Φονικό στην Κέρκυρα: Του έκαναν έξωση και τους πυροβόλησε στο κεφάλι εξ επαφής (ΒΙΝΤΕΟ)


Αιτία του διπλού φονικού που όπλισε το χέρι του αυτόχειρα, φέρεται πως ήταν η επικείμενη έξωσή του από την 61χρονη

Σχεδόν εξ επαφής πυροβόλησε θανάσιμα τη 61χρονη σπιτονοικοκυρά του και τον 61χρονο γείτονά του ο 67χρονος αυτόχειρας στη Δασιά της Κέρκυρας, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κέρκυρας Ιωάννη Αϊβατίδη, «φυτεύοντας» στον καθένα τους από μια σφαίρα στο κεφάλι, προτού στρέψει την καραμπίνα στον εαυτό του!

«Πρόκειται για ένα συμβάν διπλής ανθρωποκτονίας. Χρησιμοποιήθηκε πυροβόλο όπλο, κυνηγετικού τύπου και στη συνέχεια, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, ο δράστης αυτοκτόνησε. Όλα τα τραύματα είναι εξ επαφής, σχεδόν βραχυτάτης αποστάσεως, όσον αφορά τα θύματα. Προηγήθηκε η διπλή ανθρωποκτονία και ακολούθησε η αυτοχειρία. Τα θύματα της ανθρωποκτονίας φέρνουν τραύματα στο κεφάλι και ο δράστης, εξ επαφής τραύμα στο θώρακα», δήλωσε ο ιατροδικαστής για το νέο έγκλημα που σόκαρε το νησί των Φαιάκων, ενώ, όπως επίσης είπε «σημειώθηκε ένας τουλάχιστον πυροβολισμός σε κάθε θύμα».


Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ερευνάται το ενδεχόμενο πρώτος να δολοφονήθηκε ο 63χρονος άνδρας, ελληνικής καταγωγής που διέμενε χρόνια στη Γαλλία και μετά η 61χρονη Κερκυραία. «Τα θύματα βρέθηκαν σε απόσταση 15 μέτρων το ένα από το άλλο, ενώ με βάση τα στοιχεία και την ιατροδικαστική, πρώτη, προσέγγιση φέρεται ότι υπήρχε δόλος και πρόθεση να γραφτεί αυτή η τραγωδία», δήλωσε ο κ. Αϊβατίδης.


Αιτία του διπλού φονικού που όπλισε το χέρι του αυτόχειρα Κερκυραίου, φέρεται πως ήταν η επικείμενη έξωση του από το θύμα, την 61χρονη σπιτονοικοκυρά του, καθηγήτρια και για πολλά χρόνια φίλη του, καθώς και η επιμονή του 63χρονου, ιδιοκτήτη ενός εκ των διαμερισμάτων της κατοικίας, να εξωθεί ο 67χρονος δράστης και να νοικιαστεί ή να πουληθεί το μικρό διαμέρισμα που διέμενε και του είχε, όπως φέρεται, παραχωρηθεί από την 61χρονη, με αντάλλαγμα τις εργασίες και τη συντήρηση που έκανε στο κτίριο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.


Είχε διαπληκτισθεί αρκετές φορές μαζί τους


Σύμφωνα με τους γείτονες ο 67χρονος δράστης φέρεται να είχε διαπληκτισθεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα και με τα δύο θύματα. Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα γύρω στις 11:30 το πρωί, αρχικά στην αυλή της μικρής οικοδομής, όταν ο 67χρονος μετά από έντονο διαπληκτισμό με τα θύματα, φέρεται να πήρε την κοντόκανη καραμπίνα του και να τους τραυμάτισε θανάσιμα, ενώ, μετά το φονικό, επέστρεψε σπίτι του, έκλεισε τα παραθυρόφυλλα και έδωσε τέλος στη ζωή του.


Μάρτυρας στο φονικό, φέρεται πως είναι ένας αλλοδαπός κηπουρός, που εκείνη την ώρα έκοβε τα ξερά χόρτα πολύ κοντά στον κήπο όπου εξελίχτηκε η τραγωδία. «Το χορτοκοπτικό έκανε πολύ θόρυβο και στην αρχή δεν άκουγα καλά. Όταν συνειδητοποίησα πως είναι πυροβολισμοί, έπεσα κάτω στο έδαφος και σύρθηκα μέσα στα βάτα για να φύγω μακριά. Δεν είχα καταλάβει τι γινόταν, αλλά φοβήθηκα», είπε χαρακτηριστικά ο αλλοδαπός κηπουρός, στο ΑΠΕ.

Οι έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.
Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια