Ο κορωνοϊός «φρέναρε» την Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο


Το σφυροκόπημα της ιαπωνικής πρωτεύουσας από τον κορωνοϊό έδεσε τα χέρια των διοργανωτών, οι οποίοι ανακοίνωσαν τη μη διεξαγωγή της Έκθεσης για πρώτη φορά μετά από 67 χρόνια.

Μπορεί η Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης να διεξήχθη κανονικά, και οι Γερμανοί να ετοιμάζονται πυρετωδώς για το δικό τους μεγάλο αυτοκινητικό ραντεβού (ΙΑΑ 2021), οι Ιάπωνες, ωστόσο, κάνουν πίσω, για πρώτη φορά μετά από 67 χρόνια.

Όπως ανακοίνωσε δια συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος της Toyota και επικεφαλής της ιαπωνικής Ένωσης Κατασκευαστών, Akio Toyoda, η Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο ακυρώνεται, ελέω κορωνοϊού.

Επιδίωξη των διοργανωτών ήταν το μεγάλο αυτοκινητικό ραντεβού να γίνει κανονικά, όπως όμως ανέφεραν, είναι αδύνατο να εξασφαλιστεί ένα «ασφαλές περιβάλλον για τους επισκέπτες και τους εργαζομένους».


Το Τόκιο το τελευταίο διάστημα βάλλεται από ένα ακόμη κύμα Covid-19, με την ιαπωνική κυβέρνηση να είναι έτοιμη να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στον αέρα επίσης βρίσκονται και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, Yoshihide Suga, πως όλα βαίνουν καλώς.

Βάσει παράδοσης, η Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο διεξάγεται είτε τον Οκτώβριο είτε τον Νοέμβριο, ενώ πραγματοποιείται ανά δύο χρόνια. Το πρώτο event έλαβε χώρα το 1953, πριν από 67 χρόνια, με 547.000 ανθρώπους να δίνουν το «παρών». Το 2019 οι επισκέπτες έφτασαν σε 1,3 εκατ. Η φετινή έκθεση ήταν προγραμματισμένη για τον προσεχή Οκτώβριο.

Σημειωτέον πως η επαναλειτουργία του Σαλονιού θα σηματοδοτήσει και τη μετονομασία του δρώμενου σε Tokyo Mobility Show (Έκθεση Κινητικότητας του Τόκιο), ένας τίτλος που αντιπροσωπεύει τη νέα πολιτική των κατασκευαστών για παροχή υπηρεσιών κινητικότητας (αυτόνομα και «έξυπνα» αυτοκίνητα, ηλεκτρικά πατίνια κ.ο.κ.).


0 Σχόλια