To podcast της 25ης Μαϊου 2021 με τον Θοδωρή Τσέλα


Οι πυροσβέστες που πήγαν ήταν… εμβολιασμένοι;
Η ζωή είναι μεγάλη ρουφιάνα. Πολύ μεγάλη. Και στη φέρνει από εκεί που δεν το περιμένεις.
Πριν βγουν από τη γωνία που τους έβαλαν οι «χαρτογιακάδες», χωρίς καν να έχουν πει τη δική τους άποψη οι πυροσβέστες χρειάστηκε, χρειάζεται να κάνουν την ΗΡΩΙΚΗ δουλειά τους.
Να πέσουν κυριολεκτικά στις φλόγες για να σώσουν ό,τι σώζεται σε ένα σκηνικό κόλασης… Να παίξουν τις ζωές τους κορώνα γράμματα για να σώσουν τη δική σου ζωή. Να πολεμήσουν με το χειρότερο στοιχείο της φύσης: Τη φωτιά.

Ναι, οι πυροσβέστες, οι άνδρες της ΕΜΑΚ που εδώ και μερικές μέρες είχαν γίνει πρώτο θέμα στις ειδήσεις, όχι επειδή δεν θέλουν να εμβολιαστούν αλλά επειδή κάποιοι θεώρησαν σωστό να τους το επιβάλλουν.

Κάποιοι που με περίσσιο θράσος την ώρα που τα παλικάρια αυτά παλεύουν για να τιθασεύσουν και να σκοτώσουν το θηρίο, αυτοί συνεχίζουν να τους κουνάνε το δάχτυλο και να τους απειλούν ότι θα τους πάνε σε άλλη υπηρεσία, άλλο πόστο, άλλη… χώρα κοκ. Και το ξαναγράφω για να μην γίνονται παρεξηγήσεις. Κανείς δεν λέει στον άλλον «ΜΗΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΣ». Κανείς.

Είναι απολύτως προσωπική απόφαση βασισμένη στην ατομική ελευθερία που εσχάτως έχει γίνει… ακορντεόν. Αλλά κανείς δεν μπορεί να σου πει «ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥ ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ». Τελεία, παράγραφος.
Πόσο μάλλον δε να σε εκβιάζει με τη δουλειά σου. Οποιαδήποτε δουλειά. Πολλώ δε μάλλον αυτή του πυροσβέστη. Και μην αξκούσω περί κοινωνικής ευθύνης, διότι ένας άνθρωπος που έκανε δουλειά του το να σβήνει φωτιές, να σώζει ζωές και περιουσίες, την ευθύνη για τον συνάνθρωπο την πληρώνει ακριβά για να πάρει μάλιστα… ψίχουλα.

Πολλές φορές ακόμη και με την ίδια του τη ζωή…

Αυτοί λοιπόν που κάποιοι τους έβγαλαν στη σέντρα… για παραδειγματισμό (ή εκφοβισμό) δυστυχώς για όλους αυτούς τους τυπάκους, είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Για τον ΗΡΩΙΣΜΟ τους.

Αυτόν που όλοι αυτοί οι «κουναωδαχτυλάκηδες» δεν τον ξέρουν ούτε ως λέξη… 

Κι ας έχουν… εμβολιαστεί! Μια και το’φερε πάντως η κουβέντα μήπως να πάνε αυτοί την επόμενη φορά στη μάχη αφού οι πυροσβέστες δεν είναι εμβολιασμένοι και… κινδυνεύει ο κόσμος;
Για να τελειώνουμε: Αλλάξτε τακτική. Πείστε τον κόσμο ότι είναι το σωστό. Μην τον φοβερίζετε! Τέλος με το φόβο. Αρκετά. Τη φωτιά φοβόμαστε, όχι τις αηδίες σας. Κι όταν καίει η φλόγα ξέρουμε ποιος θα μας σώσει… Ο πυροσβέστης. Εμβολιασμένος ή όχι.


0 Σχόλια