Σολομοί έφαγαν κοκαΐνη και πήγαν να... αποδράσουν από το ιχθυοτροφείο!


Τα ψάρια επέδειξαν ασυνήθιστη συμπεριφορά, προσπαθώντας να πηδήξουν έξω από το νερό πανικόβλητα κι έτσι οι τοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις ξεκίνησαν έρευνα.

Μια ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ότι η περίεργη συμπεριφορά που παρατηρήθηκε σε νεαρούς σολομούς από ένα ιχθυοτροφείο στην περιοχή Σάουερλαντ στη Γερμανία, ίσως, οφείλεται στην κοκαΐνη.

Ίχνη του σκληρού ναρκωτικού και ένα υποπροϊόν της διάσπασής του εντοπίστηκαν σε ένα από τα κανάλια, σύμφωνα με την κρατική περιβαλλοντική υπηρεσία της Βόρειας Ρινανίας-Βεσφαλίας.

"Οι σολομοί προσπαθούσαν να πηδήξουν έξω από το νερό πανικόβλητοι" ανέφερε ο Ντάνιελ Φέι, επικεφαλής του τμήματος οικολογίας και υδατοκαλλιέργειας, μιλώντας στο περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με τον ειδικό, η συμπεριφορά δείχνει μόλυνση του νερού, με τα ψάρια να θέλουν ενστικτωδώς να την αποφύγουν.


"Την επόμενη ημέρα, οι σολομοί επέστρεψαν στη συνηθισμένη συμπεριφορά τους" και δεν υπέστησαν μόνιμη βλάβη πρόσθεσε ο Φέι.

Αφού διενεργήθηκε ανάλυση σε δείγματα νερού από το ρυάκι και τη λίμνη, βρέθηκαν φυτοφάρμακα από τη γεωργία και ίχνη από φαρμακευτικά προϊόντα από τα απόβλητα.

Ακόμη, οι ερευνητές ανακάλυψαν δύο ουσίες που τους τράβηξαν την προσοχή.

Βρήκαν κοκαΐνη αλλά και βενζοϋλογονίνη, μια ουσία που παράγεται στον οργανισμό κατά τον μεταβολισμό της κοκαΐνης και αποβάλλεται με τα ούρα.

Παρά το γεγονός ότι οι αναλύσεις δεν έδειξαν την ύπαρξη κοκαΐνης ή άλλων ναρκωτικών στη δεξαμενή των ψαριών, αυτό ίσως οφείλεται στο υψηλό βαθμό διύλισης στις εγκαταστάσεις του ιχθυοτροφείου.

"Δεν κατέστη δυνατόν να βρούμε μια ξεκάθαρη αιτία για τη συμπεριφορά των ψαριών. Ωστόσο, η αντίδραση στην κοκαΐνη που εντοπίστηκε στο νερό του ρυακιού δεν μπορεί να αποκλειστεί" εξήγησε η υπηρεσία υδατοκαλλιεργειών σε σχετική ανακοίνωσή της.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο ποιος έριξε τα ναρκωτικά στα νερά, ωστόσο, στελέχη της υπηρεσίας ανακάλυψαν μια παράνομη απόρριψη λυμάτων στο ποτάμι, αλλά η αστυνομία δεν μπόρεσε να καθορίσει την ακριβή προέλευσή τους.

Η είδηση για τα μαστουρωμένα ψάρια ανέβηκε στα social media και πολύ γρήγορα έγινε viral, με τους χρήστες να αναφέρουν ότι δεν θα ήταν και η καλύτερη ιδέα να φάει κάποιος από αυτά τα ψάρια.

0 Σχόλια