαϊκό υγειονομικό διαβατήριο Covid-19


O επικεφαλής της task force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα εμβόλια Τιερί Μπρετόν, παρουσίασε το πρώτο διαβατήριο υγείας για όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποστήριξε πως με το πιστοποιητικό υγείας θα αποδεικνύεται η κατάσταση των Ευρωπαίων πολιτών και αυτό θα επιτρέψει τη συνέχιση των ταξιδιών σε όλη την Ευρώπη.

Χαρακτηριστικά, ο Τιερί Μπρετόν δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του thelocal.it, ότι το νέο υγειονομικό πιστοποιητικό «θα είναι διαθέσιμο σε δύο ή τρεις μήνες» τόσο σε έντυπη όσο και σε ψηφιακή μορφή.

Μεταξύ άλλων, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αναφέρθηκε και στην πορεία του εμβολιασμού στα κράτη-μέλη της Ε.Ε., λέγοντας πως «πρέπει να προλάβουμε την τουριστική σεζόν που ελπίζω να είναι συγκρίσιμη με εκείνη του περασμένου έτους, η οποία στο τέλος δεν ήταν τόσο άσχημη».

Στην ψηφιακή εκδοχή του υγειονομικού διαβατηρίου θα περιλαμβάνεται ένας κωδικός QR με τα προσωπικά στοιχεία και με το αν κάποιος έχει εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό που προκαλεί τη νόσο COVID-19 ή όχι.

Η έντυπη έκδοση θα περιέχει προσωπικά στοιχεία, όπως το όνομα και την ημερομηνία γέννησης, καθώς και τον αριθμό διαβατηρίου που είναι πιστοποιημένος με κωδικό QR, αναφέροντας εάν έχετε εμβολιαστεί και εάν είστε φορέας της νόσου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια