Ούτε πλοίο, ούτε συνωστισμός: 3 νησιά που πας με αμάξι και κάνεις τις καλύτερες διακοπές της ζωής σου


Ηαλήθεια είναι ότι το φετινό καλοκαίρι, το έχει φοβηθεί το μάτι μας. Ξεκίνησε με όνειρα και προσδοκίες λόγω εμβολιαστικού προγράμματος και όσο περνάει ο καιρός θυμίζει το άσμα «Ό,τι αρχίζει ωραίο, τελειώνει με πόνο».

Η μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί πλέον παντού και μας κάνει διπλά προσεκτικούς και στις διακοπές μας. Και φέτος λοιπόν ψάχνουμε τρόπο να αποφύγουμε τον συνωστισμό. Ειδικά αυτόν στα πλοία. Γι’ αυτό ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς 3 πανέμορφα νησιά στα οποία μπορείτε να πάτε οδικώς (στα 2, στο τρίτο μπαίνεις σε ένα καραβάκι για 9 λεπτά, δεν βγαίνεις δηλαδή καν απ’ το αμάξι σου). Ποια είναι αυτά;

Λευκάδα


Σε 4 ώρες φτάνεις, άνετος και ωραίος. Και όταν φτάσεις έχεις δεκάδες επιλογές. Η Λευκάδα έχει την ευλογία να διαθέτει μερικές απ’ τις μεγαλύτερες παραλίες στην Ελλάδα.

Οπότε θέμα συνωστισμού δεν υπάρχει. Μύλος, Κάθισμα, Εγκρεμνοί είναι μερικές μόνο από τις παραλίες-όνειρο που μπορείτε να βρείτε στην Λευκάδα, εκτός φυσικά από το ξακουστό Πόρτο-Κατσίκι.

Τη φετινή, τόσο διαφορετική χρονιά, θα βρείτε ιδιαίτερα οικονομικές επιλογές για να μείνετε και γενικά με ένα μπάτζετ περίπου στα 70 ευρώ τη μέρα, θα είστε βασιλιάδες.

Εύβοια

Ίσως η βασίλισσα των φετινών διακοπών. Το outsider που τείνει να γίνει ο νο1 προορισμός για φέτος (ιδίως για τον εσωτερικό τουρισμό).

Διαθέτει τα πάντα και κυρίως σου δίνει την ευκαιρία να φτάσεις γρήγορα, άνετα και με ασφάλεια.
Θα βρεις κατάλυμα κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα σε πολύ χαμηλή τιμή, θα φας φρέσκο ψάρι στα παραδοσιακά ταβερνάκια και θα λιώσεις στις πανέμορφες παραλίες της.

Μια βουτιά σε Θαψά, Κάλαμο, Αρμυρίχι και Χιλιαδού και ξεχνάς τον κορωνοϊό στο δευτερόλεπτο.

Ελαφόνησος


Ο ορισμός των ανέμελων διακοπών. Φτάνεις, σβήνεις και ρουφάς τις στιγμές χωρίς να σε απασχολεί τίποτα.

Η Ελαφόνησος έχει αυτό το μοναδικό χάρισμα να διαγράφει κάθε τι αρνητικό απ’ το κεφάλι σου. Το τοπίο, η φύση, η ησυχία σε κάνουν να ευγνωμονείς την θεά των διακοπών για την επιλογή σου.

Ναι, ok σε αντίθεση με Λευκάδα και Εύβοια για να φτάσεις στην Ελαφόνησο μπαίνεις σε καραβάκι (αφού φτάσεις στην Πούντα), αλλά δεν το καταλαβαίνεις καν.

Η διαδρομή είναι 9 λεπτά, δεν βγαίνεις απ’ το αμάξι, δεν συνωστίζεσαι, δεν προλαβαίνει να σε πλησιάσει κανείς. Οπότε είναι σαν να μην μπήκες ποτέ.

Στην Ελαφόνησο με 50 ευρώ την ημέρα μπάτζετ θα κάνεις ποιοτικές διακοπές και δεν θα σου λείψει τίποτα. Το μπάνιο στην παραλία του Σίμου και στην Λεύκη είναι εμπειρία ζωής.

Θα μας θυμηθείς…

0 Σχόλια