Γλυφάδα: Νεαροί πυρπόλησαν ομπρέλες στη δημοτική πλαζ- Δέχθηκαν επίθεση Πυροσβέστες και η ΕΛΑΣ σε .. επιτήρηση


Νεαροί ταραξίες προχώρησαν σε εμπρησμούς στις ομπρέλες της ελεύθερης δημοτικής πλαζ του Δήμου Γλυφάδας με τα πληρώματα της Πυροσβεστικής να δέχονται επίθεση κατά το έργο κατάσβεσης.

Οργανωμένοι σε ομάδα νεαροί ταραξίες, κινήθηκαν στην παραλία της Γλυφάδας (14/06-23.20) διέκοψαν αιφνιδιαστικά τα δρομολόγια του ΤΡΑΜ, και πυρπόλησαν τις ομπρέλες στην ελεύθερη δημοτική πλαζ του Δήμου Γλυφάδας. Άμεσα ενημερώθηκε η Πυροσβεστική και κλιμάκια του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού κλήθηκαν για να κατασβέσουν την πυρκαγιά.

Όπως αναφέρει η Άννα Ζ. αυτόπτης μάρτυρας των επεισοδίων, «Μια απλή βόλτα στη θάλασσα και κατέληξε με την νεολαία να τρέχει να σταματάει το τραμ να μην περάσει. Να έρχονται τα ματ στην παραλία Γλυφάδας έτσι! Να βάζουν φωτιά να έχουν πετάξει φυσικά τους κάδους κάτω. Εμείς φύγαμε με δύο βαθουλωματα στο αμάξι γιατί πέταξαν και πέτρες. Ο κόσμος δεν αλλάζει χειροτερεύει δυστυχώς» καταλήγει .

Ενημέρωση του NantiaReprot.gr, αναφέρει ότι οι Πυροσβέστες δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και αντικείμενα από τους νεαρούς που παρέμεναν στο χώρο. Καταγγελίες των πληρωμάτων της Πυροσβεστικής αναφέρουν ότι οι νεαροί ταραξίες, επιχείρησαν βανδαλισμούς και κατά των πυροσβεστικών οχημάτων.

Λόγω των επιθέσεων σε βάρος τους οι Πυροσβεστικές δυνάμεις ζήτησαν συνδρομή πληρωμάτων της ΕΛΑΣ για τη διασφάλιση της ακεραιότητας τους, κατά την επιχειρησιακή ανταπόκριση στην κατάσβεση των εστιών φωτιάς. Ασφαλείς πηγές ενημέρωσε του NantiaReprot.gr, ωστόσο σημειώνουν ότι η εντολή που έλαβαν τα πληρώματα της ΕΛΑΣ ήταν διακριτική επιτήρηση της κατάστασης, με παθητική αντιμετώπιση σε εκτόνωση της κατάστασης, προκειμένου να μην εντείνουν την ένταση στην πλευρά των νεαρών ταραξιών, με τα πληρώματα της Πυροσβεστικής να ολοκληρώνουν στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς, με δυσχέρεια.

0 Σχόλια