Με 250 ευρώ μπορείς να νομιμοποιήσεις καταπατημένο δασικό χώρο - Ακόμη το σκέφτεσαι; Το podcast της 21ης-7-2022 με τον Θοδωρή Τσέλα


Η Ελλάδα, χώρα του πράσινου ήλιου, του ΠΑΟΚ της ΑΕΚ και της Καλαμαριάς, χώρα της καθημερινής αδικίας, του φθόνου και της κομπίνας, είναι ένας τόπος πανέμορφος που τον ασχημαίνουμε υπερβολικα, με κάθε παρέμβαση μας, σε θάλασσα, σε δάση, σε ρεματιές, σε παραλίες.


Είναι η χώρα που βλέπουμε δολοφόνους και βιαστές να κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς να καταλαβαίνουμε το γιατί έχουμε χάσει πλέον το μέτρημα και σύντομα, αν δεν έχει ήδη συμβεί, θα απωλέσουμε εντελώς ακόμη και την αίσθηση του σωστού και του λάθους.

Στις 23 Ιουλίου συμπληρώνονται 4 χρόνια από τότε που κάηκε το Μάτι και μαζί δεκάδες άνθρωποι και είναι μια καλή ευκαιρία μετά τις φωτιές του διημέρου να κοιταχτούμε στον καθρέπτη και να αναρωτηθούμε αν έχει αλλάξει κάτι - στην πρόληψη, στην οργάνωση, στην αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος, της περιουσίας, των ζωών ανθρώπων και ζώων.

Γιατί όταν με 250 ευρώ μπορείς να νομιμοποιείς καταπατημένο δασικό χώρο κάτι πάει στραβά…

Ενώ η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός διακηρύσσουν σε κάθε ευκαιρία ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος παράλληλα προωθούν διατάξεις με “δασοκτόνο” περιεχόμενο, καταστροφικές για το φυσικό περιβάλλον.

Με ειδική διάταξη σε σχέδιο νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και... μυρίζει” εκλογές, δίνεται η δυνατότητα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων τα οποία βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις, όχι μόνο να τα “σώσουν” αποφεύγοντας την κατεδάφιση, αλλά και να γλιτώσουν πρόστιμα και κυρώσεις που τους έχουν επιβληθεί.

Θα χρειαστεί να κάνουν μόνο μια αίτηση και να πληρώσουν παράβολο 250 ευρώ για να ενταχθούν σε ρύθμιση...

Η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της «Ελληνικό Κτηματολόγιο», που είναι έτοιμη εδώ και καιρό, αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Αυγούστου. Η υπαγωγή στη ρύθμιση θα φέρει αναστολή των κυρώσεων που έχουν ήδη επιβληθεί (πρόστιμα, κατεδαφίσεις) και προστασία από νέες, μέχρι να αποσαφηνιστεί ο τρόπος που θα αντιμετωπιστούν οι... "οικιστικές πυκνώσεις".

Ε, αυτό το λες και κλείσιμο του ματιού στα κάθε είδους, μικρά ή μεγάλα συμφέροντα που θέλουν "ένα κεραμίδι επάνω από το κεφάλι τους" μέσα στο δάσος...

250 ευρώ είναι αυτά.
Δεν είναι δα και μια περιουσία...


0 Σχόλια