Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Δύσκολο το πέταγμα χαρταετού - Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ώρες;

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Δύσκολο το πέταγμα χαρταετού - Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ώρες;

Καιρός σήμερα: Γενικευμένη κακοκαιρία την Καθαρά Δευτέρα, 15 Μαρτίου, στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - Βελτίωση από το απόγευμα στα δυτικά 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, τις επόμενες ώρες θα επικρατήσει γενικευμένη κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές και καταιγίδες, στην δυτική Ελλάδα, την Μακεδονία, στα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα κ.α.

Στην Αττική από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές που θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και στην Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον πολύ ισχυροί νοτιάδες θα επικρατήσουν στο Ιόνιο που στην συνέχεια θα μετατραπούν σε Βορειοδυτικούς ανέμους της ίδιας έντασης.

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει 3 – 4 βαθμούς σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, την Καθαρά Δευτέρα 15/03/2021 βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά (έως τα 900 περίπου μέτρα) καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων που θα εκδηλωθούν.

Παράλληλα, θυελλώδεις άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα πνέουν κυρίως στις θάλασσες, αλλά και κατά τόπους σε ηπειρωτικά τμήματα. Υψηλός θα είναι επίσης ο κυματισμός που στο Ιόνιο, στο Αιγαίο και στον Κορινθιακό Κόλπο όπου θα εκδηλωθεί έντονος καναλισμός των ανέμων.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται με βέλη οι κυρίαρχες διευθύνσεις των ανέμων, ενώ οι κόκκινες αποχρώσεις και οι αναγραφόμενες τιμές αποτυπώνουν τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις των ανέμων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια