Ποτέ δεν είχαμε τέτοιο έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας. Κι αυτό συμβαίνει παντού στη Δύση - Το podcast της 27-7-2022 με τον Θοδωρή Τσέλα


Τι φέρνει η φτώχεια και η αγωνία των εθνών για το αύριο αλλά και η οργή τους για την αποσάθρωση των θεσμών... ;

Αδύναμοι εκλεγμένοι κυβερνήτες καταρρέουν,
αδύναμες ετερογενείς κυβερνήσεις συνεργασίας διαλύονται,
Σκάνδαλα ξεσπούν παντού,
αδιέξοδες πολιτικές καταρρέουν χωρίς να αλλάζουν (ενεργειακό),
μέσα στις κυβερνήσεις ξεσπούν αγεφύρωτες αντιθέσεις με τους λαούς
ανάμεσα σε χώρες που ανήκουν στις ίδιες υπερεθνικές ενώσεις ή στους ίδιους συνασπισμούς ξεσπούν σοβαρές διαμάχες,
όλα βρίσκονται στον αέρα, και τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει ομαλά…

Ποτέ, όσο μπορούμε να θυμηθούμε, δεν είχαμε τέτοια αποσάρθρωση του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος.
Ποτέ δεν είχαμε τέτοιο έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας.
Κι αυτό δεν συμβαίνει σε κάποιες χώρες.
Συμβαίνει παντού στη Δύση.
Ενα κύμα “πανδημίας” που εξολοθρεύει την μια κυβέρνηση μετά την άλλη...
Είναι η φτώχεια και η αγωνία των εθνών για το αύριο αλλά και η οργή για την αποσάθρωση των θεσμών...

Και ακόμη δεν έχει εκφραστεί ούτε το 1% των αντιδράσεων του κόσμου. Είτε γιατί είναι καλοκαίρι, είτε γιατί ακόμη κάποιοι έχουν αποθέματα κουράγιου ίσως και χρημάτων.
Στην Ευρώπη η αφρόκρεμα των χαρτογιακάδων που κυβερνούν την Ευρώπη δεν μπορούσε και πριν να διαχειριστεί κανένα απολύτως ζήτημα στο εσωτερικό της Ένωσης. Ούτε οικονομικής φύσεως, ούτε ενεργειακής, ούτε πολιτικής.

Αλήθεια, αυτούς ποιος από εμάς τους ψήφισε ώστε να αποφασίζουν για τις τύχες μας από τα καίρια πόστα που έχουν καταλάβει;

Τι σόϊ διοίκηση μέσω "διευθυντηρίου" είναι αυτή που εξαιρεί τους λαούς από το να ψηφίζουν για κάτι τόσο σοβαρό όπως είναι η εκπροσώπηση της ΕΕ υπό μορφή κράτους; Ψηφίζουμε τους Ευρωβουλευτές οι οποίοι ψηφίζουν όμως νομοσχέδια που έρχονται φυτεμένα.
Παίρνουν αποφάσεις και μας κυβερνούν αστείες περιπτώσεις, πολύ κατώτερες των περιστάσεων, πολιτικά μπουμπούκια που η μόνη δουλειά που έχουν κάνει είναι «δημόσιοι υπάλληλοι στις Βρυξέλλες» που εκτελούν πειθήνια τις εντολες του Μπάιντεν χωρις να βγάλουν κιχ.

Και αναφέρομαι βεβαίως σε όλους αυτούς τους γραφειοκρατίας του Στρασβούργου και των Βρυξελλών.

Πιστεύει κανείς ότι αυτή η κυρία επί των τιμών ονόματι Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπορεί να διασφαλίσει τα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης; Την θέση της την οφείλει στο ότι ο πατέρας της, Ερνστ Άλμπρεχτ, εργαζόταν στο Ιξέλ ως διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την ίδρυσή της και η ίδια διορίστηκε υπάλληλος της Ε.Ε. ενώ επιβλήθηκε ουσιαστικά στο πόστο της από την Μέρκελ.

Ποιος την εξουσιοδότησε την συγκεκριμένη κυρία να ψάχνει να βρει ενέργεια στου διαόλου την μάνα όταν η Ελλάδα και η Κύπρος μπορεί να διασφαλίσει ενεργειακά την Ευρώπη για εκατοντάδες χρόνια;
Μπορούμε να εναποθέσουμε το μέλλον των παιδιών μας στον Σαρλ Μισέλ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου;

Διορισμένος δικηγόρος των Βρυξελλών ήταν ο άνθρωπος. Τον επέβαλλε ο Μακρόν!

Έχει καμία σχέση η Ευρώπη των Εθνών και των Πολιτισμών με αυτή την Ευρώπη που θυμίζει πολυεθνική εταιρεία με εκείνους διευθυντάδες και προύχοντες και όλους εμάς, τον κόσμο της Ευρώπης, μη υπολογίσιμους υπαλλήλους;

Ποτέ κανείς δεν τους έδωσε την πραγματική εικόνα.

Πως εμείς είμαστε ο κυρίαρχος λαός και εκείνοι οι αναλώσιμοι και όταν τα πράγματα σκληρύνουν θα το καταλάβουν με τον δύσκολο τρόπο.


0 Σχόλια