Η Ινδία θρηνεί περισσότερους από 4300 νεκρούς από τον θανατηφόρο «μαύρο μύκητα»


Η χώρα κατέγραψε 45.374 περιπτώσεις αυτής της σπάνιας και επικίνδυνης λοίμωξης, γνωστή ως «μαύρος μύκητας» σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Mansukh Mandaviya.

O μύκητας έχει επιπτώσεις στη μύτη, τα μάτια και μερικές φορές στον εγκέφαλο, και συνήθως εμφανίζεται 12-18 ημέρες μετά την ανάρρωση από τον Covid-19.

Σχεδόν οι μισοί από αυτούς που έχουν μολυνθεί εξακολουθούν να λαμβάνουν θεραπεία.

Οι γιατροί λένε ότι ο μύκητας έχει σχέση με τα στεροειδή που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του κορωνοϊού ενώ επισημαίνουν ότι οι διαβητικοί διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο.

Τα στεροειδή μειώνουν τη φλεγμονή στους πνεύμονες για τον Covid-19 και φαίνεται να βοηθούν στην αντιμετώπιση ορισμένων βλαβών, οι οποίες ενδέχεται να εμφανιστούν όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιείται για να καταπολεμήσει στον κορωνοϊό.

Ωστόσο, παράλληλα, μειώνουν τα επίπεδα ανοσίας και αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τόσο στους διαβητικούς όσο και στους μη διαβητικούς ασθενείς με Covid-19.

Πιστεύεται δε, ότι αυτή η μείωση της ανοσίας θα μπορούσε να προκαλέσει περιπτώσεις μυκητίασης σε διαβητικούς ή σοβαρά ανοσοκατεσταλμένα άτομα, όπως είναι οι καρκινοπαθείς ή τα άτομα με HIV / AIDS.

Το μόνο φάρμακο κατά της νόσου αυτή τη στιγμή είναι μια αντιμυκητιακή ένεση, λένε οι γιατροί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια