Ομολογία από τη «λίγκα των πλουσίων»: «Δεν μας νοιάζει το ποδόσφαιρο, μόνο τα κέρδη μας!» - Η Ευρωπαϊκή Super League στο μεταξύ υπάρχει σε videogames από το 1990!

Πιο ωμή παραδοχή για τους σκοπούς που κρύβονται πίσω από τη δημιουργία στης European Super League δεν θα μπορούσε να υπάρξει, δικαιώνοντας έτσι τους οπαδούς των ομάδων που έχουν εξεγερθεί από τη στιγμή που έγιναν γνωστά τα συγκεκριμένα σχέδια!


Όπως αποκάλυψε στο Sky Sports ο δημοσιογράφος Kaveh Solhekol, μέλος του διοικητικού συμβουλίου μιας εκ των Λίβερπουλ, Μάντεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Τότεναμ, Άρσεναλ, έκανε την ακόλουθη δήλωση λειτουργώντας ως άτυπος εκπρόσωπος των ομάδων που μετέχουν στην ίδρυση της ESL: «Η προτεραιότητα μας είναι να μεγιστοποιήσουμε τα έσοδα και τα κέρδη μας! Το ευρύτερο καλό του παιχνιδιού είναι δευτερεούσης σημασίας».


Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου, ο ίδιος άνθρωπος συμπλήρωσε ότι οι ιδιοκτήτες των ομάδων θέλουν να γίνονται λιγότεροι αγώνες και όχι να αυξήσουν τον αριθμό των αγώνων που υπάρχουν στο τωρινό καλεντάρι, ενώ προκάλεσε σοκ μεταφέροντας τις θέσεις των παραγόντων αναφορικά με τον πιθανό αποκλεισμό των ποδοσφαιριστών τους από διοργανώσεις των εθνικών ομάδων...

«Θα είναι πραγματικά ενθουσιασμένοι, χωρίς να το πουν δημοσίως, αν όντως οι ποδοσφαιριστές τους τιμωρηθούν και δε θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν σε διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου ή το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Επίσης πρόθεση τους είναι εφόσον παραμείνουν στην Premier League να γίνονται μεσοβδόμαδα τα παιχνίδια τους και να γίνονται τα Σαββατοκύριακα οι αγώνες με τις πιο αδύναμες ομάδες!

Τέλος η ίδια πηγή όταν ρωτήθηκε αν πρόκειται για ένα εμφύλιο πόλεμο, έδωσε μια άλλη διάσταση στο όλα θέμα λέγοντας: «Όχι δεν είναι εμφύλιος πόλεμος, είναι πυρηνικός πόλεμος. Κι οι ιδιοκτήτες είναι αποφασισμένοι να υπστηρίξουν το συγκεκριμένο σχέδιο ως το τέλος. Δεν μπορούν να καταλάβουν πως υπάρχει υποβιβασμός και άνοδος στις κατηγορίες και για ποιο λόγο πρέπει να δίνουν τόσο συχνά τα περιουσιακά τους στοιχεία, όπως είναι οι ποδοσφαιριστές για αγώνες των εθνικών ομάδων. Γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις από τος πολιτικούς και τις αρχές του ποδοσφαίρου, αλλά δεν τους ενδιαφέρουν»


Κι όμως, η Ευρωπαϊκή Super League υπάρχει σε videogames από το 1990! (vids)

H Super League απασχολεί το σήμερα του ποδοσφαίρου, όμως εμφανίζεται σε videogames από το 1990.

Η ευρωπαϊκή Super League είναι το κεντρικό θέμα της επικαιρότητας, ωστόσο η βιομηχανία των videogames το έχει κάνει πραγματικότητα νωρίτερα. Ξεκινώντας από το 1990, Matrix Developments και CDS Microsystems είχαν δώσει στην κυκλοφορία το videogame European Superleague για Amiga, Amstrad CPC 6128, Atari ST, IMB PCs και ΖΧ Spectrum.

Έως και 8 παίκτες μπορούσαν να χειριστούν μία ευρωπαϊκή ομάδα ποδοσφαίρου σε τρία διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, ελέγχοντας όλες τις λεπτομέρειες: από την προπόνηση (20 παικτών με διαφορετικά χαρακτηριστικά) και το scouting, έως και τις μεταγραφές και τη διαχείριση του Τύπου.

To τμήμα της απεικόνισης ήταν ιδιαίτερα «φτωχό», με τους όποιους περιορισμούς υπήρχαν από το hardware της εποχής.

Μια δεύτερη προσπάθεια με βάση ένα υποθετικό (τότε) σενάριο για μια λίγκα δυνατών ευρωπαϊκών ομάδων είδε το φως της δημοσιότητας και το 2001 στην κονσόλα SEGA Dreamcast, στο PlayStation και στο PC. Μάλιστα, στις 16 διαθέσιμες ομάδες -ανάμεσα σε Μίλαν, Μπάγερν Μονάχου, Μαρσέιγ, Λίβερπουλ, Τσέλσι και Παρί Σεν Ζερμέν) ήταν και ο Ολυμπιακός.

Το παιχνίδι προσέφερε και μια πιο ρεαλιστική απεικόνιση στα γήπεδα κάθε συλλόγου, που ωστόσο περιορίζονταν κυρίως στα χρώματα που επικρατούσαν στις κερκίδες, αλλά και σε κάποια συνθήματα της εποχής. Ο χειρισμός του ήταν αρκετά εύκολος και μπορούσε ακόμη και αρχάριος παίκτης να απολαύσει τους αγώνες. Για όσους είχαν εμπειρία στα ποδοσφαιρικά videogames, υπήρχε το alternate mode χειρισμού, με πιο σύνθετους συνδυασμούς.

Το παιχνίδι δεν πήρε ιδιαίτερα καλές κριτικές και βαθμολογήθηκε κατά μέσο όρο με ένα 4.5/10 από τα περισσότερα media της εποχής, δεχόμενο κριτική κυρίως για την περιορισμένων δυνατοτήτων τεχνητή νοημοσύνη (που έλεγχε τις αντίπαλες ομάδες), αλλά και τους μηχανισμούς. Την ανάπτυξή του είχαν αναλάβει οι Coyote Developments (η οποία ασχολούταν με το game development από το 1999, αλλά ελάχιστα με αθλητικά games μέχρι τότε) και Crimson (φτιάχνοντας το δεύτερο ποδοσφαιρικό της παιχνίδι μετά το Viva Soccer του 1998). Η διανομή του έγινε από την Virgin Interactive Entertainment στην αγορά της Ευρώπης.

0 Σχόλια