Φωτιά Βαρυμπόμπη: Εκκενώνονται οι Θρακομακεδόνες - Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά

 

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην Άνω Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Τρίτης (03/08) - Οι εικόνες από την πυρκαγιά κόβουν την ανάσα - Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Στη «μάχη» και το Beriev-200 - Η φωτιά καίει σπίτια

Στις φλόγες έχουν τυλιχτεί σπίτια στην Βαρυμπόμπη, καθώς η πυρκαγιά που μαίνεται από το μεσημέρι έχει φτάσει στην πλατεία του οικισμού.

Η φωτιά είναι σε εξέλιξη, ενώ έχουν υπάρξει αναφορές για εκρήξεις σε πυλώνες υψηλής τάσης. Τρεις είναι οι μεγάλες εστίες: Ένα κομμάτι μεγάλο στην Άνω Βαρυμπόμπη, ένα κοντά στους ιππικούς ομίλους και ένα κοντά στην Eθνική Oδό, στον οικισμό Αδάμες.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί η περιοχή της Άνω Βαρυμπόμπης, μια κατασκήνωση, ο οικισμός Αδάμες και οι Θρακομακεδόνες.

Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί. Στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Ιδιαίτερα ανησυχητική χαρακτηρίζει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τη συνεχή εναλλαγή της φοράς του ανέμου. «Αν και δεν είναι ισχυρός μεταβάλλει τη φορά του μετώπου, το οποίο μαίνεται σε πυκνόφυτη δασική έκταση από όπου διέρχεται επίσης δίκτυο ηλεκτροδότησης» πρόσθεσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ανέφερε, επίσης, ότι σημειώνονται μικρές εκρήξεις και εκδηλώνονται συνεχώς μικροεστίες, που σε συνδυασμό με τον συνεχιζόμενο καύσωνα και εύφλεκτο υλικό καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης. «Οπωσδήποτε κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες έως το ηλιοβασίλεμα για την επιχειρούμενη προσπάθεια κατάσβεσης», επισημαίνει ο περιφερειάρχης.

Νεφέλη Σκαρλίδου

Οι Αδάμες παραδίδονται στις φλόγες

18:50
Νεφέλη Σκαρλίδου

14 κλήσεις στην Αστυνομία για απεγκλωβισμούς πολιτών

18:50
Νεφέλη Σκαρλίδου

Η φωτογραφία του Intime από την Βαρυμπόμπη είναι ενδεικτική της δραματικής κατάστασης που επικρατεί.

newsbomb.gr

0 Σχόλια